Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (13)

plakát

Kronika mutantů (2008) 

Trochu neznámý film podle známé hry. Bohužel asi autoři zvolili název jen kvůli reklamě a prezentaci snímku, protože film s hrou nemá příliš společného - jen názvy válčících stran. Film je natočen v (mně) sympatickém komiksovém stylu se sympatickými "hellboyovskými" herci Ronem Pearlmanem a Annou Walton.

plakát

U mě dobrý (2008) 

Dannyho parťáci po česku s příjemně melancholickou atmosférou.

plakát

Klíč (2005) 

Přesně typ horroru, který mám rád. Žádné potoky krve, jen přesně dávkované napětí. Za pointu hvězdičku navíc - byla opravdu skvělá.

plakát

Láska nebeská (2003) 

Mám rád anglické romantické komedie. A Lásku nebeskou považuji za nejlepší.

plakát

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001) 

Knížku zbožňuji. Považuji ji za jeden ze základních kamenů epické fantasy a rád se k ní často vracím. Když jsem na konci devadesátých let zjistil, že se bude natáčet film a viděl jsem trailer, nemohl jsem se dočkat (a datum premiéry Společenstva - Vánoce 2000 se zdálo v nedohlednu). Peter Jackson mě nezklamal a přes některé odchylky od knihy (které jsou nutné, samozřejmě) se jedná (dle mého názoru) o nejlepší fantasy film všech dob.

plakát

Ti druzí (2001) 

Film, který k budování strašidelné atmosféry nepotřebuje potoky krve nebo laciné lekačky a přesto skvělé dávkovanými porcemi napětí dosahuje v divákovi pocit stísněnosti po celou dobu promítání. A skvělá pointa na závěr!!!

plakát

Gilmorova děvčata (2000) (seriál) 

Skvělý "ukecaný" seriál. Navíc má hlavní postava ráda filmy stejně jako já :-)

plakát

Dogma (1999) 

Možná se nejedná o nejlepší film od Kevina Smithe, ale vzhledem k tomu, že je to jeho první film (díky kterého jsem Smithe jako režiséra i jako herce poznal), který jsem od něj viděl, tak si pět * od mně zaslouží právem. Nejenže se jedná o dobrou komedii, ale díky jeho narážkám na církev i hodně chytrý film (musím přiznat, že všechny narážky jsem pochytil až tak po třetím shlédnutí).