Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (608)

plakát

28 týdnů poté (2007) 

K pokračování 28. dní po té jsem přistupoval dost skepticky. Pokračování málokdy stojí za to. U tohoto filmu to však neplatí. Myslím, že se minimálně prvnímu dílu vyrovná. Začátek je silný, úderný. Pak následuje krátký odklon od pobíhání oslizlých mrtvol. Toto pro mnohe milovníky hororu slepé místo, včak dělá z tohoto hororu dokonce i film. V tomto filmu se dočkáte i scén, které v prvním filmu jsou pouze popisovány, jako třeba pokus o izolaci civilistů. Zajmavý postřeh z komentářů: "Jakmile se ve filmu objeví americká armáda stojí to za to..." Zajmavé, po krátké úvaze jsem dospěl k názoru, že opavdu americká armáda ve filmech podobného typu situaci nezvládla NIKDY. :-)

plakát

Ti druzí (2001) 

Horor podle mého gusta. :-) Pointa je zarážející, šokující, překvapivá. Nenapadá mě nic co bych chtěl tomuto filmu vytknout. S odstupem času snad bych vytknul drobnou vleklost, která při druhém shlédnutí je způsobena tím, že člověk už ví o co jde, a jak film skončí, není se už tolik na co těšit. Ale nevadí stejně jako horor Blair Witch pro mne bude vždy super horor, který mě děsil při prvním shlédnutí, i když další a další shlednutí už nebyla stejná. Ne každy horor je stavěný tak, že se na něj dá koukat každý den.

plakát

Insidious (2010) 

Začátek se vyvíjí celkem slibně. Bohužel film se zvrtne a jeho úroveň a kvalita klesá od jistého okamžiku každou další minutou. Film bych charakterizoval jako křížence Paranormal Activity a Petra Pána pro dospělé. Největší chybou tohoto filmu je snaha dát tvar a podobu zlu a démonům. Lidé sice údajně v dnešní době nemají tolik fantazie jako dřív, ale ve chvíli kdy se tvůrci pokusí ono tajemno znázornit, ztrácí to ten nádech tajemna. Jak to vypadá tam, tam někde daleko, kde se nachází duše malého chlapce? Je to tam strašlivé!!! Každý si představí něco jiného - někdo oheň, někdo vodu, někdo Klause někdo Paroubka. Ale jakmile tomu dáme podobu bude spokojena vždy jen část diváků. Já patřím k těm nespokojeným. Záběry kde není vidět nic konkrétního jsou ty nejlepší - scéna s postavou vedle chlapcovi postele je úžasná. Dva maníci, kteří měří radiovlny a td., jejichž mátinka proslula scénou jisté nejmenované komedie o homosexuálech, kde předvádí svoji schopnost polknout celé držadlo od basebalové pálky - no tak tahle trojka je to nejubožejší co tento film přinesl, kromě snad jedné scény, kde se objeví i samotný Neo z Matrixu (super schopnosti). Jako pozitivum filmu bych poukázal na vytíženost pedagogů, kteří místo aby se věnovali své ženě, kterou doma straší duchové, tak musí dlouho do noci opravovat písemky! :D

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Není to špatný seriál, bohužel jsem si neudělal k hlavním postavám takový vztah jako tomu bývá u jiných seriálů. Nemůžu si pomoci, ale středobodem tohoto seriálu je Sheldon. S kýmkoliv mluvím o tomto seriálu, hned se mu vybaví Sheldon. A jeden tahoun na seriál to prostě nestačí.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Bohužel těžce nevyrovnané díly. Některé jsou zábavné a konec vzbuzuje nadšené očekávání dílu příštího, jiné by se dali jako celek vyškrtnout a divák, který by je neviděl by o nic nepřišel. Dá se říci, že je to seriál udělaný z něčeho na co by stačil film. Je pravda, že Dexter se postupně vyvijí a jeho přístup an názory se mění, aleš vše kolem něj je jen prázdná omáčka. (Konkrétně: Aferka Babtisty a šéfky - KOHO Z fanoušku dextra tato aferká zajímá? :-D) Přesto zůstávám u původních 5ti hvězdiček, protože udělat hlavním hrdinou masového vraha je prostě geniální.

plakát

Paranormal Activity (2007) 

Takovéhle horory já rád. Žádné hektolitry krve, monstra se stovkami ostrých zubů a nespočitatelné množství mrtvol, nedej bože chodících. Nic z toho na Vás v tomto hororu nečeká. Ono Vás z těch typických hororů nečeká v tomto filmu skoro nic. Jediné co víte je, že se děje něco divného... Co? Nevíme... Kdo to dělá? Nevíme... A jak to skončí? To se po celou dobu nedá předvídat. Noční záběry jsou opravdu děsivé a dokazují, že k tomu aby děsili není třeba zběsilých filmových triků a kotrmelců kamery. Někdo namítá, že se ve filmu nic neděje, já tyto hluchá místa oceňuji, protože o to více je děsivější očekávání toho co příjde. Hudba? Není třeba. Jediné co lze u tohoto filmu považovat za negativum je opravdu inteligence hlavních dvou hrdinů. Oba se ve filmu jeví tak neuvěřitelně stupidní, že jim člověk přeje, aby dopadli co nejhůře.. A co mě mrzí úplně nejvíc je, že mi příjde, že tento film byl zoufale krátky. Snad se tvůrci báli fiaska, snad se báli toho, že by snad mohl být film natažený nepřirozeně. Mě však napadá tisíce možností jak mohl být film udělaný delší. To nemyslím jako kritiku, ale jako přání, aby filmy podobného typu byly delší... A ne natahované dialogy naivně utvořených hrdinů, ale těmi scénami, "kde se nic neděje", občas spadne kytka, občas vrznou dveře... To tvoří atmosféru, která kdyby byl film o hodinu delší by byla tak hustá, že by se dala krájet. Důvod proč je tonto film tak špatně hodnocen je dle mě jednoduchý - lidi v dnešní době díky nadmíře televize a internetu ztratili svoji fantazii a také schopnost empatie. Pokud horor neobsahuje hektolitry krve a nejsou lidská těla trhána na kusy nesplňuje požadavky na strašidelnost a takový film je mnohdy považován za nudný.

