Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (66)

plakát

Černé zrcadlo (2011) (seriál) 

Slusna prace. Ke konci uz to trochu slabne, ale jinak v kazdy serii neco dobryho a k zamysleni. U nekterych dilu si na konci jenom s kroucenim hlavy a vykulenejma ocima reknete: "no do pr...." Dost k zamysleni nad tim, kam ten svet speje a mozna i dospeje, kdyz nebudeme mit rozum a soudnost a nebo proste jenom nebudeme ostraziti a opatrni pri vyuzivani digitalnich technologii a socialnich systemu... Dost to taky ukazuje, jake jsme vlastne tupe a snadno manipulovatelne ovce. Po dlouhe dobe zase neco, od ceho jsem neodlezl, dokud jsem to nedokoukal od S01 do S06. Celkove za me teda urcite 5*

plakát

Důvěrný nepřítel (2018) 

Zajímavá kombinace americkeho Oka dravce (Eagle Eye), kde AI ovládá veškeré elektronické on-line systémy, Terminatora 2, kde si počítač uvědomuje sám sebe a zásah proti němu dokáže pěkně potrestat a možná i trochu Die Hard 2.0, kde se z jednoho místa na síti da ovládat takřka vše,  co je také na síti (mobily, doprava, elektřina). Velmi příjemně mě to překvapilo. Poutavý děj, pěkné techno-scény, napětí i akce a v neposlední řadě hudba. Upřímně? Nečekal bych něco takového od československé produkce! Za mne 5* a doporučuji.

plakát

Zametač stop (2007) 

Za děj 5*, za S.L. 5*, za hudbu 10* a za kameru Oscara! Ty Dexterovské záběry bordelu, který S.L. uklízí bez mrknuti oka, jako kdyby si uklízel šuplík s ponožkami, jsou fakt super. Jsou to tak dobré (až umělecké) záběry, že člověk ani není znechucen tím, co vlastně tou stěrkou z toho skla stírá :-) A zpomalené Matrixové pohledy do hlavně ze které se ještě asi 5 minut kouří, jsou prostě boží. A ještě ke všemu je to vše obohaceno skvělou hudbou, která tu práci kamery ještě naleští a posype sezamovými semínky. Super kulturní zážitek a film který určitě stojí za skouknutí. Kdo má rád Jacksona, určitě nebude zklamán jeho hraním. Příjemně mne překvapila i Mendes, o jejímž hereckém talentu se dá dost polemizovat. Tady jí to docela sedlo a zahrála to dobře a přesvědčivě. Při titulcích jsem si dokonce říkal, ze si to snad klidně pustím ještě jednou ;-)

plakát

Dokonalý smysl (2011) 

K tomuhle filmu muzu napsat asi jedine. Nevim, jestli jsem se mel smat nebo brecet. Ale asi smat. Kdyz se teda prenesu pres tu depku,  kterou jsem z toho mel. Protoze i kdyz se snazili vyvolat v cloveku nejakou nadeji, ze laska a dobrota zvitezi nad vsim zlym, tak ja tam zadnou nadeji nevidel. Jen vsechno zly a jeste horsi... No... Jsem rad, ze jsem to konecne videl, ale znovu uz to asi nedam a radsi se zdeptam nejakym katastrofacem a zasmeju se nad komedii...

plakát

MEG: Monstrum z hlubin (2018) 

Dávám hvězdu jen kvůli Jasonovi. Jinak to není B-čko, ale C-čko. Nevěděl jsem, jestli se mám smát nebo plakat. Ale přetrpěl jsem to opravdu jen kvůli němu. Jen nechápu, že do něčeho takového vůbec vlezl. To by se hodilo spíš k Lundgrenovi nebo jinému "béčkovějšímu"..

plakát

Rychle a zběsile 9 (2021) 

Skvělý psychologický snímek, nabízející netradiční vhled do surrealistické nitra oblíbených postav z předchozích sérií F&F a poukazující na nevyhnutelnost a předurčení jejich osudu akčních hrdinů a spasitelů lidstva. ..... Ne a ted vážně.. Je až komické, jak se z Fast and Furrious pomalu ale jistě staly bondovky, kde Torretův tým je ten jediný na světě, kdo dokáže vyřešit jakýkoliv globální problém. A jak tu zmínil i Ro Pierce: Nejdřív to byl skok s autem na padáku, pak to bylo letadlo velký jak vesmírná loď, pak tank, ponorka, nerozbitnej náklaďák velkej jak mrakodrap s kolama  a teď jsou zase o několik levelů výše, než před tím. Ale ať je ten děj a situace v něm jakkoliv absurdní, tak je to stejně sranda a pro správného fandu F&F úžasná akční pohádka, která přímo přetéká legrací a vtipnými scénami a dialogy. Z tohohle dílu jsem měl fakt křeče v bránici. A za to dávám 5*, i když jsem chtěl dát původně  jen 4*.

