Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

REC

REC (2007)

Zajímavě vymyšleno a skvěle provedeno. Film mi doporučil kámoš a po prohlédnutí přítomných hodnocení se moje zvědavost zvýšila, o to více, že se jedná právě o horor. Počátek filmu je celkem zvláštní, ale po několika minutách se do děje zakousnete. Ale bacha, aby se postava z filmu nezakousla do vás. ;)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Nejlepší film, který jsem za svůj život viděl. Skvělá ukázka toho, jak by film měl vypadat. I hlavní herec se doslova překonával. Není divu, že si tento film oblíbili všechny věkové kategorie a stal se snad nejoblíbenějším filmem vůbec na celém světě. A jsem si jistý, že si své místo udrží velice ale velice dlouho. Trochu mi to připadá jako dílo od pánaboha. Žádná výtka, rovných 100%.

Saw: Hra o přežití

Saw: Hra o přežití (2004)

Tento horor jsem shlédl asi až rok a půl poté, co byl k sehnání. Přátelé se již o něm bavili a tím mě navnadili. Horory mám rád a v té době jich moc kvalitních nebylo, Saw jsem velice uvítal. Skvělý námět, skvělé provedení. Tomuto filmu nemohu nic vytknout, nemožné se stalo skutečností. Nemá cenu to nějak více okomentovávat. ;)

Madagaskar

Madagaskar (2005)

Tento film je absolutně pro všechny. Krásně animovaný, krásně promyšlený s humorem. Každý po shlédnutí si pozpěvuje I like it move it move it. Doporučuji všem a s radostí.;)

Kmotr

Kmotr (1972)

K tomu snad není co psát. Je to starší klasika, která stále vládne na předních příčkách žebříčků filmů. Kvalitní práce se prostě musí ocenit.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Zcela zaslouženě králem všech filmů co kdy existovali, existují a možná i existovat budou. Už velmi známé prostředí věznic je v tomhle filmu zrežírováno trochu jinak. Vlastně v každém filmu o vězení vidíme poměrně něco jiného, ale smysl je úplně stejný. Je tam jedna věc, která je opravdu neodlučitelná a musí se začlenit. Děj filmu začíná zcela obvykle. Vězeň přijede do věznice, najde se pár lidí, kteří jsou s ním, snaží se zapadnout. Jenže co vymyslí Andy Dufresne (Tim Robbins) je obdivuhodné a nikdy by mě to nenapadlo. Jak lehce si přijít k penězům a žít si jako v pohádce. Několik let to opravdu trvalo, ale dokázal to.Herecké výkony Morgana Freemana a Tima Robbinsa jsou excelentní a velkou měrou přispěli k tak skvělému hodnocení. Co k tomu dodávat? 7 nominací na oskara mluví za vše.