Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (608)

plakát

Dost (2002) 

Poměrně nizká hodnocení mne nastěstí neodradilo od shlédnutí tohoto filmu. Je pravda, že moje očekávání se zdaleka nenaplnila. Ale i přesto jsem se u filmu nenudil. Začátek mne velmi potěšil rychlým spádem. Dokence možná až moc rychlým. Po poměrně rychlé gradaci totiž následuje poměrně dlouhá nudná pasáž ve které za zmínku stojí pouze opravdu zarážející nelogické chování číšnice Slim. Po této nudné pasáži se film změní v něco co jsem vůbec nečekal. Bližším popisem by se muj komentář mohl stát off topicem, tudíž se nebudu více rozepisovat. Ale co musím dodat je, že ke konci filmu jsem se hodně pobavil a nečekaně si připomenul moje oblíbené filmy o Rockym...

plakát

Co děláme v temnotách (2014) 

Film mě velice pobavil. Stejně jako Islandské oslavy gólů na u tube a stejně jako Islandský národní tým na Euru 2016. Něco na těch Islanďanech bude... Tento film rozhodně stojí za shlédnutí. Místy až opravdu černý humor a originální vtipy dělají z tohoto filmu hororovou komedii, kterou by jste si neměli nechat ujít,

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Jakožto dlouholetého hráče WoW a čtenáře knížek jsem se samozřejmě filmu nemohl dočkat. Jakmile byla možnost shlédl jsem ho a to několikrát během prvního týdne. Bohužel pocity z něj byly rozporuplné. Co se filmového ztvárnění orků a světa Azeroth rozhodně nemám žádné výhrady. Magie a souboje nejsou zpracovány nijak lacině a na film se velmi dobře dívá. Film bude, ale dle mého názoru mnohem přijatelnější pro lidi nečtoucí knihy s tematikou Warcaft neznající detaily ohledně příběhů. Protože film se v mnoha věcech lehce a v dalších dost radikálně odklání od knižních předloh. V krátkodobém měřítku to chápu a ona zjednodušení příběhu jsou daň za to, že tvůrci se pokusili udělat film stravitelnější pro laické diváky. Bohužel jim nedošlo, že znalce a fanoušky tím mohou značně otrávit. Některé změny v ději bohužel mohou mít fatální vliv na další pokračování. Jakožto poměrně pozitivní bych hodnotil to, že film se nachází kdesi v novodobé éře Warcraftu což dávám tvůrcům mnoho prostoru pro případné pokračování oběma směry. I přes velké znechucení z výše zmíněných odklonů od knižních předloh nemohu film hodnotit pouze třemi hvězdami, když uvážím kolikrát jsem ho od jeho získaní viděl. Ale jsem si víc než jistý, že na pět hvězd pro mne osobně nedosáhl.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Zjištění, že je na světě nový díl Star Wars mě velice potěšilo. A o to více když jsem zjistil, že v něm uvidím některé ze starých hrdinů jako Leu, Žvejkala, Sola... Bohužel film pro mne již takovým potěšením nebyl. Přirovnal bych to asi ke stejnému zklamání, jaké jsem měl když mi v nových Xmanech ukázali mladého doktora Xaviera a Magneta... Nový hrdinové pro mne postrádají charisma a vtipkují na můj vkus až moc. Nemluvě o tom, že nový "chrňous" (jak jsme v dětství nazývali Darth Wadera) se odmaskuje již při prvním setkání a rozhodně nesahá původnímu ani po kotníky. Co je na filmu však nejvíce znepokojivé je jeho až šílená podobnost s původními StarWars... Místy jsem si připadal, že jde o předělávku filmu starého a nikoli o film nový. A dost se obávám, že již třetí zničená hvězda smrti by mohla stačit k tomu, aby nejen Imperiu ale i tvůrcům dalších pokračování došlo, že je třeba přijít s něčím novým.

plakát

Doktorka Quinnová (1993) (seriál) 

V době Ordinací v růžové zahradě a Ulic, je tento seriál opravdovým skvostem a mohu ho všem doporučit. A to myslím opravdu bez nadsázky a humoru. Vztah (úcta a respekt) k alternativám medicíny a k indiánům, černochům a divokému západu a přírodě samotné. Mám pocit, že s přibývajícími léty dokážu seriál ocenit mnohem víc než před lety, kdy jsem ho sledoval se svoji babičkou. Rozhodně v sobě nese mnohem víc morálních pouček než většina nově vznikajících seriálů.. Jak smutné, že filmaři před lety si uvědomovali, že seriály mohou diváky i poučit a vzdělat.

plakát

Sharknado 2 (2014) (TV film) odpad!

