Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (608)

plakát

V síti (2020) 

Co je na tom filmu nejsmutnější je jak ohleduplně a mírně se jednalo s přistiženými úchyly. Někde jsem četl, že snad jen jeden skončil v base. Pozaviral bych je všechny, nebo mě napadá jeden přiměřenější trest pro takové úchyly, kastrace. Filmově nehodnotím, viděl jsem verzi 15+ a stačilo. Hodnotím nápad a poukazani na hrozbu, kterou si mnozí rodiče neuvědomují.

plakát

Joker (2019) 

Kdo mě zná, ví, že nemám rád prequely všech druhů. Někdy proste není třeba vědět, co všemu předcházelo. U tohoto filmu jsem však změnil svůj názor. Tento film skvele zobrazuje to jak se Joker stal Jokerem jak ho známe a nemohl jsem se ubránit dojmu, že mluvíme o Jokeru, jak ho v prvním filmu zahrál Jack Nicolson. Film se sice poněkud vleče a neoplývá množstvím akce, přesto však má mnoho co nabídnout.

plakát

Feed (2005) 

Pecka. I kdyz behem sledovani filmu jsem pozitivnimi emocemi moc nesrsel, protoze rozhodne nejde o pozitivne ladeny film. Presto tento film prisel s necim novym. Tedy mozna jen pro mne novym, nehezkym, misty az odpornym, naturalnim ale od napriklad Srbskeho filmu, pomerene uveritelnym, realnym. I kdyz jsem zpravam tohoto typu nikdy nevenoval mnoho pozornosti, po shlednuti tohoto filmu mi doslo, jak dalece muze zajit uchylka, jejiz hlavnim predmetem je jidlo a prejidani. Dozajista jste nekdy zaslechli, ze nektera 300kilova Americanka si nepreje nic jineho nez byt nejtlustsi na svete, a nebo, ze nejaky uchyl si dal inzerat ve forme: "pral bych si byt sneden..." Nikdy jsem o techto tematech nepremyslel tolik jako po shlednuti tohoto filmu. Musim priznat, ze tento film mozna nenabizi "filmove" tak kvalitni zpracovani jako Srpski film, ktery je mnoha priznivci vysoce hodnocen pro jeho filmove kvality, ale pro mne osobne Srbski film oteviral dvere, ktere by meli zustat zavrene, narozdil od tohoto kousku.

plakát

Doktorka Quinnová (1993) (seriál) 

V době Ordinací v růžové zahradě a Ulic, je tento seriál opravdovým skvostem a mohu ho všem doporučit. A to myslím opravdu bez nadsázky a humoru. Vztah (úcta a respekt) k alternativám medicíny a k indiánům, černochům a divokému západu a přírodě samotné. Mám pocit, že s přibývajícími léty dokážu seriál ocenit mnohem víc než před lety, kdy jsem ho sledoval se svoji babičkou. Rozhodně v sobě nese mnohem víc morálních pouček než většina nově vznikajících seriálů.. Jak smutné, že filmaři před lety si uvědomovali, že seriály mohou diváky i poučit a vzdělat.

plakát

Žralokonádo (2013) (TV film) 

LIDI???? Co to děláte? Odpad? Jedna hvězda? LIDI!!! Vy jste ale hodně zabedněný! Tenhle film jste asi opravdu nepochopili. Jde o dokonale zpracovanou parodii na všechny zvířecí horory. Jde o satiru novodobé společnosti a o největší filosofické dílo našeho tisíciletí... Na teď vážně - film je opravdovým brakem. Céčkem všech Céček, ale při troše nadhledu je film úžasným pokoukáním. Bojovat s létajícími žraloky barovou stoličkou? Či jejich likvidace motorovou pilou a brokovnicí? Mohl bych pokračovat... Myslím to naprosto upřímně, leč je film veden jako Sci-fi horor, já bych těžko hledal komedii, která mne dokáže takhle rozesmát. Slzel jsem při jeho sledování. Ne, neslzel, já jsem Brečel smíchy! A grandiózní finále dodalo zlatou korunku klenotu, který pevně věřím bude s přibývajícími léty ceněn víc a víc. Anthony C. Ferrante - chvilku jsem si myslel, že je blázen, ale po shlédnutí filmu jsem pochopil, jde o umělce, který stvořil dílo srovnatelné s legendárním Edem Woodem. I toho měli lidi, kteří si hrají na filmové znalce za blázna. Ale jde pouze o to, že režiséry tohoto typu nepochopili.A mě je líto Vás kdo hodnotíte tento film jako odpad, protože pláčete nad něčím, čemu je třeba se smát.

