Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Osvícení

Osvícení (1980)

Děťátka ,kůzlátka.tatínek Johnýýýýý přišel domů! - Samozřejmě v mé Top desítce.

Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec

Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec (1989)

Chlapec si smutně zpívá tu svou árii a já mám husí kůži. (nedělám to často, že bych se pozastavoval nad jinými komentáři, ale zrovna u Greenawayových filmů by vždy mělo být upozornění, že pan režisér je architekt a především manýrista (!) , a proto na jeho filmy nečumíme kvůli takovým zbytečnostem jako je příběh !)

Brazil

Brazil (1985)

Jak já dlouho čekal na tenhle film. -Tak jsem se dočkal,-jsem hotov.

Blade Runner

Blade Runner (1982)

..... a vzpomínky zmizí jak slzy v dešti. --Rozhodně ne vzpomínky na tenhle majstrštyk. Předloha výborná,film téměř dokonalý.

Chladné léto roku 1953

Chladné léto roku 1953 (1988)

Můj první sovětský film kdysi,kde nikdo nedostal vyznamenání.- Do teď můj oblíbený a to i přesto, že hlavně chlad marnosti, zmaru z bezmoci a vykořenění z něj čiší každou minutu.Malinká naděje na závěr (náhodné setkání dvou propuštěných politických) se rozplizne v davu nezůčastněných kolemjdoucích a odchodem hrdiny do zapomění.

Ohňostroj

Ohňostroj (1997)

Hlavní role,scénář,střih,režie,malby,tik v obličeji a smutně potměšilý pohled: Takeshi Kitano. Dovolil bych si tu citovat jedno Takeshiho haiku- /Mé oči,/mé oči jsou unavené,/mé oči jsou unavené zíráním,/mé oči jsou unavené zíráním na moře./

Millerova křižovatka

Millerova křižovatka (1990)

Nebýt bratrů Coenů (a jim několika málo podobným),už bych ani pro záplavu všech těch Ordinací v úplně růžových zahradách,Prci prci prci prcimprcampr prci prcičkách a Vopravdu vopravdovejch blondýnách,nevěděl jaký to je,když je parádní gangstrerka trošku říznuta noirem.(aneb ať žije Hammett a jeho Skleněný klíč,a drsná škola -samozřejmě)

Viděl jsem ďábla

Viděl jsem ďábla (2010)

Nehezká torture revanš.-Pomsta sice naplněna ale už zase ta polemika (viz. Parkova trilogie ) o katarzi zkrze pomstu. (co mě tentokrát dostalo tak Min-sik Choiův ,,ďábel"-ať se děje co se děje tak ze své nenávisti vůči všemu,ze své arogance a své animální zuřivosti a zvrhlosti tenhle ,,Old Boy" neuhne ani o milimetr!-spolu s Anthony Wongem/Untold Story/ a s Anthony Hopkinsem/Mlčení jehňátek/ ta nejzděsivější lidská zrůda jakou jsem měl zatím možnost v akčním filmu vidět)-(Choi-není to v překladu taky Antonín?)

Rozmarné léto

Rozmarné léto (1967)

Mám já to ale snadné, když se mne někdo zeptá , který že to film je ten můj nejoblíbenější.