Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (608)

plakát

Carrie (1976) 

Troufám si říci dokonalé. Nenapadá mě žádná námitka a film se automaticky řadí mezi mých nejoblíbenějších top ten hororů, které jsem sice ještě nesestavil, ale myslím, že to potrvá hoooodně dlouho než z něj Carrie nějaké jiné horory vystrnadí. Film se vůbec nesnaží tlačit na pilu a dá se říci veškeré nechutnosti a brutality si odpustí, ale od začátku po celou dobu směřuje k jedinému extrémně silnému konci.

plakát

REC (2007) 

Krásných 78 minut. Až by si člověk přál více. Film graduje, má spád a šťávu. Velice příjemné je pojetí kamery, které Vás vtáhned do děje. Z hasické stanice se rychle dostanete na výjezd a pak už film nabírá rýchlá spád. Nejde o hrůzu tajemnou spočívající na představivosti a fantazii, psychickém trýzění. Jde o zombií horor, který stojí ve svém žánru v popředí. Nenaleznete zde trapné snahy o vtipné odlehčení situace či dokonce ubohou moderní snahou o kombinaci žánru komedie a horor. Neběhají zde ani stovky mrtvých v postapokaliptickém světe (což taky není vždy na škodu :-) ) a netrhají zbylé přeživší na kusy, z kterých pak vytíká hektolitry krve. Vystačíte si v jedné budově, se skupinkou lidí, a myslím, že se budete bát!

plakát

Hellraiser: Inferno (2000) 

Jednička má své kouzlo a dozajista je to její zásluha, že Hellraiser si zasloužil tolik pokračování, ale bohužel mi tak něco k těm pěti hvězdičkám chybělo. Tady se nezdráhám je dát a obávám se, že lidi tento film zbrkle soudí jen proto, že už je pátý v pořadí. Ano trochu se odklání od původního sekání, nadměrného množství krve a retro efektů, ale mě to prosttě bylo příjemné. Pan pekel trochu zbrzdil a dopřává svým obětem trochu kreativnější formu utrpení než jsou pouze a jen háky na řetězech a mírná proháněčka po labyrintu pekla. Tato nová forma a celkem příjemná forma mučení, kdy člověk musí všechno to utrpení znovu a znovu v různých obměnách zažívat stále dokola. Pokud je urpení stále, učinky nejsou tak ničivé jako když přichází ve vlnách. Podstatné je, že to končí tak jak horor končit má a zlo není poraženo a jeho síla není ani zpochybněna jako tomu bylo ve čtyřce.

plakát

Hodina vlků (1968) 

Velice příjemné tápáni v ději, které není ani tak tápaním jako naprostou ztrátou. Děj je nastíněný někde v pozadí (pokud ho mermomocí potřebujete myslím, že se dá ve filmu odhalit) a zápletka si myslím není pro diváka zas tak důležitá jak film jako celek. Scény jsou koukatelné, film má atmosféru. Nejvíce jsem se pobavil u komentáře uživatele Bishopa, který očekával film o Upírecha a vlkodlacích. Já jsem neočekával, věděl jsem, že tenhle režiser si zjískal mnoho fanoušků a těšil jsem se co mi naservíruje. A musím uznat jsem nad míru spokojen. Dokonce to má i velice příjemný konec. Opět jeden z filmu, který je starší než já a speciálních efektů prakticky nepoužívá, ale je Atmosferický, což většině novodobých hororů chybí. (PS: No hororů... Tento film bych považoval spíše za drama.)

plakát

Ať vejde ten pravý (2008) 

Opravdu je příliš zbrklé považovat tento film pouze za horor. I přes děti v hlavních rolých je ve filmu tolik emocí, že stovky rádoby srdce rvoucích romanťáků se můžou jít zahrabat. Dívka v hlavní roli je naprosto skvělá. Film je natočen podle knihy? Sem s ní tohle si chci přečíst!!! A určitě v brzké době ještě několikrát shlédnout! Shlédnuto již několikrát - názor neměním. PS: Knihu už mám v knihovně, čeká na přečtení - už i přečtena - celkem zarážející kontrast, film je oproti knize ještě velice čistý a jasný. Kniha poměrně detailně popisuje temné a odporné prostředí v kterém se děj odehrává.

