Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (122)

plakát

Úžasňákovi (2004) 

"Pokládám za normální..." "Normální? Ty víš, co je normální? Kdo v týhle blbý rodině vlastně ví, co je normální? Jediný normální je tady Jack Jack a ten neumí ani na nočník." "Klikař." Už od dětství je to můj nejoblíbenější animák a předpokládám, že to tak i navždy zůstane. Jednalo se tenkrát o moje vůbec první DVDčko a koukal jsem na něj skoro denně. Padá tam hláška za hláškou, vtip za vtipem a časem všechny děti pochopí, že se tam skrývají i vtipy pro dospělé, které se v dětských letech pochopit nedaly. Díky bohu vyšel v zlaté éře animáků a už od 9 let čekám na pokračování. Edna Mode rulez! "Buďte od tý lásky a přestaňte bulet! Vy jste Elastička! Pane Bože koukejte se sebrat! Co budete dělat? Co to je za otázku? Ukážete mu, že dobře víte, že je Pan Úžasňák a připomenete mu, kdo jste vy. Tak teď víte, kde je. Běžte, čelte problému, musíte válčit! A zavolejte mi, až se vrátíte. Díky za návštěvu.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Tak a teď musím jít hodit oba dva předchozí snímky o Wolverinovi do odpadu, jelikož ani jeden z nich zdaleka nesahá kvalitou na Logana. Konečně někdo natočil film, který si Wolverine skutečně zasloužil. Ten film má prostě všechno a kdybych to tu měl celé vypisovat, tak je z toho pěkná slohovka. Nemůžu dát zkrátka jinak než plnou palbu.

plakát

American Horror Story - Coven (2013) (série) 

"Surprise, bitch. I bet you thought you'd seen the last of me." Díky téhle sérii jsem začal sledovat American Horror Story. Všechny ty gify a hlášky na internetu mě prostě donutil si tenhle seriál pustit. Čarodějnictví je velmi zajímavé téma, tento typ humoru mi velmi sedl, děj seriálu je jednoduchý a seriál není na rozdíl od Asylum přeplácaný dějovými linkami. Celou dobu jsem netrpělivě sledoval, která z nich se stane nakonec nejvyšší a mé tipy se díl od dílu měnily. Největším plusem jsou zde postavy, které prostě miluji a mám tu nejvíc oblíbenců. Mezi ně patří Fiona, Cordelie, Nan, Queenie, Marie Laveau, Misty Day,Zoe a Kyle (Evan s Taissou fungují jako pár naprosto perfektně). Ovšem největší královnou je zde Emma Roberts alias Madison Montgomery. Její hlášky jsou geniální a co slovo, to perla. Madison je přesně taková mrcha, kterou nenávidím a zároveň miluju. Coven mi bude dost chybět a je velká škoda, že nové díly už nebudou. 100% - 1. nejlepší série

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

"Hi. I'm Tate. I'm dead. wanna hook up?" Zprvu jsem se tohoto seriálu bál, protože nejsem fanouškem hororů (hlavně těch plných brutality), ale nakonec mě to přitáhlo a zamiloval jsem se. Téma první řady je perfektně zpracované a všechny ty souvislosti s duchy jsou velmi dobře vymyšlené. Nejdřív jsem vůbec nepoznal, že většina postav jsou duchové, ale pak se mi to všechno postupně odhalilo a nestačil jsem žasnout. Samozřejmě velký podíl na tom, proč se mi tahle série dost líbí, mají hlavně postavy. Mé nejoblíbenější jsou Tate a Violet. Těmhle dvěma jsem fandil už od prvního dílu. Sice po tom zvratu ke konci jsem měl chuť dát odpad, ale nakonec jsem se smířil s tím, že už to nezměním a tvůrci mají u mě velký vroubek. Tyhle dva pak následují Moira, Constance nebo Addie. Nejvíc mě ovšem mrzí, že už se nikdy do Murder House nepodívám, protože každá řada má jiný děj a nedozvím se, jak to tam dál pokračuje. Je to velká škoda. 95% - 2. nejlepší řada

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

To, co jsem čekal, jsem přesně dostal. Strhující jízda plná akce, která mě skoro po celou dobu připoutala k obrazovce. Začátek skvělý, uprostřed mě to místy moc nebavilo, ale ke konci se zase rozjela pěkná akcička. Škoda jen, že to neskončilo Happyendem pro všechny postavy, protože mi všechny ty na Maxově straně byly sympatické. Původní trilogii jsem neviděl a ani to nemám v plánu, ale na další pokračování s Tomem Hardym se určitě podívám. Ještě musím filmaře pochválit za tak perfektní a detailní zpracování postapokalyptického světa, protože lépe zpracovaný jsem snad ještě neviděl.

plakát

Muži, ženy a děti (2014) 

4,5* Tento film bych promítal v rámci výuky na základních a středních školách. Přijde mi, že za chvíli se děti budou rodit už s mobilem v ruce.

plakát

Indiana Jones a Chrám zkázy (1984) 

Pane bože díky za to, že Marion odtáhla někam k šípku a nahradila jí skvělá, okouzlující a vtipná Willie. Druhý Indy se mi líbil o dost víc, celkově příběh mi přišel zajímavější a postavy byly sympatičtější. V některých scénách mě sice silně iritoval ten malý Číňan, ale na Marion ani zdaleka neměl.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Miluju vše britské a ani tady mě nezklamali. Bezkonkurenční, originální a fantastický! Akce strhující, obsazení také na jedničku (i když Emma Watson v roli Roxy by filmu přidala další plusy) a ani chvilku jsem se nenudil. Colina jsem si nikdy v roli agenta (špióna) nedokázal představit, ale nyní už ho v jiné roli snad ani vidět nebudu a postava Gazelle byla dokonalá. Více takových filmů a budu spokojený.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Úžasný. Sice některé dialogové scény uprostřed filmu mě moc nebavily, ale když přišlo na akci, úplně jsem na ně zapomněl. Závěrečný souboj a zvraty mě naprosto uchvátily a už netrpělivě čekám na Infinity War. Nejvíc ovšem potěšily nové postavy v podání Quicksilvera, Scarlet Witch a Vision. S lítostí přiznávám, že stará parta už mě trochu přestává bavit, a proto s otevřenou náručí vítám změny v týmu. Welcome new Avengers!

plakát

Miluj souseda svého (2014) 

Moc jsem od toho nečekal, ale nakonec mě to pohltilo a mile překvapilo. Být v kůži Olivera, tak si od takového pobudy držím co největší odstup, ale nakonec, když se pomalu odhalují jeho tajemství a životní trable, jsem zjistil, že není takový, jak na první pohled vypadá. Velkým plusem je zde Naomi Watts, kterou bych si v životě v takové roli nedokázal představit, ale musím uznat, že byla naprosto geniální.