Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Rozhodně jeden z nejlepších Tarantinových filmů i filmů vůbec. Tahle věc se snad neomrzí ani po 100násobném opakování, hlášky jsou naprosto výživné, vtipné a postavám sedí jak ušité. Pokud máte tento žánr rádi, budete se smát až budete brečet. Co zde rozhodně vyniká, jsou úžasné dialogy hlavních postav. Už ani nepočítám kolikrát jsem Pulp Fiction viděl, ale zasvěcení jistě pochopí... originál je samozřejmě skvělý, ale nutno dodat, že Libor Hruška alias Jules je v dabingu úžasný, ***** bez debat. Na závěr návod na večer když nemáte nic v plánu: pár přátel + nějaká ta lahvinka + Pupl Fiction a je o zábavu postaráno ;-)

Joker

Joker (2019)

Zrození Jokera... syrové, uvěřitelné, bez předimenzovaných akčních serepetiček, které mnohdy filmu jen ubírají na ceně a vyvolávají kroucení hlavou. Pozvánka do reality duše člověka, kterého odmalička jen sráželi. Najednou to všechno dává smysl, příběh je velmi povedenou ukázkou toho, že náš svět rozhodně není černobílý a problémy, které se neřeší jednoho dne zkrátka bouchnou. Osud uděluje Arthurovi jednu ránu za druhou, jejich gradace je prostě neúnosná. Výsledkem je postupná transformace Arthura do Jokera, která působí vlastně velmi přirozeně a je mistrovsky napsaná i zahraná. Scenáristicky je dílo výrazně za hranou komiksového žánru.

Sekretářka

Sekretářka (2002)

neohraná tematika, skvělé herecké výkony, Maggie Gyllenhaal svým způsobem přímo k sežrání ;-)

Lolita

Lolita (1962)

Lyneova Lolita (1997) je dráždivější, sexuálnější, Kubrickova zase krásnější a procítěnější. Kubrick určitě vyhrává i co se týče dialogů a výpravy. Nakonec nedokážu rozhodnout, která filmová verze je lepší. Jisté je jenom jedno, Lolita je úžasný a nadčasový příběh, který je stejně podmanivý a okouzlující, ať už je vyprávěn kýmkoliv.