U prvního dílu jsem se královsky bavil. U dvojky se dokonalá jedinečnost jaksi vytratila a jde o to jen vyvařit více úspěchu ze skvělé jedničky. Je pravda, že ve filmu uvidíte věci, které by Vás ani ve snu nenapadli: Jako třeba asi nikdy nepochopím jak mohlo někoho napadnout zfilmovat to, jak je někdo sežrán žralokem na toaletě v letadle, které letí tisíce metrů nad zemí. Ale to nestačí k tomu, aby se film dotáhl na tak skvělý první díl a opravdu na rozdíl od úžasné jedničky, je sledování dvojky už spíše urputným čekáním na konec. Finále je v tomto filmu na rozdíl od "Dokonale stupidního finále" v prvním dílu pouze "stupidním."

plakát

Žralokonádo (2013) (TV film) 

LIDI???? Co to děláte? Odpad? Jedna hvězda? LIDI!!! Vy jste ale hodně zabedněný! Tenhle film jste asi opravdu nepochopili. Jde o dokonale zpracovanou parodii na všechny zvířecí horory. Jde o satiru novodobé společnosti a o největší filosofické dílo našeho tisíciletí... Na teď vážně - film je opravdovým brakem. Céčkem všech Céček, ale při troše nadhledu je film úžasným pokoukáním. Bojovat s létajícími žraloky barovou stoličkou? Či jejich likvidace motorovou pilou a brokovnicí? Mohl bych pokračovat... Myslím to naprosto upřímně, leč je film veden jako Sci-fi horor, já bych těžko hledal komedii, která mne dokáže takhle rozesmát. Slzel jsem při jeho sledování. Ne, neslzel, já jsem Brečel smíchy! A grandiózní finále dodalo zlatou korunku klenotu, který pevně věřím bude s přibývajícími léty ceněn víc a víc. Anthony C. Ferrante - chvilku jsem si myslel, že je blázen, ale po shlédnutí filmu jsem pochopil, jde o umělce, který stvořil dílo srovnatelné s legendárním Edem Woodem. I toho měli lidi, kteří si hrají na filmové znalce za blázna. Ale jde pouze o to, že režiséry tohoto typu nepochopili.A mě je líto Vás kdo hodnotíte tento film jako odpad, protože pláčete nad něčím, čemu je třeba se smát.

plakát

Hotel Transylvánie (2012) 

I fanoušek hororu a mrazivého chvění v zádech si chce občas oddechnout. Zalovil jsem mezi animáky posledních let a zjistil jsem, že bohužel je výběr značně omezen. Po Boomu, který přinesl Shrek, Doba Ledová a Walle nastala dlouhá odmlka. A tak jsem při hledání narazil na tento počin. A jsem velmi rád, že jsem tak učinil. Film není opět žádný extra super zázrak, ale rozhodně mi dal vše co jsem od něj čekal. Pobavil jsem se a odreagoval a dokonce měl i krapet z těch hororů, které mám tak rád :)...

plakát

Živí mrtví - Třicet dnů bez nehody (2013) (epizoda) 

Mám z toho kam seriál směřuje trošinku špatný pocit. Ono něco co mě nutilo jedním dechem hltat každý další příchozí díl se jaksi vytrácí. I nadále se seriálem sympatizuji, ale snad jen proto, že jsem věrný přeživším hrdinům. Zdá se mi, že došlo k velkému odklonu od Zombie hororu k hororu tvořeným asociálními psychopatiemy, které se nevyhnutelně objevují u všech přeživších. Neříkám, že je to jenom špatně, a pravděpodobně je to reálný postup společnosti v postapokalyptickém zombií světě, ale jak jsem zmínil, posledními díly nejsem rozhodně tak unešen jako prvními a zdá se mi, že tvůrcům brzi dojdou originální nápady. Snad by stálo za uvážení seriál ukončit nějak radikálně a s hrdostí a nenechat ho klesnout do brakových hodnot.

plakát

Živí mrtví - Staré dobré časy (2010) (epizoda) 

Odmítám hodnotit každý díl zvlášť. Nevím proč se to tu vůbec na CSFD tak hodnotí. Přeci nechcete po fanoušcích ulice aby hodnotili nad 3000 dílů? Nebo ano? To od Vás není hezké. Možná jsem ochotný hodnotit jednotlivé série, a to taky udělám. První série má ode mne jasných 5. Díky tomu jak mne dokázala do seriálu vtáhnout. Díky tomu, že jsem si zamiloval jednotlivé hrdiny a že jsem opět našel seriál, který mi nedovolil jít spát dokud jsem nedokoukal všechny díly, které jsem měl k dispozici. Možná bych našel nějaká slabší místa, ale ta silnější je rozhodně několikanásobně převýší. Díky za tento serial.