plakát

X-Men: První třída (2011) 

Standart, který si filmy s názvem X-men drželi se obávám pomalu klesá. O akční scény sice nouze není, ale trochu vázne kvalita filmová. Mnoho scén je ukončeno zbrkle brzy, až to zavání snahou tvůrců ušetřit za nákladne speciální efekty. Mnoho scén se zdá být nadbytečnými a mnoho scén se jak už je pro americkou tvorbu typické zdáli být až moc lacinou snahou o odlehčení situace, která však během filmu není vážná ani chvilku. Některé střihy jsou až příliš kýčovité a nepřirozené což vyloženě kazí plynulost filmu. Další slabinou jsou mutanti sami osobě. Každému bylo jasné, že i mocný Xavier a Magneto byli někdy puberťáci, ale to neznamená, že by to nemohli být charismatičtí herci, jejichž osobnost je více rozvedena. Ne, že by tito herci neměli své charisma, ale jejich charisma je vhodné spíše pro americké teen komedie typu Prci, prci, a podobně - což sem možná dost krutý. Nemluvě o zbylých mutantech, kdy si myslím, že létat způsobem, kdy pod sebe ječím, je až moc byzardní na svět, který tvůrcům neklade žádné meze. A proto se možná naivně domnívám, že kožnatá křídla nebo schopnost ruce zplacatit do křídel by byly pro diváka atraktivnější, ale třeba se pletu a v příštích Xmenech se dočkáme i týpka, který léta díky tomu, že pod sebe prdí... Prostě si myslím, že mutace by mohli být lepší, pro diváka zajmavější.. No film mě určitě nenudil, ale nepřidá se mezi ostatní Xmeny, které si kdykoliv rád pustím a nikdy se mi neokoukají.

plakát

Bastardi (2010) 

Bohužel, asi to bude profesionální deformace, ale filmy z pedagogického prostředí mě baví. Ať už jde o běžné školství nebo školství speciální. Další deformací je, že u těchto filmu jsem mnohdy velice ochotný slevit ze svých filmových nároků a film přes jeho zjevné nedostatky hodnotím pozitivně. Tak to bude asi i s tímto filmem. Je dost slavbě hodnocen, ale mě přišel skvělý. Měl i pár svých nedostatků, ale k těm se dostanu... Nejdříve ty plusy - inovační a specifický přístup pana učitel, který by sice moíhl být kárán za to, že jí žákům svačiny, ale někdy je třeba pravidla poupravit v zájmu dobré věci. Další plus je jeho neodsuzující přístup. Jak snadné by bylo cešlou školu nenávidět, ale on se v ní nechá zaměstat a myslím, že oni čtvrťáci ho pak začnou mít i rádi. Co se týče hlavního děje, nevím zda šlo o snahu poukázat na to "že bůh je a trestá - a tvrdě trestá" nebo jen názorná ukazka toho, že "čím kdo zachází tím taky schází." Ted snad pár těch negativ - nebylo třeba poukazovat tolik na špatného ředitele, který je sice významnou součástí celého toho průseru, ale ten ředitel byl tak moc hrozný, že by nemohl na takové škole ředitelovat déle než rok. A za ten by udělal víc škod než užitku. Dále si myslím, že příjmutí nového učitele například 7. třídou bylo nějaké rychlé. Vím jak je těžké si zjískat i zdravé vychované děti, natož pak žáky, kteří trpí nedostatkem respektu a nadmírou vulgarity... Shrnutí v jedné větě: Film o zajmavém tématu, bohužel proporčně nevyvážený.

plakát

Fighter (2010) 

Maximálně souhlasím s Oskarem za vedlejší roli pro Ch. Bala! Ale nesouhlasím se zbytkem nominací a ocenění. Důležité rozhodnutí jsou řešeny během minuty bez mrknutí oka, film je čitelný a dokonce to nač se člověk může těšit je v něm až k uzoufání sestříhané. Díky snaze narvat do filmu vše je v něm od všeho něco a dohromady nic... Co tím myslím? Rodinka jak vystřižená z šílené komedie, příběh feťáka, který snad někdy boxoval, k tomu příběh boxera a snad i jeho přítelkyně, samotné zápasy... Poslední tečkou je, že nechápu jak mohou oceňovat film, který snad v některých parametrech převyšuje ostatní, ale například v hudebním doprovodu je hluboce v podprůměru.

plakát

Bílý drak (2004) 

Tak tohle teda nebrat. Doufám, že tohle není nějaká novodobá vlna filmu, které sem jdou od japončíků (z Honkongu), protože to by mě opravdu vůbec nepotěšilo. Jedinou hvězdičku si zasloužili celkem drsně, ale zároveň komicky udělané souboje jinak hrůza a děs. Poznámka na závěr: Přenos schopností je opravdu originálně udělaný, ale nějak se mi zdá, že tento film na velké množství těchto vtipných vložek to myslel až moc vážně a proto tak nízké hodnocení.