Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Život Briana

Život Briana (1979)

Jednoznačne nejlepší film z dílny Monty Python. neznám nikoho, komu by se nelíbil, 100% zcela po právu a bez debat.

Ed Wood

Ed Wood (1994)

O tomhle filmu by se daly popsat celé stránky, tak to zkrátím. Jedná se o absolutně úchvatnou poctu "nejhoršímu režisérovi všech dob". Woodovy filmy jsem vždycky miloval a po shlédnutí Burtonova díla je mám ještě mnohem radši. Spousta citací, spousta detailů a narážek, k tomu všemu hvězdné obsazení a Timovo zapálení pro věc. Výsledkem je film, který uchvátí každého "mistrova" fanouška a který se bude líbit snad každému, kdo má rád dobré i ty nejhorší filmy.

Upír Nosferatu

Upír Nosferatu (1922)

Klenot žánru. Dokonalá hra světel a stínů. A v neposlední řadě snad nejlepší herecký výkon jaký jsem měl tu čest shlédnout, samozřejmě mluvím o Maxi Schreckovi, který je v roli Nosferatu přímo démonický. Friedrich W. Murnau natočil skvost všech skvostů, nepřekonané a řekl bych i nepřekonatelné veledílo. Klaním se tak hluboko jak jen můžu a pokud snad někdo někdy natočí tak dokonalý film jako je tento, tak se mu bez studu pokloním také. Aby jste si tento film vychutnali ještě lépe, doporučuji se po něm podívat na "film o filmu" Ve stínu upíra.

Občan Kane

Občan Kane (1941)

Dokonalé jak jen film může být. Úžasná, na svou dobu velmi nezvyklá kamera, do detailu propracované expozice, výborná práce se světlem, Orson Welles který do své role dává co může, to vše podbarvené krásnou hudbou. Příběh který vás v první minutě vtáhne a už nepustí. Žádná scéna nepřebývá, žádná nechybí. O Kaneovi toho bylo napsáno tolik, že každá další věta je jen opakováním toho co už někdo řekl. Takže to zakončím klasickým, přál bych všem aby mohli vidět tohle úchvatné dílo. Opravdový diamant světové kinematografie. Nejlepší film všech dob? Pravděpodobně. Jeden z deseti nejlepších? Určitě.