Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbení skladatelé (10)

Thomas Newman

Spolupracuje s Frankem Darabontem a jeho soundtrack k Vykoupení z věznice Shawshank je vrcholem filmové hudby!

John Williams

Můj druhý největší oblíbenec a v Americe jasně nejúspěšnější hudební skladatel, který už ty nominace na Oskara asi ani nepočítá :-D. Miluju hlavně soundtracky k Sám doma, Harry Potterovi, Jurskému parku a Indiana Jonesovi.

James Horner

Je sice pravda, že má Horner tendenci své melodie v různých filmech opakovat akorát v jiném aranžmá. Nicméně pořád si stojím za tím, že jeho hudba je famózní. Avatar, Čistá duše, Karate Kid, Titanic, to vše jsou dechberoucí melodie, bez kterých by filmy ztratily veškeré kouzlo.

Hans Zimmer

Král umělé syntetické hudby, ale umí i s orchestrem. Jeho hudba je úzce spjata s akčními filmy. Jeho firma zaměstnává spousta dalších vynikajících hudebních skladatelů.

Harry Gregson-Williams

Skvělý muzikant. Tvůrce hudby ke Shrekovi, Telefonní budce, Armageddonu či Skále. Už jen z tohoto výpisu vám musí dojít, že žádný filmový žánr ho nezaskočí :-))

Michael Giacchino

Fanoušek animovaných snímků. Skládá hudbu, jak k celovečerním snímkům, tak ke krátkometrážním pokusům. Vyzdvihnout se sluší hudba z Ratatouille, Vzhůru do oblak či Úžasňáků. Skvělé jsou i melodie v kraťasích jako je Polojasno, Den a Noc apod.

John Powell

To, co John Powell vytvořil k nejlepšímu animáku roku 2010, nemá podle mě obdoby. Jeho hudba netvoří ve filmu jen nějaký obyčejný doprovod, ale celý film de facto na ní stojí. Opravdová hudební lahůdka! A k tomu si přičtěte hromadu dalších vydařených hudebních doprovodů a místo v TOP 10 je bez diskuzí zasloužené.

Alan Silvestri

Alan Silvestri = Forrest Gump = 2.nejlepší film všech dob.

Trevor Rabin

Jihoafričan, který dobyl Hollywood. Pozici v mé TOP 10 si zasloužil hlavně hudbou ze sportovního snímku Coach Carter. :)

Howard Shore

Další ze skladatelů, se kterým se u předávání Oskarů musí počítat. Výborný skladatel, jehož nejzdařilejším pokusem asi zůstane Pán prstenů. Přesto se najde i mnoho jiných skvělých melodií. Určitě je z čeho vybírat. :)