Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (608)

plakát

Paranormal Activity 3 (2011) 

Třetí díl ač se to zdá šokující si udržel laťku. Ano celá serie ode mne dostala 4 hvězdy. Dětské obsazení a Toby dělají z třetího filmu snad i nejlepší díl z celé serie. Jediný problém shledávám ve snaze odprostit se od paranormálních activit a dát všemu tomu tajemnému konkrétní příčinu. Konec je tedy drobným sklamaním, ale i přes to sklamaní má jakési svoje kouzlo a já si říkám, proč ne. I v legendárním Poltergeistovi se nakonec pokusili oněm paranormálním jevům přisoudit konkrétní příčinu. Na tehle celé serii musím ještě jendou zdůraznit, že chápu, že to není horor pro každého - někomu se může jevit dokonce nudný. Ale člověk, který ještě má v sobě trochu fantazie a empatie a pustí si tento horor v noci, při nějaké bouřce třeba, sám, tak si myslím, že se bude bát mnohem více než u třeba nejlepších Zombíí Hororů. PS: Trailer sem uviděl až teď když sem si přečetl par komentářů, a musím uznat WAW, jak je možné že polovina celkem příjemných scén, které v traileru byly se do filmu nedostali? Určitě nehodlám snížit své hodnocení, ale možná kdyby střihač nebyl takovej ras a trochu méně stříhal, třeba by se film dostal i na 5 hvězd. Uvidíme další díl, celkem se těším.

plakát

Paranormal Activity 2 (2010) 

S jedničkou jsem byl velice spokojen a musím uznat, že dvojka pokračuje velice úspěšně. K lepší atmosféře dopomůže štěkající pes, případně plačící dítě.

plakát

Poltergeist (1982) 

Efekty jsou na mě místy až zbytečně extrémní. Bohužel nechápu proč hlavní okultistka nebo jak jí nazvat byla vybrána tak aby pusobila jako karikatura. Jinak atmosféra filmu začne houstnout až tak od poloviny, v první polovině to jsou jen občasné momentky. Tento filmek se neřadí mezi naprosté top horory pro mne, ale uviděl jsem v něm napříkal předchůdce nového Insidious, přičemž zde si myslím bylo ono osvobození uděláno stylověji. Jako další zbytečnost bych bral snahu dát tomu všemu tak moc konkrétní příčinu, myslím si, že i bez ní by se to dalo. Přesto však jednoznačně nadprůměrný horor, který v sobě skrývá mnoho příjemně děsivého.

plakát

Zjizvená tvář (1983) 

Mezi Gangsterkami dozajista nadprůměrný počin, který má ke Kmotrovi velice blízko. Tenhle film je velká herecká exibice Al Pacina, který se nám ukazuje jako zatraceně skvělý herec. Jestli pět nebo 4... Poslední dobou procházím jistým stádiem, kdy měním poměrně dost svých hodnocení. Důvodem jsou jiné parametry, které chci u shlédlých filmu zdůraznit. Tento film je sice skvělý, ale opravdu jde o pouhou Gangsterku, žádné velké drama, takže jde spíše o film na oddechnutí, nelze od něj ani čekat víc.

plakát

To (1990) (TV film) 

Nevím v jak brzkém věku jsem to viděl, ale klauny jsem nikdy neměl rád... S přibývajícím lety a hledáním vyníků jsem se rozhodl, že za to, že nemám rád klauny může tenhle film! A jsem za to celkem rád, konec bohužel už skřípe, ale jinak super.

plakát

Van Helsing (2004) 

Boří a ničí to veškeré jedinečnosti hororových postav tím, že je to splácá všechny dohromady do jednoho filmu - to je Van Helsing. Upír, vlkodlak, Frankenstein. Když se ale nad to povzneseme a nebereme to jako urážku postav, které jsme měli rádi, je tento film celkem koukatelný. Jde o stejný žánr jako třeba Blade. Efekty a děj je udělaný jednoduše a koukatelně. Je to prostě taková pohádková blbost na oddechnutí, samozřejmí je od začátku konec ve formě HappyEndu. A já říkám, že takovýhle pohádek by klidně mohlo vznikat více, musí se to však dobře umíchat ne jako třeba Liga výjmečných

plakát

Rosemary má děťátko (1968) 

