Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (608)

plakát

Americký gangster (2007) 

Ale jo, proč bych měl těma pěti hvězdičkama šetřit. Opravdu luxusní snímek z mafiánského prostředí. Naprosto skvěle zachycený vzestup a utvoření první černošské mafie. U tady toho filmu se nudit nedá!!! Možná mi tam občas ten Denzel Washington neseděl, ale po celém shlédnutém filmu jsem mu věřil. Zahrál to dobře. A ten policista Russell Crowe no nevím nevím, zda by existoval člověk, který by nevrátil milion dolarů, nechal si utéct manželku s dítětem a pak si ještě nevzal auto plný peněz... Ale možná, že jo! :-) A nemůžu si odpustit poznámečku - naprosto Luxusní poslední vteřiny filmu, ty mě opravdu pobavili...

plakát

Ben X (2007) 

Další do mé sbírky filmu z oboru speciální pedagogiky. Velice dobře je zpracována diagnostika jak jí vnímal Ben, přičemž scéně u očaře jsem se opravdu zasmál. Vztah s jeho virtuální přítelkyní, i jeho soustředění se na bezvýznamný detail je ve filmu zpracováno na výbornou. Bohužel celá zápletka filmu mi příjde bohužel až příliš kýčovitá. Když opomenu, že jde o film, i na film je takový to způsob řešení šikany dosti extrémistický. Prostřihy dokumentového typu mi do filmu moc neseděli, to sedí spíše do hororů či thrillerů. Snaží se film dělat napínavějším, ale na mě to nefungovalo.

plakát

Bestiář (2007) 

Do tohodle filmu jsem nějak nedokázal proniknout. Sice je místy vtipný, ale mnohdy spíše trapný...

plakát

Funny Games USA (2007) 

Jako přínos oproti původní verzi: hezčí herečka v hlavní roli. Bohužel se mi zdá, že ta v původní verzi hrála lépe a její výraz opravdu svědčil o bezradnosti a zoufalství z toho, že její život organizují a řídí nějací rozmazlení smradi. Jinak těžko hledat přínosy. Člověk si vždycky říka, že remake byl natolik jinačí, že poničil celý film. Tento remake byl natolik podobný originálu, že to zavání trochu zbytečností tohoto remaku. O co horší je, že důvod proč byl natočen bylo jeho rozšíření mezi více diváku. To mi příjde krajně zbytečně. Divím se, že rešisér po 10 letech od prvních Funny Games nedospěl k názoru, že by rád některé scény změnil. FIlm je opravdu z 99 procent totožný.

plakát

Futurama: Benderovo parádní terno (2007) (video kompilace) 

Je to jako s hraným filmem. Stále stejní opakující se herci jsou důvodem pro kritiku... V animovaném seriálu jsou stálé STEJNÍ herci a to se nám konzumním divákům právě libí... V tomto filmu však zůstává stejná jen animace. Bender je skoro celý film pod nějakým virem, takže se chová jak idiot místo jak Bender... Fryi není o moc rozumější... Tvůrcům dle mě došli nápady - i když seriál kde animáči doručují zásilky po celém vesmíru má nevyčerpatelné možnosti, tak oni je asi vyčerpali. Místo zabýváním se doručováním zásilek, je hned ze začátku znovu vznikla firma prodána a o doručování nelze ani mluvit. Mutani vypadají skoro jako Zoiberg, když se svlékne z krunýře a Leela si zase něco začne s "Fryem" ale neskončí s ním. Prostě děj je vystavěný jak už tu někdo psal na mnoha nudných vycpávkách. A nestačila jím ani jedna dějová linie a tak je to podobná spatlanina Cestování v čase, kde vznikne během filmu mnoho nelogických slepých uliček a kliček... Prostě za to, že jsem si připoměl tuhle serii a tuhle animaci, tak ty dvě hvězdy, ale za vše ostatní odpad!

plakát

Ghost Rider (2007) 

No co si budeme nalhávat - mezi další hvězdné filmy Nicolase Cage se to asi nepřidá, ale! Ale mohlo to být mnohem lepším filmem - efekty jsou skvělé - ale bohužel jich není dost na SuperFilm a ani tolik aby vyvážil slabost dialogů a celkovou neoduševnělost tohoto filmu - ostatně - ono to od komiksového zpracování ani čekat nejde... Ale přesto jsem již viděl lepší komiksové filmy...

plakát

Halloween (2007) 

Podobný případ jako Hanibal nebo Batman, lidi se mermomocí chtějí přiživit na již slavném fenomenu, jenomže nemají kam a tak se vrací do hrdinova dětství. Tím se ale vysmívají původním hororům. Ruší tím tajemno a strašidelno zahadnosti a z batmana je nahle ninja a z Michala Mayerse je nakonec zakomplexované dítě. Díky to jsem jako divák vidět nechtěl, ale povznesu li se nad to, že jde o umělé natahování serie točené převážně pro zisk, tak jsem se u tohoto filmu rozhodně nenudil a splnil většinu mých očekávání.

plakát

Hannibal - Zrození (2007) 

Film parazitující na dobrém jménu Hannibala Lectra... Tohle je přesně to co jsme o něm vědět nepotřebovali, protože snad někdo ho začne i litovat. Hannibal mělo být tajemné inteligentní až geniální psychopatické zvíře. Nyní je to vlastně zakomplexovaný chudák. Ale když se od tohodle odprostíme, a bereme to pouze jako nový film dá se na to koukat. Nebýt jména Hannibal, bylo by to i na 3 hvězdy.

plakát

Hostel II (2007) 

Během filmu jsem se moc nenudil, ale pořád jsem tak nějak čekal kdy to příjde. Konec, myšlenka, rozuzlení, závěr, ... Nic... Moje očekávání bylo zhaceno naprosto chabým a uboze krátkým koncem. Pro mě milé překvapení bylo na tomto filmu zastoupení člověka, který si myslí, že když zabije tak se z něj stane nadčlověk, ale ... Uvidíte sami jak to ve filmu dopadne! Ale jinak podprůměrný film sázející na brutální záběry místo na navození příjemně mrazivé atmosféry... Film se stejným námětem by se podle mě dal zpracovat mnohem, mnohem lépe.

plakát

Houbičky (2007) 

I když se tvůrci snažili, bohužel má tenhle film veliké díry a to nejen v logice, ale hlavně i v čitelnosti děje. Nemůžu si pomoci, ale žánrově mi to přišlo až příliš zbytečně řízlé komedií, ale to by tak nevadilo. Co mi vadí je to, že tahle tematika nabízela mnohem více možností a to především kameramanovi... No prostě leč mohl být tento horor dá se říci skvělý zařadil se bohužel k širokému průměru.