Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Komedie

Oblíbené seriály (9)

Mentalista

Mentalista (2008)

Po Poirotovi a Sl.Marple nejlepší detektivní seriál. Je to svěží, nadupané, moderní, nové. Nemusím aniříkat, že celý příběh stojí a padá na Patricku Janeovi a úžasně charismatickém Simonu Bakerovi. Je to moc dobrý detektivní seriál, nepostrádá temné momenty, ale zároveň je to slušně natočené - nenajdete v něm vulgarity ani nevkusné násilí. Divím se ,ale ani ve 4. sezóně neztrácí seriál na zajímavosti a poutavosti, a to by kdekdo čekal, že by mohl. Zároveň popularita seriálu dokazuje, jak je lidstvo ve svém nitru náchylné k čistotě a ideálnu, jak tíhne k nesmrtelné lásce, kdy člověk smutní po svých drahých zesnulých...

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Během několika měsíců (roku 2012) jsem shlédla 1.- 14. řadu (dále jsem se nekoukala zásadně: od 14. řady se seriál řítí do propasti stupidity). Nejlepší, nejhumornější a nejdokonalejší jsou řady 1-9. Simpsonovi představují svět sám o sobě a zároveň svět naruby, svět náš a svět jiný. Většina jejich gagů nenese jméno Legrace, nýbrž jméno samotné Pravdy. Je to tragikomické, občas groteskní, a někdy dokonce jednoduše silly (v nejlepším smyslu tohoto slova). Simpsonovic rodinku zbožňuji, Bartík je miláček a Homer mi v prvních sériích něčím (hodně vzdáleně) připomíná Tuláka Charlieho. Škoda, že hladina kvality jak humoru tak satiry od 14. série tak hrůzostrašně propadla. Nicméně - je to jeden z nejskvělejších humorných počinů. Simpsons forever!

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Mám ráda pouze první řadu, i to jedině ve svém hlubokém dětství (teď bych to neunesla - Hvězdnou bránu sledovat). Řekla bych, že je to dobrý seriál pro děti věkem 8-10 let, který je jim schopen přinést spoustu potěšení, dobrodružství a napětí. Z nostalgie a dřívější náklonnosti si dovoluji dát HB (až) 4 hvězdičky.

Xena

Xena (1995)

Televizní hrdinka mého dětství :). Seriál není nadčasový a není univerzální, teď se lidem (snad i dětem) bude zdát dokonce směšným. Nicméně v devadesátých to byl jeden z nejoblíbenějších seriálů diváků dětského věku (6-12 let). Pokud v sobě probudím ono osmileté dítě a dovolím mu Xenu ohodnotit, tak se tu objeví 5-ti-hvězdičkové ohodnocení. A já mu to dovolím :).