Film začíná perfektní hudbou. Spočátku se film trochu vleče, ale od doby kdy začne Rose očekávat dítě se to rozjede, ale pak to zase pro mě nepochopitelně zbrzdí (těhotenství se stabilizuje). Konec je výborný a já se nemohu nepozastavit nad tím, že se mi poslední dobou zdá, že čím starší horor tím lepší konec. Přitom konec pro horor je tak snadný, prostě to musí skončit hororově a né romanticky nebo happyendem. Tady se konec vydařil. Nejvíc jsem rád asi za to, že celkem známou herečku Miu Farrow si konečně mám možnost spojit s nějakou její rolí, ve které se mi líbila a budu si jí dozajista pamatovat. I když pěji chválu, na úplný top horor mi něco chybělo. V tomto filmu zlo teprve přichází a věští příchod velkolepých hororů týkajících se tematiky příchodu Satana, Antikrista, Damiena, AntiMesiaše nebo čeho všeho ještě a já věřím, že naleznu ještě lepší a hrůznější film. Tento ode mne dostává silné 4 hvězdičky, protože ač jsme se dočkali dokonalé a i zlé hry na Rose, tak šlo pouze o spiknutí a mystifikaci jedné těhotné a zlo se projevilo jen v náznakách (Rose má dobré chuťě, když je těhotná).

plakát

Pasťák (1968) 

Velice příjemné nahlednutí do instituce zvané Pasťák. Tohoto pojmu jsem ještě já jako malé dítě slíchal jako hrozbu. Šlo o místo kam údajně posílali zlobivá a neposlušná děcka. V dnešní době již zařízení podobného typu dá se říci není, protože školství prošlo jistou reformou a žáci jsou rozřazovány do škol podle příslušné mentální úrovně a pro žáky s poruchami chování jsou pak vyhrazeny samostatné zařízení. Zde je zřejmé, že dříve tomu tak nebylo a žáci s různými typy postižení (samozřejmě spíše lehčí) končili z důvodu nedostatečné a nesprávné výchovné a vzdělávací péče ve stejném zařízení jako žáci s poruchami chování, s neústou k autoritám a se špatným hodnotovým systemem. Taková zařízení tudíž měla velice problematickou klientelu dětí a od vzdělávání a výchovy se opouštělo a vše se řešilo prací. Taková malá exkurze do toho jak to dříve chodilo s dokonce velice pro mě šokujícím koncem. (Předchůdce filmu Bastardi) ZA zmínku stojí i hvězdné obsazení a asi nejlepší role Jiřího Krampola!

plakát

Hellraiser: Návrat mrtvých (2005) 

Z Hellraisera se pro mě začíná stávat dosti nevyrovnaná serie. Jeden díl je lepší jeden horší, čímž mě vlastně tahle serie udržuje při životě a snad ji i dokoukám. Jsem u sedmého dílu a jsem nadmíru potěšen. Tento díl je svoji zápletkou trošičku překombinovaný, ale kdo hledá ten najde a já našel co jsem hledal. Pokračuje schizofrenní zápletka jako v dílu šestém, kdy hlavní hrdinka se pohybuje na hranici reality a fantazie. Nakonec člověk zjistí, že te reality až tak moc nebylo. Z celé serie snad nejdokonalejší ukončení celého dílu, kde se tvůrci podařilo zkloubit dobrý a špatný konec téměř mistrně. I když bohužel či bohudík nemají démoni z kostky ve filmu tolik prostoru, na závěr to možná stačí. (5,1,2,7,6,3,4)

plakát

Hellraiser II: Svázaný s peklem (1988) 

První polovina filmu je skvělá. Říkal jsem si, že snad i lepší než první díl. Psychiatrická léčebna, blázni, šílenej doktor. Dokonce musím uznat, že mě potěšilo i rozvedení děje s kostkou, která v prvním dílu neměla moc výnam. Efektů je více a zdá se mi, že nebyly tak šíleně kýčovité jako finále prvního dílu. Respektive jich v tomto dílu bylo více a tak možná si začínám na ty retro efekty zvykat. Záminka hledání vlastního otce je absurdní, když sama ví co z pekla zatím vylezlo, tak by tatínek, který píše vzkazy krví asi nebyl o moc lepší si myslím. Bohužel ve filmu se vyskytlo něco co mě velice zklamalo a to bylo grand finále celého filmu. Bylo to veliké sklamání, tak rychle zpochybnit zlo tej sympatickej partičky, udělat rádoby rychlokvašeného nového superzáporňáka, no a zbytek opravdu už bez komentáře. Za tři by však bylo malo v porovnání s množstvím opravdu průměrných hororů, které při mem hodnocení třemi skončili.