Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 260)

plakát

The Deuce: Špína Manhattanu (2017) (seriál) 

Takové ohlédnutí za dobou , kdy na chodnících všude přítomný odpad a holky. A jak šel čas, z chodníku mizí odpad i holky. A pak zmizí i ty chodníky byvše nahrazeny bulváry. - Když už závan autentičnosti , tak to spíše koukněte na Drát-špína Baltimoru. Tohle spíše uhlazené, ovšem zcela určitě koukatelné, asi tak jako v tématu obdobné Hříšné boogie, nebo Lid versus Larry Flint.

plakát

Paní Davisová (2023) (seriál) 

Škoda té nevyrovnané kvality a nepříliš umně schované korektnosti za ,,nekorektní" vtípky , které se tak vlastně  stanou poněkud pokryteckými. Jak jsem ujížděl na Kazateli, tak tady ani náhodou. I tak bych dal čtyři z pěti (ano, když mně něco rozesměje tak nadhodnocuji a přehodnocuji), ale za ten přeslazený závěr ... (?). No fuj.

plakát

Bookmaker (2023) (seriál) 

V jednom dílu (neřeknu v jakém, si to zkoukněte ...) stojí na ulici dodávka plná gangsterů. Tu obklíčí policajti. Z okénka dodávky se vysune bílá vlajka. ,,Vidím zbraň" prohlásí vrchní zkorumpovaný polda. A tak ostatní policajti dodávku rozstřílí na sračky.- Dá se tomuhle ještě vůbec smát? - Si pište že jó. ( snad až zase budou dobré duše pištět, že tohle je přeci tak strašlivě nekorektní ..., to nezhořkne a další díly pak nebudou řádně společensky únosné jako třeba ten chudák Barry)

plakát

Žádné prudké pohyby (2021) 

Retro, potažmo (neo)noiry já rád. Měl bych rád i toto dílko, kdyby skončilo cca 10 min. před tím než naběhnou titulky. Tu prima formu, dobrý herce, neblbej příběh  hodí závěr ,který je kostrbatý a tak nuceně jakože šokantní až blivno do nejen pocitovýho průměru TV vyprávěnek o zlých monopolech, proradných ženách, ,,poctivých" poldech a gangsterům kterým se dá věřit.

plakát

Bílý lotos (2021) (seriál) 

Nedalo mi to nevzpomenout na mistra Rohmera, kterak on  se skrze ty svý krindypindy zřejmě hledal, aby se i občas našel jako elegantní glosátor.  Kdežto pan White evidentně nic nehledá, jen na tvrdo tvrdí, že peklo nejsou jen ti druzí, ale i my. A to formou kterou žeru!! No a taky mně baví, když hudba ,,jen" nekoloruje příběh , ale je i nedílnou součástí děje. A na konci (obou řad) ten zvrhlý ,,hepáček" , když si dva vlastně zbydou...! Naprostý mazec. Sem tam sekec.

plakát

Západní křídlo (1999) (seriál) 

Idealizovaný (čti glorifikující), vtipný,  dobře napsaný spisek na TV obrazovce uvedený. Můj šálek hořké kávy to ale není. Jako ušláplá středoevropská myš raději opakovaně popatřím na třeba Prezidentku, nebo Jistě pane minstře (premiére). O Domu z karet ani nemluvě.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Tímto bych chtěl požádat pana Marvela , aby pokud není schopen když už ne zvyšovat kvalitu dílka v dalších pokračováních, tak alespoň držet lajnu, by v dalších pokračováních nepokračoval. Nebo se (nejen já) pobleju.

plakát

Grindhouse: Auto zabiják (2007) 

S odstupem deseti (!) let jsem hvězdu přidal, páč jsem dospěl. Takže mám nyní všechny Tarantinovy filmy (kdy samostatně režíroval) na maximu kladného hodnocení, protože jak jsem se již zmínil, dospěl jsem. (tolik zmiňovaný / a citovaný/ Vanishing Point opravdu stojí za to zkouknout a to nejen kvůli  Dodge Challengru, věřte mi)

plakát

Rytíři spravedlnosti (2020) 

To jednou jeden zášláp v pravěku motýla by z toho byl následně nehezký průser. A tak když jednou jeden ukrad kolo, není divu , že na průser bylo opět zaděláno. A nebo ne. Kdo by se s tím počítal, když to (asi) ani spočítat nelze jak to vlastně s těmi náhodami (čti kauzalitou) vlastně je. - Já zítra zkusím nic nerozšlápnout ani neukrást. Třeba to povede k tomu, že nějaký osvícený vydavatel tohle u nás vydá na nějakém nosiči, by si to mohl Kagemush koupit a s chutí na to mrknout a to nikoli jedenkrát.

plakát

Ghost in the Shell (1995) 

Pocitově to mám tak, že když už jsem viděl vše o Krvavém Runnerovi a dvě řady Westworldu, viděl jsem na tohle téma vše. K tomu vůbec nemusím manga styl a a tu jejich debiloidní animaci.. Ovšem musím smeknout, jak nádherně měli autoři zmáklý vizuál exteriérů. To zas jó.