Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (608)

plakát

Partička (2009) (pořad) 

S kvalitou hercu, které jsou do pořadů podobného tipu obsazování roste i kvalita pořadu. A já po několika shlédlých epizodách mohu říci, že slovenští herci mají před českým veliký náskok.

plakát

Prci, prci, prcičky: Školní sraz (2012) 

Neviděl jsem sice všechny díly, ale od prvního co jsem viděl už uplynula řada roků. A musím uznat, že tohle je opravdu vyborné "doufám zakončení" celé serie. Byla by škoda přidat další podprůměrné díly.

plakát

Mama (2013) 

Rozhodně jsem se u filmu nenudil, alespoň ne ze začátku. Začatek byl naopak velice atraktivní. Film pro mne začal být trošku nudný ve chvíli kdy se začala tajemství Mámy rozkrývat. Čím víc jsem z tajemné Mámy viděl tím méně jsem se bál, a závěrečné setkání s její tváří mě po množství hororů, které už jsem viděl přišlo jako komický návrat o pěkných pár let zpět co se speciálních efektů týče. Co se hororovosti týče, dvě dívky jsou ideální počet pro kompromis, ale já osobně si myslím, že do hororů kompromisy a happy endy nepatří. Postava psychologa by se podle mne dala s klidem vypustit.

plakát

Lidská stonožka (2009) 

Situace do kterých se oběti zvráceného lékaře dostávají jsou dosti zapeklité, a samotný konec filmu je pro mne snad nejstrašnějším koncem jaký jsem kdy viděl - prostřední článek to má opravdu nezávidění hodné. Role doktora je podle mne i velice dobře obsazená a zahraná (Dieter Laser - výborný výkon). Během filmu jsem tak nějak nevěděl co mám očekávat a kam až se film dovolí zajít, ale narozdíl od Srpského filmu tento film balancuje na hranici toho co ještě považuji za vhodný námět pro horor a co ne. Lidská stonožka mě dokázala místy dokonce i pobavit. Téma je dozajista svým způsobem extrémní stejně jako provedení. Pět nedávám jen proto, že film obsahuje mnoho prvků stupidních béčkových hororů (chování obětí hned z počátku) a také proto, že místo aby rozvedl utrpení obětí skrze atmosferičtější záběry a hudbu, rozhodl se sázet na krev, což je velká škoda.

plakát

Život je krásný (1997) 

Kuriozni kombinace nacistických témat a témat komediálně romnantických je pro mne něco jako Klepání na nebeskou bránu. Člověk se pak při scénách úsměvných ani nedokáže smát, protože si uvědomuje to, co se děje kolem. Ale možná to má přeci jen blíž k životu než se jen může zdát. Život je tragikomedií na jednom velkém jevišti, kdy usměvy jsou střídany neštěstím. Bez neštěstí by nebylo ani štěstí a myslím si, že o tom tento film je. Čtyři * jen proto, že tematika nacismu mě odpuzuje. Bylo a je to něco co každý den vidím kolem sebe, lidi se tvaří jako, že problematika rasové nesnášenlivosti byla pouze problémem pouze Adolfa a nacistického německa, ja si ale myslím, že takový rasismus vůči romům je stale více aktuálním tématem.

plakát

PIKO (2010) 

S trošičkou snahy se z toho dal vytáhnout film s drogovou tematikou na světové úrovni. Autetičnost, dokonce i filmovost celého radoby dokumentu byla velice zajmavá. Film nepostrádá ani krvavé scény, které svoji odporností mohou konkurovat zahraničním hororům. Některé scény byly na muj vkus až přespříliš a zasloužili by si být vystřiženy. Film je zajímavý i tím v jaké době a jaký historický úsek existence drogy v poslední době tak medializované v ČR dokumentuje. Hodnotím spíš jako podařený filmařský dokument.

plakát

Candyman (1992) 

I když se nemohu odprostit od dojmu, že jde o směsici Hellraisera a Noční můry, tak svým způsobem to má své kouzlo. Začátek je poměrně vleklý, ale od určité doby film nabere spád a graduje a graduje až do samotného konce, kdy hororvý labužník začíná litovat, že toho nebylo víc. Atmosfera ve filmu je vynikající za češ může i výborná hudba. Mezi naprosté špičky se film neřadí, protože Tony Todd pro mne nemá dostatečné charisma pro to, aby udělal z Candymana legendu jakou je například Fredie a začátek je pro mne opravdu zbytečně dlouhý a dá se říci nudný, přesto jednoznačně nadprůměrný horor.

plakát

Světáci (1969) 

Ač někdy nepohrdnu starou muzikou tak v tomto filmu se mi hudební čísla nelíbila a celkový dojem z filmu mi dost pokazili. Zbytek filmu je velice zábavnou českou komedií - mě osobně nejvíc pobavil Sovák z hereček Bohdalová s Jiráskovou.

plakát

Zatímco spíš (2011) 

Zajmavé, originální, nové, při troše empatie i velice velice odpudivé a nechutné. Hlavní hrdina je odporný, zlý a slizký. Samá takováhle přízviska očekávám od dobře hodnocených hororů :)... Film má rozhodně i svoji působivou atmosferu a gradaci děje. Velice podařený počin.

plakát

Rukama nohama (2006) 

Tak po dlouhe době mi tv nabídla film, u ktereho jsem neusnul a nepřepnul jsem ho. Tahle komedie je rozhodně něco netradičního a zajmavého. Místy je humor chapu pro někoho až nevkusný, ale ja se u filmu bavil a vydržel jsem až dokonce i přes velice pozdní vysílaní. Koukám, že film hodnotilo pouhych 65 lidí, což je velká škoda, protože určitě stojí za shlednutí. Ve filmu jsou místa, která se vtipnými být nesnaží a zavaní to spíše vážnějšími žánry, což dělá film svým způsobem velice zajmavý. Nedávám pět, ale mám takový pocit, že tento film by s přehledem mohl byt v červených procentech v hodnocení a ty 4 co dávám jsou zatraceně silné.