Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (608)

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Film zacal naprosto skvele, pokud nepocitam prvnich 5 minut, ktere nemohu hodnotit, protoze jsem se opozdil s pri prichodu do kina. Cele mesto, grafika, akce i dej mne velice bavili. Do velkooke roztomile Ality, ktera si ujizdi na zivote jako pod vlivem omamnych latek si nelze nezamilovat. Jen bohuzel Alita podle mne prilis brzo objevi svuj, ne prilis skryty talent, a pak uz bohuzel nema cim prekvapit. Od tohoto filmu jsem zadny super pribeh a vymazlenou zepletku necekal (necekal jsem ani romanek na ktery bohuzel doslo), ... Skoda, ze akce nebyla ve filmu rozdelena rovnomerne. Ke konci kde jsem ocekaval vice akce, jsem se ji nedockal. Bohuzel tvurci pred ohromnym potencialem, ktery skryvali akcni sceny a graficke efekty, dali prednost romanticke zapletce, kterou ja bych si klidne pro vice akce odpustil. Tento film mi pripada, jako kdyz mate kolt se smrticimi naboji. Bohuzel vsechny kulky si vystrilite pomerne rychle a na zaver uz jen tak cvakate naprazdno bez patron.

plakát

Zvířátko (2016) 

Mam moc rad nepredvidatelne filmy. Jeste radsi mam filmy, ktere se jevi predvidatelne a pritom skonci uplne jinak nez jste predvidali. Herecky to Ksenia a Domic taky zvladly obstojne.

plakát

Co děláme v temnotách (2014) 

Film mě velice pobavil. Stejně jako Islandské oslavy gólů na u tube a stejně jako Islandský národní tým na Euru 2016. Něco na těch Islanďanech bude... Tento film rozhodně stojí za shlédnutí. Místy až opravdu černý humor a originální vtipy dělají z tohoto filmu hororovou komedii, kterou by jste si neměli nechat ujít,

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Jakožto dlouholetého hráče WoW a čtenáře knížek jsem se samozřejmě filmu nemohl dočkat. Jakmile byla možnost shlédl jsem ho a to několikrát během prvního týdne. Bohužel pocity z něj byly rozporuplné. Co se filmového ztvárnění orků a světa Azeroth rozhodně nemám žádné výhrady. Magie a souboje nejsou zpracovány nijak lacině a na film se velmi dobře dívá. Film bude, ale dle mého názoru mnohem přijatelnější pro lidi nečtoucí knihy s tematikou Warcaft neznající detaily ohledně příběhů. Protože film se v mnoha věcech lehce a v dalších dost radikálně odklání od knižních předloh. V krátkodobém měřítku to chápu a ona zjednodušení příběhu jsou daň za to, že tvůrci se pokusili udělat film stravitelnější pro laické diváky. Bohužel jim nedošlo, že znalce a fanoušky tím mohou značně otrávit. Některé změny v ději bohužel mohou mít fatální vliv na další pokračování. Jakožto poměrně pozitivní bych hodnotil to, že film se nachází kdesi v novodobé éře Warcraftu což dávám tvůrcům mnoho prostoru pro případné pokračování oběma směry. I přes velké znechucení z výše zmíněných odklonů od knižních předloh nemohu film hodnotit pouze třemi hvězdami, když uvážím kolikrát jsem ho od jeho získaní viděl. Ale jsem si víc než jistý, že na pět hvězd pro mne osobně nedosáhl.

plakát

Živí mrtví - Třicet dnů bez nehody (2013) (epizoda) 

Mám z toho kam seriál směřuje trošinku špatný pocit. Ono něco co mě nutilo jedním dechem hltat každý další příchozí díl se jaksi vytrácí. I nadále se seriálem sympatizuji, ale snad jen proto, že jsem věrný přeživším hrdinům. Zdá se mi, že došlo k velkému odklonu od Zombie hororu k hororu tvořeným asociálními psychopatiemy, které se nevyhnutelně objevují u všech přeživších. Neříkám, že je to jenom špatně, a pravděpodobně je to reálný postup společnosti v postapokalyptickém zombií světě, ale jak jsem zmínil, posledními díly nejsem rozhodně tak unešen jako prvními a zdá se mi, že tvůrcům brzi dojdou originální nápady. Snad by stálo za uvážení seriál ukončit nějak radikálně a s hrdostí a nenechat ho klesnout do brakových hodnot.

plakát

Poslední vymítání ďábla (2010) 

Další z mnoha filmů, který se snaží těžit z legendárního The Exorcist z roku 1973. Bohužel začátek velice a to opravdu velice pokulhává. Atmosféra se rovná nule, a bohužel nudný začátek se protáhne na celou první třetinu a skoro i celou polovinu. Během této části filmu jsem několikrát uvažoval o tom film vypnout a vůbec ho nedokoukat. Naštěstí jednoduché až amatérské pojetí pohledu na věc z jedné kamery mě poměrně zaujalo již před lety ve filmu Blair Witch, takže jsem u filmu setrval. Naštěstí jsem byl za to odměněn. Ano uznávám to co mě na filmu bavilo byli vše svým způsobem nápady, které slavili úspěchy už v jiných filmech, ale tento film je zdárně dal do kupy. Atmosféra začne houstnout a nechybějí ani lehce brutální scény viz noční setkání s kočičkou. Ashley Bell a její pojetí posedlosti se mi zamlouvá, zahrála to velice dobře, a po zjištění, že veškeré scény, pohyby a ohyby opravdu udělala sama bez pomoci jakýchkoliv speciálních efektů - nezbývá mi než říci Uau. Konec má bohužel ohromně rychlý spád a zanechává mnoho nezodpovězených otázek (tedy aspoň pro mne, někomu to zřejmě stačí). Tento film se dostává trochu dál než jak tomu bylo u předchozích Vymítačů a svým závěrem si otvírá dveře na velice dobré pokračování, které pokud se vezme za správný konec může být skvělé. K hodnocení i po těžké kritice začátku mě druhá polovina filmu líbila velice a to natolik, že tento film do pro mne nespadá do šedého průměru a musím ho hodnotit lépe.

plakát

You're Next (2011) 

Velice jsem u filmu bavil. Atmosféra je hustá, zápletka velice překvapivá a celý film i jeho závěr mě velice mile překvapil. K pěti hvězdám nechybělo mnoho.

plakát

Zpátky do ringu (2013) 

Velice příjemný film, který mne velkému fanouškovy celé série Rocky dal další možnost vidět Stalloneho boxovat. Příhodný název pro herecké obsazení Stallone, De Niro - oba herci hvězdy sportovních dramat o boxerech se potkávají v jednom filmu v jednom ringu.

plakát

Věc: Počátek (2011) 

Jsem v celku potěšen. Film mi nabídl to co jsem čekal: nejistotu, podezřívání a kupodivu velice vymazlené speciální efekty, které mě velice potěšili. K legendárnosti filmu z roku 1982 stále kapka chybí, ale i tak velice zdařilé.

plakát

Le Monstre (1903) 

Upřímě nevím jak to mám hodnotit, je to více jak 100 let staré a na svoji dobu určitě úžasné. Ale jak to už u kratkometrážních filmů bývá chybí tomu jisté prvky, které já osobně potřebuji k tomu, abych to mohl považovat za film. Jde spíš o muzejní raritu, která ukazuje jaké byly začátky filmové tvorby.