plakát

Hotel Transylvánie (2012) 

I fanoušek hororu a mrazivého chvění v zádech si chce občas oddechnout. Zalovil jsem mezi animáky posledních let a zjistil jsem, že bohužel je výběr značně omezen. Po Boomu, který přinesl Shrek, Doba Ledová a Walle nastala dlouhá odmlka. A tak jsem při hledání narazil na tento počin. A jsem velmi rád, že jsem tak učinil. Film není opět žádný extra super zázrak, ale rozhodně mi dal vše co jsem od něj čekal. Pobavil jsem se a odreagoval a dokonce měl i krapet z těch hororů, které mám tak rád :)...

plakát

Živí mrtví - Staré dobré časy (2010) (epizoda) 

Odmítám hodnotit každý díl zvlášť. Nevím proč se to tu vůbec na CSFD tak hodnotí. Přeci nechcete po fanoušcích ulice aby hodnotili nad 3000 dílů? Nebo ano? To od Vás není hezké. Možná jsem ochotný hodnotit jednotlivé série, a to taky udělám. První série má ode mne jasných 5. Díky tomu jak mne dokázala do seriálu vtáhnout. Díky tomu, že jsem si zamiloval jednotlivé hrdiny a že jsem opět našel seriál, který mi nedovolil jít spát dokud jsem nedokoukal všechny díly, které jsem měl k dispozici. Možná bych našel nějaká slabší místa, ale ta silnější je rozhodně několikanásobně převýší. Díky za tento serial.

plakát

Čarodějnice (2015) 

Výborné!!! Excelentní. Opravdu nemám lepších slov, film mi vyrazil dech jako za poslední roky žádný jiný. Film nepřišel ani tak s ničím extra novým, ale jeho netradiční pojetí, jeho surovost a jednoduchost, jeho mrazivá atmosféra. Používám zde kladné hodnocení, ale měl bych po pravdě říci, že film je odporný, hnusný, divný a tajemný. No prostě takový jaký by měl horor být. Rozhodně doporučuji a zaručuji, že po jeho dokoukání se budete cítit podivně a trochu zhnuseně. Jasných pět hvězd, a ohromnou dávkou lítosti, že nevzniká více podobných... Po naskočení titulků, všichni diváci v kině zůstali sedět. Nikdo nevyskočil a nepádil domů jak tomu obvykle bývá. Konec přišel tak nečekaně, protože NIKDO se během filmu nepodíval na hodinky s myšlenkou kdy už ta blbost skončí...

plakát

Kdysi byli bojovníky (1994) 

Nemám rád happy endy, ale v tomto filmu jsem se za alespoň krapet šťastný konec modlil, protože to bylo teda opravdu celkem silné kafe. Surové, brutální... To že vše se odehrává mezi maory dělá film značně exotickým a ona tetování a přijímání do klanů na mne působilo až lehce post apokalyptickým dojmem. Po hodně dlouhé době konečně film, který mne posadil do křesla a donutil mne věnovat mu sto procent pozornosti.

plakát

Frankenweenie: Domácí mazlíček (2012) 

Prodloužení a inovace jedné z Burtonových prvotin? Proč ne, hned jak jsem se dozvěděl, že bude Frankenweenie film, moc jsem se těšil. Hlavou mi krapet vrtalo jak se podaří nafouknout kraťas o naprosto strohé dějové linii do smysluplného dlouhého filmu. Uvědomoval jsem si, že bude třeba děj krapet pozměnit... A pak to přišlo shlédl jsem film a jsem nadšen. Jde o film příjemně hororové atmosféry a hororové nadsázky. Moje očekávání byla naplněna a nezbývá mi než doufat, že Burton ještě nějaké filmy podobného tipu přidá.