plakát

Rozhněvaný muž (2021) 

Hodnotím tak vysoko, protože Statham by mohl hrát i ve večerníčku a stejně bych ho žral a dal mu pár hvězd navíc. Opět byl ostrej jako laser, a opět  s jeho klasickým klidem angličana. Děj trochu překombinovanej a takovej nijakej, ale scény moc pěkný a pěkně akční a občas i pěkně drsný.  Již hodně ohrané téma bez fantazie, aneb pomsta tu ale samozřejmě vsází na správnou kartu, protože tito mstitelé á la John Wick, Parker, Ctihodný občan a jiní, jsou prostě oblíbeným a populárním motivem, který nezevšední.

plakát

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (2019) 

Opět nezklamalo. Tihle dva když jsou pohromadě, tak to vždycky stálo za to a stojí to za to i tady. Skvělá akční pohádka a hlavně jsem se fakt dlouho tak nezasmál. Protože ty jejich hlášky, když se kočkujou jsou prostě bezkonkurenční. Takže pokud někdo chcete odpočinkovou akční komedii u které udělate i něco pro své tělo, tak tenhle brániční fitness je fakt to pravé :-)

plakát

(Ne)obyčejný kluk (2017) 

Kromě toho, že to je fakt brutální emocionální ždímačka, je člověku nejen v průběhu děje, ale hlavně  na jeho konci a pak při titulcích najednou na tom světě hezky a uvědomí si, že se mezi tou hromadou hnusných, povrchních, arogantních a protivných lidských zmetků najdou i ti, kteří v sobě mají soucit, pochopení, lásku a hlavně a to především... Dobro!!! 5* je málo... Úžasný film!

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Jedním slovem bomba! I když se některé události od reality trochu liší, v podstatě to beru jako takový hodně povedený a dobře zfilmovaný dokument o událostech před, při a po této šílené katastrofě. Byl jsem naprosto nadšený a zároveň znechucený, otrávený a zděšený, když jsem to viděl poprvé. Do té doby jsem si totiž vůbec nedovedl představit, o čem celý ten průser byl, co mu předcházelo, proč k tomu vlastně došlo a co pak následovalo za "nápravná" opatření. Ve všech dílech z té obrazovky dýchá - co dýchá - přímo Vás objímá a obklopuje ta hrůza a bezmoc a beznaděj. Děj je vymyšlen natolik poutavě a je nabitý tak skvělými scénami, že se prostě od té obrazovky nebudete schopni ani odvrátit pro jídlo nebo pití, natož od ní odejít. Naprosto šílené jsou v jednom z dílů záběry na ty ozářené v nemocnici. To by tam skoro ani být nemuselo, protože to je fakt síla. Ale na druhou stranu to k tomu bohužel patří. Ve Skleněném pekle taky někdo musel hořet a v Titanicu se topit. Úplně stravující a srdcervoucí bezmoc a beznaděj zažijete při scénách, kde je vidět, jak fungovali komouši a KGB a jak se prostě člověk bál o holý život, když se jim nepodvolil a nešel jim na ruku nebo se jim nedej bože postavil. Stellan tu ztvárňuje úžasnozu roli nabubřelého, otravného a arogantního parchanta loajálního ke straně a režimu. Ale postupem času se z něj stane v podstatě kladná postava a budete ho mít rádi.  Při jeho úsměvu a větě: "Valeriji, vidím dobře úsměv?" jsem se málem roztál a měl jsem chuť ho obejmout :-)  Už proto, že to bylo asi podruhé za celou dobu, kdy se tam někdo usmál.. Abych to zkrátil a shrnul. Milovníkům katastrofáčů by tohle rozhodně nemělo utéct. A také těm, kteří se chtějí prostě jen poutavou formou v kostce něco dozvědět o této události. Za poslední dobu nejlepší katastrofický film (seriál), co jsem viděl! 5* nestačí. Bravo! A nakonec musím ještě upozornit a varovat: Po dokoukání posledního dílu, který je v podstatě takové resumé a kde se koná soud se zodpovědnými osobami a kde se konečně dočkáte podrobného vysvětlení příčiny výbuchu, budete asi ze všeho trochu naštvaní a znechucení! Ale nebojte, brzo to přejde a brzo si to pustíte znovu od začátku.