Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (720)

plakát

Vesmírná střední (1989) 

Mimozemšťané napadnou pozemskou střední školu, ovládnou těla několika studentů, promění je v zombie a v příšery, oživí mumii a rozpohybují rostliny. Skupinka studentů se jim staví na odpor. Boj o nadvládu světa se rozhodne v basketbalovém zápase. Ujetá ptákovina s nějakým tím obnaženým poprsím. "Některé scény nejsou vhodné pro nebožtíky a domácí zvířata.“

plakát

Sador, vládce vesmíru (1980) 

Kosmické přestřelky jak vystřižené z Hvězdných válek, záblesky laserových paprsků, exploze, vesmírné koráby jsou pronásledovány větším a silnějším nepřítelem … Film má své kouzlo, ale mě nikdy moc neoslovil.

plakát

Dětská hra 4: Syndrom Pinocchia (1996) 

Tahle loutka pinocchia nebyla typickou vraždící panenkou, to jak jí holčička slyšela a viděla, bylo zajímavě prokoumané, mě to však přišlo dost zmatlané, nějak se mi to celé nezdálo.

plakát

Černý pás (1992) 

Populární zpěvačka se bojí o svou bezpečnost a tak si na ochranu najme bývalého policistu (Drak Wilson). Trochu podobné filmu Osobní strážce. Perverzní maniak (Hues) co zpěvačku pronásleduje je zužován traumatem z dětství spojeným s jednou písní. Celý film je proložen mnoha souboji ve kterých se blýskne řada skutečných šampiónů kickboxu a karate. Klasické spotřební videobéčko

plakát

Lidský terč (1993) 

Muž po střelení do hlavy ztratil paměť, pak ho chtějí všichni zabít a on neví proč. Jeden z typických karate snímků Draka Wilsona.

plakát

Psycho Cop 2 (1993) 

O něco horší než Maniac Cop. Vraždící policajt si v bistru vyhlédne dva mladíky, co připravují pánskou jízdu a rozhodne se také přijít. Účastníky postřílí, probodá, vezme sekerou, hodí ze střechy nebo do výtahové šachty. Celý film se odehrává v komickém duchu a policajt k vraždám pokaždé neopomene přidat vtipnou průpovídku.

plakát

Ztraceni v poušti (2002) (TV film) 

Rodinka ztracená v poušti, opuštěné hornické městečko, krvelační lidé zmutovaní dávkou radiace po odpálení neutronové pumy, vrakoviště kradených aut v kráteru. Mě to přijde, jak nějaká televizní variace na film Hory mají oči. Žádný zmutovaný vidlák zde však není pořádně vidět a zrovna tak ani žádná pořádná vražda, tenhle film je totiž celý o strachu z neznámého. Tváří se velice tajemně a velice tajemně i končí. Mě to nijak moc nezaujalo

plakát

Pension hrůzy (1994) (TV film) 

Strašidelný dům a tajemství skryté na půdě. Duchařina střižená podle klasického vzorce, zpracování slabší – televizní a konec bohužel špatný. Ally Sheedy ve dvojroli. 30%

plakát

Body Bags: Historky z márnice (1993) (TV film) 

3 morbidní povídky v jednom filmu, takže něco jako Příběhy ze záhrobí, Neuvěřitelné příběhy, Příběhy z temnot, Zóna soumraku, Creepshow nebo Kočičí oko. První příběh je drobná vyvražďovačka nepostrádající atmosféru a další dva jsou zajímavé story nepostrádající vtipnou pointu. Tyto tři historky vypoví zřízenec pitevny o svých zákaznicích dřív než,…závěr neprozradím, ale není o nic horší než vyprávění samo. V televizní produkci myslím celkem povedené dílko, které milovníci hororu přijmou jako osvěžující bonbónek. Ale v kinech by tohle šanci nemělo.

plakát

Lesní duch (1981) 

Jeden z titulů, které u nás koncem 80.let šly z ruky do ruky na nekvalitních „černých“ videokazetách a každý ho prostě musel vidět. Já ho měl pod názvy Duch lesa, Chata, Kořeny, Les, Zlí mrtví a Ošklivá smrt. Geniální hluboko položená kamera. Kánon moderního filmového hororu, který si právem získal kultovní statut.