Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 261)

plakát

Drsný časy (2005) 

Občas, zvláště u prvotin talentovaných tvůrců se přihodí ,že v holyvoodu vznikne cosi tak nepatřičně neholywoodského , až je mi pak líto, že u dalších opusů těchto talentů se To již neopakuje. Což nemusí být nutně cesta sestupné kvality, jen ten fíling a radost z tvorby je pak překryt tou přijatelnou dokonalostí filmů z údolí. Pan Ayer (ale i třeba pan Lucas, nebo pan Spielberg) asi již ví....

plakát

Jana Eyrová (1996) 

Ořezáno až na kost, ty následně zpopelněny a popel z nich vysypán. Z toho co zbylo na dně urny uhněten film, který osnovu předlohy zachoval, leč k podstatě se ani nepřiblížil.

plakát

Pomsta (2021) 

Film kde si hlavní hrdinka hned dvakrát zkrátí vlasy a před tím ještě jednou. A vždycky z nějakého důvodu!! Jinak slepenec filmů , které jsem již viděl (a byli lepší než tohle) se zápletkou a s dialogy , že i mupeti mi přišli jako akční nindžové a rozumbradi. Takže nakonec  největší pecka je ta prověšená džízka na T-1000, která mu jen stěží zakrývá pupek. -- Tohle je ixtá variace rádoby akčního něčeho tak trochu do nikam. To je fakt tak těžké v tak konkurenčním prostředí jako je holywood vypotit dobrý scénář, nebo jsou scénáře dobrý , ale producenti jsou do jednoho sebedestruktivní nešťastníci a tak si je upravují dle - čeho vlastně?

plakát

Poslední závod (2022) 

Byl to ,,jen" TV film, nebo to snad měl být Film? Jestli Film, pak se něco nepovedlo. A že Synové hor už zase vyjeli na svůj Poslední závod je snad jasné. Prý se chystají obdobné další ,,remaky". Už se ,,těším" na předělávky Anděla na horách, Občana Brycha, nebo Hudby z Marsu.

plakát

31. Český lev - Ceny České filmové a televizní akademie za rok 2023 (2024) (pořad) 

Většinou sice na podobné pořady občas koukám , ale nehodnotím (to si nechávám pro filmy , nebo filmy na pokračování, tzv. (TV) seriály). Ale letos musím. A to nejen kvůli mé oblíbené režisérce, která si do mobilu napsala a pak se pokusila přečíst žádost o ukončení práva svobodné volby se skrytou žádostí o (zřejmě státní ) podporu. Takže další autor (umělec) s kterým na pivo nepůjdu .... . - Když já ale letos popatřil i předávání letošních Oskarů a i když jsem se snažil  nesrovnávat  výpravu, tak to VŠE ostatní bylo skutečně nesrovnatelné. Cabani a jiní talenti zřejmě už zase neměli letos čas......

plakát

Střílejte na Francouze! (2003) 

To by mne opravdu zajímalo jako to je ve světě filmu s těmi Kurvítky. Že jsem na ně zvyknul ve všech těch produktech kterých se mi dostává jako standardnímu konzumentu všeho co se namane, neznamená že si na ně zvyknu i v oblasti konzumace filmu. V tomto filmu obsažená Kurvítka mi tak dokonale zkurvítkovala všechno , že jsem si málem ani nevšiml , že Harvey je i zde dobrej a můj ňuňu oblíbenec Hallyday tu má tu svou tlamu k zulíbání.

plakát

R.I.P.D. - URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů (2013) 

Frky, které bych v takovém opusu chtěl mít tam byli. A přesto mě to (občas) dost nudilo. Asi je to ve mně. Mám to zřejmě jako s pěknými děvčaty. Na první dobrou zaujme téměř každá, ale když to pak promluví , ne nezbytně vždy mám chuť požádat o nejen ruku.

plakát

Keoma (1976) 

Kdysi jsem se rozhodl hodnotit špagetozápaďárny jako samostatnou filmovou odnož. Když pominu takové veličiny jako Corbucci, nebo Leon, jedná se většinou o naprosté srajdy. Ovšem roztomilé srajdy. Takže abych mohl dát nějakou tu hvězdu navíc oproti zbytku všech těch movie okolo, proto to svébytné hodnocení. - No a na tohle jsem koukl znova po mnoha letech a desítkách dalších špageťáren. Až mně vyděsilo jak špatné to je i v kontextu jiných italských (případně španělských) konin. A tentokrát to nezachránili ani ty modrý voči pana Nera, či rozverná vybíjená. Hudba děs, dialogy sranda (nechtěná) ultra děs, dresy sranda, příběh (? to jako fakt ta těhotná pani v nesnázích?) hovado, kydlení prčanda. Dva příklady za vše: na konci povídá paní smrtka (?) panu Keomovi držíce v ruce novorozeně - ,,počkej, vem si ho, bez tebe zemře, potřebuje tě!" A co na to pan Keoma?: ,, nepotřebuje, je totiž svobodné a kdo je svobodný, ten mě nepotřebuje!!" Tak. No a v úvodní scéně se najednou ozve výstřel a jeden pán má najednou v ruce zapíchlý nůž!!! Ten po něm hodil ani ne půl kilometru vzdálený pan Keoma. Ten zvuk výstřelu si vykládám tak, že ten nůž letěl nadzvukovou rychlostí a jednalo se tak zřejmě o sonický třesk. A tak to jde celý film, jedna scéna za druhou ... .

plakát

Sahara (1943) 

Měl jsem peška, že jsem kdysi zhlédl nejdříve remake s Belushim. Což byla herojská bitkosračka. V této blitkoagitce z r. 43 byl alespoň ke shlédnutí můj oblíbený charismatický neherec Humprey. (domnívám se , že zastoupení Bogarta v remaku Belushim je nejlepší fór castingu v dějinách filmu ...)

plakát

Equalizer 3: Poslední kapitola (2023) 

Na takový koniny čučím v očekávání lehce nablblé akčňárny, kde příběh ale vůbec jakoby nebyl. To se pak třeba u Sejmi je všechny, nebo Zátahů bavím jedna radost. Někdy (výjimečně) ani nástin nějaké storky akci příliš neublíží (96 h., Nikdo), takže proč ne. Ale toto? Kdy celkem slušné (tři) akční scény zabije slzopudné vše okolo? Hnus.