Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (41)

plakát

Úsvit (2023) 

Připojuji se ke komentáři (Superpero). Filmové pojetí a zpracování podoby Svitu na skvělé úrovni a vynikající výkon Elišky Křenkové to vše za 5 hvězd. Bohužel neúprosná snaha o vměšování současných společenských témat do děje předválečného filmu kazí celkový dojem 1 hvězdným výkonem, ze kterého dávám výsledné 3.

plakát

Bigbug (2022) 

Jestlipak si mnozí "kritici" uvědomili co se snímek snaží naznačit? BigBug vysvětluje tak tupě, že musí vidět i nejtupější z nejtupějších kam technologický vývoj a především čím dál více podřízenější společnost celosvětově spěje. Pro mě výtečně zpracované téma varování pro lidstvo za 5 minut dvanáct.

plakát

Kapky (2022) 

Film mě zaujal především svým poklidným plynutím s dobrými dialogy jednotlivých postav. Vzdáleně připomínající dialogy filmů od Tarantina. Herci pro mě dosud neznámí, avšak mile překvapili. Škoda samotného závěru, který kazí celkový dojem z filmu. Zatím celkových 47% není adekvátních k výsledku a osobně bych viděl hodnocení někde mezi 65-70%. Za mě 4 hvězdy

plakát

The Gray Man (2022) 

Vadilo mi použití prezentování pražských exteriérů za účelem navození iluze Berlína. Praha se asi musela velmi levně prodat, že filmaři šli touto cestou a nezvolili Berlín. Časové návaznosti jednotlivých scén byly velmi nereálné a do očí bijící. U některých scén jsem měl pocit, že sleduji "Komando" s Arnoldem. Než jako uvěřitelný akční thriller jsem měl pocit parodie.

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

Seriál je podle mého názoru příliš preceňován. Není to špatný seriál. Myšlenka je zajímavá, ale podobných bylo zfilmováno více. Od cca 2/3 dílů jsem se začal mírně nudit a ztrácel počáteční záběr na poutavost diváka. Za mě zdařilejší dílo La Casa De Papel

plakát

Zásek (2021) 

Natočit komedii s parodickým nádechem na toto téma chtělo odvahu. Obával jsem se, že se bude děj odehrávat na jednom z názorových břehů, ale potěšila mě snaha bruslit od jednoho břehu ke druhému s dávkou nadhledu. Z herců za mě vévodí Dany Boon a Francois Damiens, kteří dodali asi nejvtipnější scény, u kterých jsem si smíchy procvičil břišní svalstvo, jak už dlouho mi žádná komedie neposkytla.

plakát

Away (2020) (seriál) 

Velmi zdařilé představení, co všechno může obnášet mise na Mars. Hnědopichové budou hledat nedokonalosti, ale je nutné si uvědomit, že sebe lépe vybraná posádka nemůže dopředu na zemi vědět, jak se bude chovat na cestě, kterou ještě nikdo před nimi nezkusil.

plakát

Případ mrtvého nebožtíka (2020) 

Jakožto člověk denně pohybující se v Olomouci, musím přidat vlastní dojem z tohoto díla. Téma parodické komedie je téměř nepolíbené v našich končinách a já dávám velké díky, že měl pan Šmídmajer odvahu pustit se tímto směrem. Upoutávka v kinech byla skvěle střižena a byla pro mě velkým lákadlem film navštívit. Po nekompromisně rychlém hození diváka do úvodu filmu chvíli trvalo všem v sále naladit se na parodický typ humoru, který z první 1/4 filmu dělal problém zasmát se a nepřipadat si opravdu hloupě, protože některé fórky byly i na dané téma opravdu "laciné". Postupně gradující zápletka s ubíhajícím časem za polovinou filmu míchá dojem divákům zajímat se o děj s průběžným dávkováním vtipných situací a gagů, kdy se u masáže vašich bránic vyrovnaně střídá trio Novotný, Vagnerová a Pechlát s občasně doplňujícím Příkazským. Finální scéna dechberoucího útěku hlavních hrdinů končí spláchnutím záporáka městkou splaškovou kanalizací díky absenci kanálového poklopu a tím vítězný hrdina ukončuje případ mrtvého nebožtíka. Ikdyž mohu ve výsledku konstatovat, že jsem se více jak 2/3 filmu bavil skvěle, cením si odvahy točit parodii v našem rybníčku, oceňuji smysluplnost scén, kdy znalému Olomouce nepřišlo příliš míst, které by na sebe nenavazovaly svoji polohou, ale přesto vše kladné musím dát maximálně 3 hvězdy a to proto, že je u tohoto filmu stále co dohánět a učit se od cizích parodií třeba od francouzských kolegů. Za samotný výkon 5 hvězd Novotnému, 4 hvězdy Vagnerová a Pechlát

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Celkově film na mě působil příjemným dojmem, kdy je na Quentina nezvykle citlivě dávkována míra akčních scén, které jsou až na finálovou řežbu lehkým odvarem scén Kill Bill nebo Sin City. Ze začátku jsem se v ději zcela utápěl, než jsem přišel na to, co je realita a co je jedním z mínusů mého pohledu nudné pasáže některých dialogů. Velmi pozitivně musím zhodnotit ztvárnění podoby 60.let, kdy jak dobová móda, automobily, hudba vystihují toto období. Líbily se mi i záběry kamery v automobilových scénách, kdy byla jízda snímána z velmi blízkého zadního pohledu na Rickovo auto či snímání kamery velké párty. Musím také souhlasit se zmiňovaným názorem zajímavější role Brada Pitta, než Leonarda DiCapria a osobně pro mě zde byl Leonardo ze svých filmů jedním z nejslabších výkonů, který je ovšem dán samotnou postavou. Beru-li film bez ohledu na tvůrčí dílnu Quentina, dávám 4 hvězdy i přes nudné pasáže. Je to již delší doba, kdy jsem viděl jiný film od něj a nedokáži teď objektivněji porovnat s ostatní jeho tvorbou.

plakát

První člověk (2018) 

Fascinující ztvárnění nadšení, odvahy, strachu prvních průkopníků letů do vesmíru. Film přibližuje skvěle divákovi, co vše museli astronauti zvládnout s tehdejší technikou. Pro mě nepředstavitelné.