Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obsahy (2)

Oběť krásy

Oběť krásy (1991) (TV film)

Dvacetiletá plavovlasá dívka Dawn Smithová a její o tři roky mladší sestra Shari jsou si podobné jako vejce vejci. Obě sestry jsou moc hezké, a tak Shari přemluví svou sestru, aby se zúčastnila své vůbec první soutěže o nejkrásnější dívku. Nezkušená dívka sice nezíská titul miss, ale skončí v první pětici. Svou krásou vzbudí u jednoho diváků pozornost, která záhy tragicky zasáhne do života celé její rodiny. O několik dnů později přímo před domem rodičů Shari záhadně zmizí. Rodiče a sestru by ani ve snu nenapadlo, že ji ten den viděli naposledy. Toto kriminální drama je inspirované skutečnou událostí, ke které došlo v Jižní Karolíně v 80. letech.

Smím prosit?

Smím prosit? (1996)

Romantická komedie o deprimovaném úředníkovi, kterého při každodenní cestě do práce poutá zádumčivá kráska v okně budovy, kde se pořádají taneční kurzy. Kvůli kontaktu s Mai, dívkou v okně, se upjatý muž začne učit tančit a ocitne se v magickém světě odhalování skrytých traumat i zasutých snů. Z úředníčka trpícího navíc krizí středního věku se znenadání stane nadaný tanečník, a nakonec i on sám zjišťuje, že tanec mu přináší mnohem víc, než by zprvu čekal.
Režisér vypráví neobyčejně cudný milostný příběh, jehož vyústěním není sexuální vztah, ale porozumění mezi mužem a ženou.

Reklama