Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (680)

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

Po delší době seriál, který opět stojí za to. Kevin Spacey je mrazivě přesvědčivý, o co možná víc, že v něm tak trochu pořád nacházím v momentech toho zvráceného uchyla z Americké krásy. Pátou hvězdičku si doufám schovávám na druhou sérii, kdy čekám mrazivější drama a především větší zapojení tisku. Konec nám to nastínil pěkně.

plakát

Colette (2013) 

Film má své světlejší chvilky, přesto je to bohužel povětšinou zklamání. Herecké výkony dvou hlavních představitelů jsou sice perfektní, ale protože je děj chvílemi chaotický, chvílemi dost naivní, všechno vyjde vniveč. Všechny scény z ameriky jsou úplně příšerné, špatní herci, špatné dialogy a přímo brutální dabing. Nejsem si úplně jistý, kdo je tím kudrnatým dvoumetrovým hostem v americkém bytě, poněvadž pokud je to náš hlavní hrdina Willy, stihl po válce vyrůst o dobrého půl metru. Kodetová je tak strašně nahastrošená až to vypadá jako parodie. Na samotném příběhu z koncentráku jsem nejvíce ocenil scénografii a lokace, či spíše věrně vybudované kulisy a jednotvárnou práci vězňů v každodenní rutině. Samotný děj není nijak zvlášť překvapivý ani výživný, prostě nic co už by člověk neviděl či neslyšel stokrát před tím. Z hereckých výkonů bych ještě vyzdvihl Helenu Dvořákovou v roli bachařky.

plakát

Láska In Memoriam (2007) (TV film) 

Je to příšerná kravina, ale některé scény jsou vážně, moc vtipné, text muzikálu Jan Hus mě úplně dostal, pobrukuju si ho ještě teď. :)

plakát

Zrození šampióna (2009) 

Ten film hraje příšerně na city, ale kupodivu se to dá docela dobře zvládnout. Sandru Bullock jsem nokdy moc nemusel, ale posledními snímky mi začíná být sympatická, nemluvě o tom, že ji to vážně moc sluší.

plakát

Svobodná umění (2012) 

Je to celé tak romanticky předvidatelné a naivní, ale pro vášeň pro knihy, kterou částečně sdílím se na to dalo docela dobře dívat.

plakát

Vetřelec (1979) 

Legendární film s nejlepšími úvodními titulky vůbec.

plakát

Následník (1973) 

Příšerný paskvil. Spousta vyloženě blbě natočených scén , včetně snad všech flasbacků, zpomalovaček , vidin a bůh ví čeho ještě. Po první půlhodině kdy se jakože profiluje profil Barta Cordella a my poznáváme jaký je to idiot, se detektivní část vcelku rozběhne, ale je však neustále ubíjena debilními proslovy a prupovídkamy.

plakát

Brubaker (1980) 

Klasika z vězeňského prostředí. První film, kde jsem zaznamenal Morgana Freemena.

plakát

Elektrický jezdec (1979) 

Sympatický snímek. dnes již poněkud naivní ve svých ideálech.