Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (408)

plakát

Ghoul (2015) 

Podle mě velmi příjemné překvapení. Protože mám rád Blair Witch, nemohl jsem si nechat Ghoula ujít 3D v kině a musím říct, že hlavní první polovina je velmi dobrá a jestli něco se filmu povedlo, tak atmosféra první půlky. Jakmile se ale " na scéně" objeví Čikatilo, trochu se to celé bortí, a musím jednu hvězdičku ubrat, protože závěrečné nahánění v kanálech po vzoru Alien3 možná celou záležitost trochu natáhlo. A já osobně bych na konci neukázal toho, kdo způsobuje smrt. Myslím, že divákům to došlo už během filmu, a nechat v nich trošičku napětí, jestli to odhalili sami správně, by asi neškodilo. Ale je pravda, že kvůli holínkám poprvé v záběru si svoje prádlo navlhčila polovina kina.

plakát

Neviditelní (2014) (seriál) 

Jediná zajímavá věc jsou úvodní titulky. Tipuju, že herci vůbec netušili, v čem to hrajou.

plakát

Smrt v sedle (1958) 

Kupodivu velmi slušný snímek. Závěrečný souboj v seníku a likvidace jednoho z lumpů zase nemá moc v českém filmu obdoby.

plakát

Neznámý (2011) 

Solidní kombinace několika filmů funguje. Viděl jsem v Bourna, Tajemný let, 48 hodin v Paříži nebo 96 hodin a všechno do sebe krásně zapadalo. Plus body za Ganze a Langellu.

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) odpad!

Jak lze hodnotit kladně někoho, kdo i proti svému gustu z pokynů televize dělá sprostým způsobem blbce z jiných lidí, ačkoli sám nic nedokázal?

plakát

Opožděná vražda (1987) (TV film) 

Televizní šeď, jediné plus asi za Alenu Vránovou a její pošťačku.

plakát

StarDance aneb když hvězdy tančí (2006) (pořad) odpad!

Proč? K ničemu. Naprosto k ničemu. Možná si těch pár soutěžících myslí těch pár týdnů, že jsou nějak slavní.

plakát

Území strachu (1986) (TV film) 

Lehce podrůměrná věc s křiklavým přechodem mezi interiéry a exteriéry. Major Kalaš v podání Rudolfa Hrušínského by to bylo jiné drámo. BTW: Motivace k dvojnásobné vraždě ale vypadá asi trochu jinak, ne? Stejně jako hlavní vodítko k odhalení vraha.

plakát

Probudím se včera (2012) odpad!

Totální nesmysl, u kterého se mi teď ani nechce vypisovat všechny nesmysly, nedodělky a hlouposti. Ani Skopal a Preiss to nezachránili, byť se snažili jako mohli.

plakát

Sanitka 2 (2013) (seriál) 

. Jsem velkým fanouškem původního seriálu, který je opravdu mou srdeční záležitostí. Nechám teď tedy po prvním díle stranou hodnocení jednotlivých postav, ty jsou samo o sobě dané původním seriálem. Velmi mě ale zajímalo, jak se tvůrci vypořádají s časovou linií. Bohužel došlo k tomu, čeho jsem se bál. Naprosto na ni rezignovali. Původní seriál se odehrával podle anotací v letech 1956 až 1975, ačkoli to nebylo moc poznat, ale budiž. Přesto. Doktor Mádr (P. Kostka) očividně emigroval v Kodani v roce 1964. Muselo mu být jako pilotu RAF za druhé světové minimálně 45. I kdyby mu bylo 40. musel by to být teď prostě devadesátník. A ten asi těžko bude lítat vrtulníkem jako v prvním dílu včera. Nebo samotnej Vojta. Začínal-li v prvním díle v roce 1956, už mu jako doktorovi mělo být aspoň 30. Chudák by i teď měl mířit k devadesátce, což prostě není. A takhle bych mohl pokračovat dále. Devadesát není Zedníčkovi, osmdesát Adamovské apod. Tohle mě zatím štve, a ani sebelepší akce to podle mě nedokáže nahradit. A ještě jedna. To je ten Jiráček opravdu tak kouzelnej, že mu každá Slovenka hned skáče do postele (jako v Hlídačovi)? A jak hodnotím nakonec? Obrovské zklamání. Obrovské. Naprosto nepropracovaný nedotažený scénář, v jedné scéně zima, hned ve druhé léto a já teď ani nemám náladu všechno rozepisovat.