Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Pohádka
  • Animovaný

Oblíbení herci (10)

Josef Kemr

Jeho společenští outsideři měli mnoho podob - ať už se svému osudu vzpírali jako sígři školou povinní, nebo se jím nechali vléct v podobě nejistých a neohrabaných mladých i starších mužů, až nakonec vplynuli do podoby samorostů s rozměry stínů... Svým herectvím dokázal hmatatelně popsat samotu. Děkuji, Josefe.

Ivan Vyskočil

Člověk nezměrné fantazie, který dokáže posouvat hranice slov obrovsky daleko za slovníkové příručky.

Milan Lasica

V Milanu Lasicovi nevězí jen humor britského typu, ale i nepodbízivá láska k vlasti. Dodnes fascinují doklady jeho autorsko-herecké spolupráce s Júliem Satinským. Je to ovšem i výjimečný textař úžasných písní postrádaného hudebníka Jara Filipa (alba trojice L+S+F rozhodně stojí za poslech!). Ve svých textech umí dávat prostor jak melancholii, ale také ironii či satiře, a plasticky tak podává obraz slovenské duše.

Vladimír Dlouhý

Za časů, kdy vymetal české seriály a nastřádal si davy obdivovatelů (např. Arabela atd.), si mě rozhodně nezískal. Názor jsem později změnil. Navíc byl výtečným dabérem.

František Derfler

Herec hlasu, z něhož mrazí. Hlasový rozměr Františka Derflera si lze naplno vychutnat zejména v namluvených komentářích k mnoha dokumentárním filmům nebo i v rozhlasovém cyklu Toulky českou minulostí.

Karol Machata

Nepostradatelný hlas nepateticky, přesto působivě promlouvající ze slovenských dokumentárních filmů o mizejícím Slovensku. Zdá se mi, že Karol Machata má klíč k tomu, na co zapomínáme, ale co nám po čase začne scházet...

Dalimil Klapka

Jeho tvář si patrně mnoho lidí nepamatuje, ale jde doslova o hlasového mága. Důkaz? Dabingová dvojrole v Simpsonových: ředitel Skinner a dědeček Abe Simpson.