plakát

Ti druzí (2001) 

Horor podle mého gusta. :-) Pointa je zarážející, šokující, překvapivá. Nenapadá mě nic co bych chtěl tomuto filmu vytknout. S odstupem času snad bych vytknul drobnou vleklost, která při druhém shlédnutí je způsobena tím, že člověk už ví o co jde, a jak film skončí, není se už tolik na co těšit. Ale nevadí stejně jako horor Blair Witch pro mne bude vždy super horor, který mě děsil při prvním shlédnutí, i když další a další shlednutí už nebyla stejná. Ne každy horor je stavěný tak, že se na něj dá koukat každý den.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Bohužel těžce nevyrovnané díly. Některé jsou zábavné a konec vzbuzuje nadšené očekávání dílu příštího, jiné by se dali jako celek vyškrtnout a divák, který by je neviděl by o nic nepřišel. Dá se říci, že je to seriál udělaný z něčeho na co by stačil film. Je pravda, že Dexter se postupně vyvijí a jeho přístup an názory se mění, aleš vše kolem něj je jen prázdná omáčka. (Konkrétně: Aferka Babtisty a šéfky - KOHO Z fanoušku dextra tato aferká zajímá? :-D) Přesto zůstávám u původních 5ti hvězdiček, protože udělat hlavním hrdinou masového vraha je prostě geniální.

plakát

Americké psycho (2000) 

Nevím, snad v tom filmu hledám něco co v něm není. Ale jak je již známo, kdo hledá, najde... Já jsem tento film viděl asi dvacetkrát a stále se mi zdá, že mi něco uniká. S každým shlédnutím filmu si však myslím, že ho chápu trochu víc. Většina lidí tu zde píše, že film se snaží být šokujícím. Proč ho za to soudit a srážet hodnocení? Je to opravdu řádné psycho a nemusíte na něj čekat do půl filmu, mě si film zjískal během prvních minut a rozhodně nikdy neváhám si ho pustit znovu.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Nevím zda mám zapotřebí obeznamovat lidi z CSFD s tím, že jsou uplní ignoranti a nebo se na to mám vykašlat... Nevím co jste čekali? Že tam Voloedemort bude lítat a všechny kolem sebe proklívat? Četli jste knihu? Ne? Tak jak se vůbec opovažujete tento film hodnotit... Kdo očekával od tohoto filmu vzrůstající napětí, akci a magii tak ať sní dál. Já jsem s filmem spokojen, příjde mi, že se mu podařilo vrátit se do kolejí, které třetím dílem opustil. Opět z filmu citím atmosféru jakou se v knize snažila JKR vylíčit. Dlouhé nic nedělání, které se vleče a vleče... Tak to má být... Harry ani nikdo jiný neví co mají dělat, tak proč by měli něco dělat... Do kina jsem šel s tím, že v tomto filmu se nebude dít vůbec nic, ale nakonec jusem odcházel z kina potěšen. Scény v Godrikově dole či u Malfoyovách (ok uznávám, zde to mohlo být ještě krapáteček lepší, ale... ) No jediné co mě jako čtenáře zaráží je proč film končí tak jak končí? Vždyť nečtenář vlastně ani neví kde jsou a co tam dělají... Snad jsem neobjektivní a možná opravdu film je pro nečtenáře hrozivou nudou, ale já hodnotím z pozice čtenáře. ZAJMAVÝ POSTŘEH z komentářů: "je to brak dělaný jen pro zisk"... REAKCE: Blablabla - minimum režiserů točí pro vyšší cíl - většina točí to co je baví, pro osobní potěchu a hlavně to z čeho budou prachy... To že některý film s vámi hne neznamená, že byl dělaný pro to aby s Vámi hnul, ale byl dělaný pro peníze!

plakát

Sluha dvou pánů (2000) (divadelní záznam) 

Kdo neměl rád Donutila před tím, tak ho musí mít rád po tomhle tom... :-) A nebo jinak kdo neměl rád Donutila před tím, ho nebude mít rád ani po tomhle tom, ale já ho mám po tomhle kousku ještě raději!!!! :-)