Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (608)

plakát

Nevítaní (2009) 

Myslím si, že z těchto záběrů, které se střádali roky se dal udělat hezčí dokument. Nicméně: i tento je dost dobrý. Opět se nemohu odprostit od dojmu, že většina lidí co točí dokumenty o lidech s handikepem se snaží donutit lidi k soucitu. Proč? O velkých lidských příbězích se točí dobrá dramata. Dokumenty se opravdu točí o válkách, zvířatech nebo postiženích. Proč dokumentovat lidské osudy s cílem vyvolat soucit? Bolest, kdo dnes nezažívá bolest - tito lidé ji zažili více než kdo kdy pozná a chtějí žít a tvrdě se o to perou. Nezaslouží si být litováni, snad by měli jít vzorem. Myslím si, že by si zasloužili lepší žánr než jen dokumenty...

plakát

Mravenčí polepšovna (2006) 

Já myslím, že tento film není tak špatný... Jednouchá záminka, příjemná animace a hlavně myšlenka. Chápu, že mnozí vidí v mraveništi to co já a tudíž ideologii komunismu dohnanou k dokonalosti. Vyšším cílem je budování lepších zítřků nejen pro mě, ale pro nás všechny... Může to fungovat? Samozřejmě, že ne, ale hezky se na to kouká... Mravenec pomůže vždy jinému mravenci - proč, protože to tak má být..Člověk není mravenec- bohužel či bohudík.

plakát

Kajínek (2010) 

České akční, proč ne... Jediné co mi trochu nesedí je jméno Kájinek... Tento případ je až moc medializovaný a myslím si, že tento film a tento případ jsou dvě odlišné věci. Člověk, který se od toho dokáže odprostit si film dokáže užít. Je akční? Je... Je napínavý? Je! Má jistou myšlenku a spád a tudíž je nad průměrným akčním filmem nadprůměrný. Nemám rád akční filmy, ale u tohoto filmu jsem se rozhodně nenudil...

plakát

Zombieland (2009) 

Určitě nadprůměná komedie s mrtvolnou tematikou a podařenými zásadami jak se naučit žít v postapokalitickém zombii světě. Bavil jsem se dá se říci od zaátku do konce a to od komedií očekávám.

plakát

Princezna Mononoke (1997) 

Promiňte neřejnu Vám hned jaké, ale viděl jsem lepší anime. Zábavnější, atmosféričtější... Neříkám, že je to špatné, ale...

plakát

Cesta (1971) 

Tento film mi hodně připoměl tři filmy: Kanibalové - svoji surovostí k přírodě, která mi na filmu nevadila - dá se říci, že pro domorodé kmeny je to normální a když už to nevypadá humálně alespoň to není pro zábavu, ale pro zasycení hladu. Další film - Mrtvý muž - svoji plynulostí, dá se říci, že film mi přišel krásně plynoucí a hlavně průvodcem v podobě domorodce (v Mrtvém muži indiána). Další věc, kterou mi tento film připoměl je seriál Jak přežít nebo jak se to jmenuje :-). V praxi je zde dost poučně ukázáno jak rozdělat oheň, ulovit něco k jídlu, sehnat vodu - rady sice nejsou kompletní, ale velmi to přopomíná dokumentární náhled do života domorodců. Nejskvělejší shledávám neplynule vsunuté asociace na civilizovaný svět - kdy cihlová zeď je vystřídáná zaběrem na kamennou skálu, porcování masa, domorodci hrající si s vrakem auta, dítě z civilizovaného světa hrající si na stromě... Vztah domorodce a dívky není moc komplikovaný - klasická ochota a lidskost domorodců by nenechala někoho bez pomoci, v tomto případě však spolu strávili víc času než bylo zdrávo a nejspíš zafungovala chemie. Bohužel problémeme se nejspíš stala jazyková bariera, což v dnešní době začíná být větším a větším problémem. Nemám jenom verbální jazyk, stačí trocha empatie a snahy porzumět a slova mohou být zbytečná - přesto v dnešním světě se spolu s osobním kontaktem, který je v dospělosti mnohem víc formální a neosobní se vytrácí i schopnost empatie a porozumění - což může pro někoho mít fatální důsledky. Proč nedám 5 nevím - snad proto, že některé filmy, které nepochopím mě zaujmou a baví mě svoji složitostí, láká mě si je znovu a objevit v nich něco nového, u tohoto filmu se mi zdá, že vím o čem je a co se tvůrce snažil říci a důvod proč nedám plné je, že si myslím, že do toho filmu by se klidně vešlo ještě víc - při tak špičkové kameře by mi nevadilo ani kdyby byl film delší.

plakát

Bílá nemoc (1937) 

Velmi příjemné zpracování veleznámého dramatu... Líbilo se mi to a dá se říci i mě tento film místy pžekvapil - jak hereckými výkony tak svým zpracováním. Jako nejsvětlejší okamžik filmové tvorby v tomto filmu bych vyzvedl Galenuv flashback na vojnu a kamaráda Martina. Do 5 hvězd chybělo více takto špičkové propracovaných scén.

plakát

Svěrací kazajka (2005) 

Dost lidí tady tento film srovnává s například 12 opicema - ono se to dosti nabízí. Ale mě se nechce vyřknout verdikt lepší nebo horší. Mě příjde hold trochu jiný. Po shlédnutí filmu 12 opic bylo vše jasné. Náznaky jsou sice vzácnější než třeba v mechanikovi, ale pozorný divák si jich povšimne. Velmi provázaný film, který je díky Brodymu a velmi podařenemu zpracování Brodyho v marnici, velmi koukatelný. Bohužel jakási pointa filmu to k čemu celý film směřuje pro mě bylo drobným sklamáním - i když jsem to větší část filmu tušil přesto jsem si ho rád dokoukal. Jako úžásné shledávám, že dle komentářů tento film působí převážně pozitivně, přesto však z mnoha různých důvodů. Někdy má rád hrátky s budoucností, jiný Keirum jiní tajemno a nebo Brodyho - prostě toho - tenhle film - nabízí mnoho ke koukání.

plakát

Battle Royale (2000) 

Waw! Velmi příjemné pokoukání pro lidi, kteří se radí vyžívají v žánru tzn. vyvražďovacím. Já s tímto žánrem sice sympatizuji, ale není to zrovná to pravé. V tomto filmu si smlsnete na tom, že není jeden vrah ale předem je určený jeden vítěz - ten kdo přežije... Tento film nabizí několik druhů umrtí na různé způsoby s použitím velkého množství krve, komické vložky, které musím se přiznat jsem opravdu moc nepochopil - na to aby zlehčovali děj byli příliš kýčovité a film spíše zesměšňovali nežli zlehčovali děj /ti co viděli jistě chápou, že mluvím například o instruktážním videu/ a dokonce i romantické prvky... Konec pro mě byl opět jak tomu už v poslední době u všech hororů bývá pro mě byl zklamáním.

plakát

Zlo mezi námi (2003) 

Erik je přeložen na internátní školu, aby mohl dokončit studia. Na škole se běžně setkává s tím za co byl v normálních školách trestán: šikana, násili... Na nové škole jsou tyto věci přehlíženy jak profesory tak studenty. Studenti si totiž zde na škole musejí projít peklem, aby ve vyšších ročnících se oni mohli stát těmi kdo rozdávají rány a tresty. Ta linie s Marijí mi moc nesedí - nejeví se totiž jako moc oddaně milující osoba. Erik je příliš mladý a ona tím, že ho osloví a začne balit riskuje jeho i její vyhození ze školy.