Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbení režiséři (10)

Frank Darabont

Vykoupení z Věznice Shawshank, Zelená Míle, Mlha ... není potřeba víc dodávat. Excelentní režisér a můj největší oblíbenec.

Clint Eastwood

Výborný herec a naprosto prvotřídní režisér. Líbí se mi, že když už něco natočí, tak si tam taky zahraje a podílí se i na scénáři a celkové produkci. Když už ´´režíruje´´, tak se vším všudy a s největší zodpovědností. Tak to má být a to se mi líbí! Eastwoodovi fandím!

James Cameron

Mistr přes triky. Když už něco točí, tak s pořádným rozpočtem a pořádnou výpravou, takže jsou jeho snímky vždy velkolepou podívanou. Terminátor, Vetřelci a Titanic, to vše mluví samo za sebe.

Robert Zemeckis

Skvělá trilogie Návrat do budoucnosti a ještě o několik tříd lepší Forest Gump. Jeho filmy mají osobité kouzlo a příjemný humor.

Christopher Nolan

Nolan je bezpochyby nejlepším režisérem mysteriózních filmů. Jeho tvorba zahrnuje spoustu parádních filmů, mezi kterými vyčnívá Dokonalý trik a Inception. Dokonalý trik je pro mě jeden z nejlepších filmů vůbec a už proto si zaslouží Nolan místo v TOP 10 režisérů. Těším se na každý nový kousek od něj.

Chris Columbus

Columbus je takový nenápadný režisér. Moc se o něm nemluví. Pořád samý Rodriguez, Tarantino, Nolan, Spielberg, ale Columbus je přece výborný. Jeho filmy vždy přesně vystihnou tu pravou atmosféru. A pokud mám náladu na příjemný dojemný film, většinou sáhnu po jeho tvorbě. Sám doma 1,2 a Harry Potter 1,2, Andrew - člen rodiny jsou pro mě vždy obrovským zážitkem.

Darren Aronofsky

Po Black Swan jsem neměl na výběr. Darren Aronofsky si post v TOP 10 už prostě zaslouží. Začalo to Requiemem za sen, který už naznačil, že v Darrenovi je ukrytý budoucí poklad Hollywoodu a ono se tak stalo. Wrestler a Black Swan jsou filmy jasně pětihvězdičkové. Jsou natočeny velmi originálně, ale přitom mají v sobě neskutečnou takřka drtivou sílu!

Steven Spielberg

V poslední době sice nic moc, ale to neznamená, že by byl špatným režisérem, ba právě naopak. Stačí se podívat trochu do minulosti musíte si všimnout té galerie vynikajících snímků: Čelisti, Indiana Jones, E-T mimozemšťan, Jurský park, Schindlerův seznam, Zachraňte vojína Ryana, Chyť mě, když to dokážeš atd.

Jan Svěrák

Pro mě český režisér numero uno! Kolja = Oskar, Tmavomodrý svět = nominace na Oskara, Vratné lahve = nejúspěšnější film v českých kinech.

Miloš Forman

Forman, člověk, na kterého bychom měli být pyšní. Amadeus, Přelet nad kukaččím hnízdem jsou dvě nejzářivější komety tohoto skvělého režiséra. Pro mě spolu se Svěrákem a Jurajem Herzem (ten se mi sem už nevejde) jasně nejlepší čeští režiséři.