Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (131)

plakát

Agora (2009) 

Silný zážitek! Skvěle natočený snímek o nepříliš diskutovaném období lidstva. Divák, který čeká monstrózní popcornový blockbuster, bude těžce zklamán. Naopak na své si přijdou ti, kdo dávají přednost skvělým hereckým výkonům, perfektní výpravě, krásné hudbě (Marianelli) a poutavému ději z dob krutých a dávno minulých. Násilí plodilo jen další násilí, vždycky tomu tak bylo a vždycky tomu tak bude. Pod zástěrkou víry se lidi zabíjeli a usilovali o moc napříč celou historií... děsí mě fakt, že se člověk ze svých chyb dosud nepoučil... (silné 4hvězdy)

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Začnu chválou, ať nikoho hned zpočátku neodradím. Skvěle zahrané postavy, každá svým způsobem úchylně roztomilá (Anne Hathaway byla rozkošná :). Bizardně nápadité kostýmy (to je už ale u Burtona dobrým zvykem). Danny Elfman si drží svůj standard, ale nijak neoslňuje. Můj problém tkví v tom, že postrádám Burtonův rukopis. Drobné detaily nebo vtipné scénky, které sem tam občas na diváka vykouknou, jakoby ležely pod nánosem univerzální uhlazené animace, která se má zavděčit všem. I přes slušný český dabing se nemůžu zbavit dojmu, že bez originálního zvuku nebudu schopná zcela objektivně hodnotit (jména Alan Rickman, Stephen Fry, Christopher Lee... mluví samy za sebe...). Zatím silné tři a půl hvězdy.

plakát

Apokalypsa (1979) 

... the horror, the horror ... bude mí znít ještě pár dní v hlavě...

plakát

Austrálie (2008) 

Skóre: tři a fous hvězdy. Austrálie je komplikovaná. První část - stručně charakterizovatelná jako "dobrodružná komedie" se mi moc zamlouvala -- Nicole Kidman byla prostě k sežrání (promiňte mi ten výraz, ale je nejvýstižnější...) a fešácky pózující Hugh Jackman se taky neměl za co stydět. Za zmínku stojí i klučina Nullah, který vám přiroste k srdci. ALE mám velký problém s částí druhou (nebo přesněji řečeno se závěrečnou třetinou)... pomalejší tempo, černobílí záporáci (David Wenham by dokázal víc, než jen házet zlé pohledy...), ale hlavně dokonalá přeslazenost (jako cumel) mi film degradovala na pouhé tři a půl *. Velice mě potěší, když mě film v něčem překvapí a zaskočí... tady k tomu nedošlo :( Velkolepě pojatý film na odreagování, pro zasmání a odpoutání se od všedního života do vyprahlé Austrálie, nic víc.

plakát

Až na konec světa (2005) (seriál) 

Wit? Acute observation? Entertainment? Why, it has become, perhaps, some kind of sea story. But a sea story with, as yet, never a tempest, no shipwreck, no sinking, no rescue, no sight nor sound of an enemy, no thundering broadsides, heroism, prizes, gallant defences or heroic attacks. But there is still a long way to go... říká Edmund Talbot na začátku své cesty... Od Williama Goldinga všichni známe Pána Much, ale jeho trilogie o jedné námořní plavbě u nás už tak známá není... a je to velká škoda... Těm, co zrovna nemají po ruce tyhle knihy doporučuji BBC minisérii (ty mě nikdy nezklamou) s lamačem dívčích srdcí B.C. v čele a jmény jako Sam Neill a Jared Harris po boku... Vítr do plachet a hurá za dobrodružstvím!! Možná je to tím, že jsem vyrostla na Hornblowerovi, možná tím, že miluju cestování lodí, možná mám slabost pro všechno britské, možná je tahle filmová trilogie hodně dobře napsaná, zahraná a zfilmovaná.... možná je to tím vším dohromady... k tomu ještě skvělá hudba, pověstný ostrovní vtip a nadhled vyvážený dávkou napětí a dramatu. Dobrodružství, které se obejde bez digitálních příšerností, bez patosu a příkras, pěkně špinavé, jak to máme rádi...

plakát

Battlestar Galactica: Plán (2009) 

Doufala jsem, že film rozšíří obzory trochu více... Berte to jako bonusový materiál sestříhaný spolu se střípky seriálu. A i přesto, že si s tímhle puzzle někdo dal dost práce, nejde v rámci děje seriálu o nic objevného.

plakát

Bludiště lásky (1925) 

Těžko říci, jak bych hodnotila film, nevidět ho s živým hudebním doprovodem (seskupení Carnem na LFŠ 2015), díky tomu se však jednalo o nevšední a nezapomenutelný zážitek! Děj po většinu stopáže nenudí a je stále na co se dívat. Herecké výkony jsou sympatické a vývoj postav a jednotlivé charaktery dobře vykresleny, dojde na humor i napětí, rozhodně stojí za zhlédnutí.

plakát

Box (2009) 

Co na to říct... Richard Kelly a jeho filmy se nedají jen tak zaškatulkovat... Southland Tales jsou zábavný úlet, Donnie Darko nepřekonaný klenot, ale The Box působí nemastně neslaně, ať už má poselství silné jak chce, ať už herci hrajou co jim síly stačí. Děj působí neuspořádaně a chaoticky, je silně cítit, že původní příběh byl krátkou povídkou, protože film po určité době působí natahovaně. V The Box použil režisér nápadně podobné prvky, jako v Donniem, jenom se tu míjely účinkem (dokonce použil i knihu Roberty Sparrow - pozorní si jistě všimli...). Je to škoda, Kelly nadání má a doufám, že se dá brzo do kupy... (P.S. Vizáž Franka Langelly skvělá.)

plakát

Bratři (2009) 

Ústřední trojice, kterou představuje Jake Gyllenhaal, Natalie Portman a Tobey Maguire hraje jako o život. Silný příběh diváky upoutá a zaujme. A přeci mi něco scházelo. Film na mě působil studeně, neosobně, neopravdově ... po citové stránce ve mně nezanechal žádnou stopu. Nevím, kde je chyba, ale Bratři mě nechali chladnou.

plakát

Burke and Hare (2010) 

Tak tohle byl můj dlouho očekávaný projekt. Lákalo mě skvělé obsazení, příslib černohumorné taškařice a lákavé dobové prostředí. Výsledek je ale rozpačitý a na mé straně rozhodně zklamání. Film nedrží pohromadě a působí neplynule. Humor tu sice je, ale hraje spíš na přihlouplé grimasy než na trefné hlášky. Škoda skvělých herců, kteří si očividně natáčení užili. Pokud mám dojem z filmu shrnout, jedná se o průměrnou komedii, která je místy zbytečně natahovaná a chybí jí potřebný drive. Herci jsou fajn, prostředí je fajn, ale nic dechberoucího, bohužel...