Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Pohádka
  • Rodinný

Recenze (32)

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Úžasný herecký koncert Elišky Balzerové a ostatních představitelů velkých i malých rolí. Odpočinková a vtipná komedie od začátku až do konce.

plakát

Tchyně a uzený (2011) (TV film) 

Typicky český klasický televizní film. Zajímavá zápletka, dobré výkony herců. Pár vydařených pokusů o vtip. V současné tvorbě je málo takovýchto filmů. Většinou jde o snahu někoho napodobit a výsledek pak vyzní trapně. Ale těmto tvůrcům dík. Tchyni podobného typu jsem zažila. Nepomlouvala před manželem , ale před každým koho potkala, včetně příbuzných. Věrohodně vyprávěla vylhané historky tak, že jí to všichni věřili.

plakát

Vyprávěj (2009) (seriál) 

Tak tento seriál , doplněný o autentické záběry a dobovou hudbu se české televizi opravdu povedl. Je dobře, že se pravdivě připomene mladým , ale i starší generaci, která již často zapoměla, jak to vlastně tenkrát bylo. Prázdné regály v obchodech naplněné dvěma druhy zboží, žádané výrobky jen pro známé, fronty na knihy, maso (běžně byl nabízený pouze bůček), ovoce i zeleninu, komunistické agitační večírky, zavřené hranice. Seriál ukazuje nejen tyto chmury těžkého socialismu, ale je nabitý vtipem a září hvězdným obsazením. Tvůrcům opravdový dík.

plakát

Kmotr (1972) 

Zpracování filmu podle tak skvělé předlohy musela být velká dřina, aby konečný efekt nezklamal, ale snaha se vyplatila, podařilo se. Zrovna tak , jako jsem jedním dechem přečetla knihu, jsem sledovala děj na obrazovce. Úžasné a tvůrcům dík.

plakát

Hrbáč (1959) 

Skvělá klasika historického, romanticko dobrodružného filmu s typickým představitelem a ochráncem žen - Jeanem Maraisem. Má vše, co k takovému žánru patří.

plakát

Phar Lap: Národní hrdina (1983) 

Přestože dávám tomuto filmu vysoké hodnocení, nedokážu ho sledovat znovu a znovu. Pokud ho dávají, přepnu vždy na jiný program. Je tak jímavý a smutný, že se mi po shlédnutí chce jen brečet a nemohu několik dní pořádně usnout.

plakát

Pyšná princezna (1952) 

Tak jako je Libuška Šafránková nejhezčí princeznou, tak je Vladimír Ráž nejkrásnějším princem. Tahle klasická česká pohádka ani po letech neztratila lesk a je oblíbenou nejen u dětí , ale i u dospělých. To, že má trochu socialistický podtón , jí velmi ráda odpustím.

plakát

Tajuplný ostrov (1973) (seriál) 

Protože jsem holka, tak mě verneovky moc nenadchly. Tohle je ale jediný seriál podle předlohy Julese Verna, který jsem viděla ještě na základce a utkvěl mi v mysli. Ještě dnes cítím mrazení v zádech, když trosečníci zahlédli třpytící se body. Napětím jsem tenkrát ani nedýchala. Odměna za sledování jejich putování byl okouzlující kapitán Nemo.

plakát

Bílá masajka (2005) 

Je neuvěřitelné, že tento film je natočen podle skutečné události. Nemohu pochopit jak civilizovaná dívka dokáže všechno zahodit a jít bezhlavě do neznámého a velmi odlišného prostředí za mužem , kterého vůbec nezná a který o ni zpočátku ani nestojí.

plakát

Nemocnice na kraji města (1977) (seriál) 

Poctivý český seriál, který má všechno, co se od takového díla očekává. Napětí, vývoj postav, relax, lásku, zklamání, lítost , poutavé dialogy, nezapomenutelné a dodnes opakované hlášky, ale především zasvěcenost herců při natáčení v nemocničním prostředí. Skvělé dílo , na které se dá podívat a těšit i dnes, ačkoliv bylo natočeno v těžkých dobách hlubokého socialismu. Muselo to být tenkrát velké umění Jaroslava Dietla, aby byl seriál přijatelný pro tehdejší režim a zároveň oceňován a kladně hodnocen i v dnešní době.