Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (41)

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Výpis žánrů v titulku koresponduje s obsahem seriálu. Od každého je tam něco. Vezmu-li v úvahu, že je to směsice trochu všeho, výsledek je kupodivu zdařile sledovatelný. V každé ze tří epizod se divák naladí na jinou notu. Trochu může vadit konec daného příběhu a přeladění se na jiný. Když budu hodnotit jednotlivé epizody. 1. série - líbivý příběh rodiny psychologa a ze začátku docela děsivé scény. Po pár dílech už je člověk otrkaný a bere zbytek série spíše jako příběh, kde se těší na pokračování. Velice mě překvapila Connie Britton její sympatií a je škoda, že se neobjevila v dalších dvou sériiích. 2. série - z mého pohledu nejhororovější popisuje příběh sanatoria pro duševně choré. V této epizodě se člověk dočká v titulku zmiňovaného sci-fi v podobě zelených mužíčků :-D, příběh jednotlivých postav se mu dostává pod kůži a místy prožívá šoky v podobě hrůzných scén. Tady se Jessica Lange dostává do hlavní role a zvládá ji obstojně. 3. série - vychází z připraveného diváka na jakkoukoli tématiku a proto se nebojí nastavit téma čarodějnictví a wooduu magie. V této epizodě představuje Jessica Lange šmrncovní dámu jako nejvyšší čarodějnici klanu. Přichází asi nejvíce sci-fi scény ze všech epizod v podobě oživování mrtvých, věčně žijící, zakletá, sadistická panička v podobě Čachtické paní :-D a pár mladých čarodějek, které přicházejí na zábavný způsob využití svých schopností. Asi si každý divák najde svoji oblíbenou sérii, ale z mého pohledu vede 1.série a to ředevším díky zajímavému příběhu, efektním scénám a v první části perfektní kombinaci hororového napětí.

plakát

Avengers (2012) 

Na můj vkus příliš přeceňovaný film. Za mě jsou mínusové body za chybějící napětí a americká hrdost sršící z každé vteřiny filmu.

plakát

Away (2020) (seriál) 

Velmi zdařilé představení, co všechno může obnášet mise na Mars. Hnědopichové budou hledat nedokonalosti, ale je nutné si uvědomit, že sebe lépe vybraná posádka nemůže dopředu na zemi vědět, jak se bude chovat na cestě, kterou ještě nikdo před nimi nezkusil.

plakát

Babovřesky (2013) 

Myslím, že to většina lidí bere příliš vážně a hraje si na senzační, filmové kritiky, kteří nemají jiné hodnocení než 5hvězd nebo odpad. Člověk, který tento film ohodnotí odpadem, by se měl nad sebou zamyslet. Je to film od Trošky a s tímto nadhledem by se k němu mělo i přistupovat. Samozřejmě, že role nejsou nijak zvlášť dobře zahrány, prostředí je tak krásně naladěné, až je to kýčovité, ale o tom to prostě je. Je to umělý film, který má lehce pobavit, odpočinout si od starostí všedních dnů a to dle mého názoru na 3 hvězdy splňuje. Na Lucii Vondráčkovou se příjemně dívá, ikdyž to není nikterak skvělá herečka a Pavel Kikinčuk s Lukášem Langmajerem příjemně a decentně občas zaperlí. Mě film příjemně pobavil, ikdyž mnohé scény byly příliš kýčovité, ale hodit jej do odpadu by nebylo spravedlivé.

plakát

Bigbug (2022) 

Jestlipak si mnozí "kritici" uvědomili co se snímek snaží naznačit? BigBug vysvětluje tak tupě, že musí vidět i nejtupější z nejtupějších kam technologický vývoj a především čím dál více podřízenější společnost celosvětově spěje. Pro mě výtečně zpracované téma varování pro lidstvo za 5 minut dvanáct.

plakát

Bůh masakru (2011) 

Byl jsem zvědav, co se bude odehrávat 79minut v jednom bytě se čtyřmi herci. Námět filmu zvolený dle mého názoru dobrý, ale nesmírně těžký pro režiséra i herce. Nabídne reálný náhled do životních problémů, občas vtipné hlášky "Yes, Walter?", suchý humor Waltze nebo perfektně zinscenovaná "šavle" Winslet. Vezmu-li v úvahu fakt, jakou laťku si Polanski nasadil, musím hodnotit celek čtyřmi hvězdami.

plakát

Čtvrtá hvězda (2014) (seriál) 

Jsem zvědav na další díly. Viděl jsem zatím díl z 13.1. a neskutečně mě pobavil. Odpočinul jsem si od přereklamovaných konkurenčních seriálů, chytl mě humor postav a celkové udivení na co se to vlastně v televizi dívám :-D. Marta Issová tomu dává skvělou tečku a hlášky Ivana Trojana jsou bezkonkurenční "Ty vole a kam dopadne ten vozík" :-DDD

plakát

Duel Jaromíra Soukupa (2017) (pořad) 

I když má pořad své mouchy, je to jediný pořad s objektivním nadhledem v politické tématice a o to tu jde. Zajímalo by mě, jak byste hodnotili naprosto neobjektivní Otázky Moravce a vůbec vás nesere, že za to platíte koncesionářské poplatky. A proto dávávam plný počet, protože zdejší hodnocení hodnoticich je subjektivní.

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Smekám před Stallonem. Perfektní nášup akčních scén, doplňujícím vtipnými hláškami a letmou dávku naivity filmů 80.let. Základ je postaven na akci, ale přesto je ve filmu pár okamžiků, kdy se divák zasměje a tak to má být. Je to po letech zpestření v odvětví akčních filmů. Určitě se rád podívám i na dvojku.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

U mně lehce nadprůměrný výsledek. Zvažoval jsem jestli dát 3 nebo 4 hvězdy a 4 jsem dal díky roli Christopha Waltze, která mu sedla jako ušitá na míru.