Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (608)

plakát

Zpátky do ringu (2013) 

Velice příjemný film, který mne velkému fanouškovy celé série Rocky dal další možnost vidět Stalloneho boxovat. Příhodný název pro herecké obsazení Stallone, De Niro - oba herci hvězdy sportovních dramat o boxerech se potkávají v jednom filmu v jednom ringu.

plakát

Frankenweenie: Domácí mazlíček (2012) 

Prodloužení a inovace jedné z Burtonových prvotin? Proč ne, hned jak jsem se dozvěděl, že bude Frankenweenie film, moc jsem se těšil. Hlavou mi krapet vrtalo jak se podaří nafouknout kraťas o naprosto strohé dějové linii do smysluplného dlouhého filmu. Uvědomoval jsem si, že bude třeba děj krapet pozměnit... A pak to přišlo shlédl jsem film a jsem nadšen. Jde o film příjemně hororové atmosféry a hororové nadsázky. Moje očekávání byla naplněna a nezbývá mi než doufat, že Burton ještě nějaké filmy podobného tipu přidá.

plakát

Temné stíny (2012) 

Není to je jedna z dalších pecek, kterými nás tento geniální režisér už obdařil, ale rozhodně z toho sálá jeho charakteristické kouzlo, které já mám prostě rád. Film jsem zatím viděl jen jednou na rozdíl od většiny Burtonových filmů a některé z nich jsem v plné kráse pochopil až po několikátém shlédnutí (viz Mars útočí, který se z hodnocení odpad vyškrábal až na 5 hvězd).

plakát

Dračí srdce 2 (2000) 

První díl měl v sobě jistou snahu o vážnost. Drak působil impozantně a celý příběh ač pohádkový měl svoji hloubku. I rozpracovaný příběh a motivy postav byly mnohem propracovanější. Druhý díl je brak, který nemá s prvním dílem nic společného. Z žánru fantasy to sklouzlo k "nejbřečkovatějšímu pohodkovo rodinnému" žánru, který opravdu nemá čím nadchnout.

plakát

Carrie (2013) 

Páni, nová Carrie, opravdu jsem se na ní těšil. Původní už jsem viděl tolikrát, že mi prsty obou rukou nestačí. O Chloë si myslím, že je nadějná půvabná herečka. Bohužel na tuhle roli se podle mého názoru příliš nehodila. V některých scénách přehrávala a ze zakřiknuté Cariie udělala opravdovou čarodějnici. Nedokážu popsat čím to je, ale ač stejné téma a skoro totožný rámec filmu bez výrazných změn, ale jisté kouzlo které dělalo ze staré Carrie pětihvězdičkový film se u remaku vytratilo. I přes lehkou kritiku, kterou jsem uvedl nemohu říci, že se mi film nelíbil. Naopak poskytl mi průměrnou zábavu s pár silnými i pár slabšími okamžiky.

plakát

Věc: Počátek (2011) 

Jsem v celku potěšen. Film mi nabídl to co jsem čekal: nejistotu, podezřívání a kupodivu velice vymazlené speciální efekty, které mě velice potěšili. K legendárnosti filmu z roku 1982 stále kapka chybí, ale i tak velice zdařilé.

plakát

Insidious 2 (2013) 

Překombinované. Dvojka maníků zůstala i přes smrt jejich patronky, které však nebrání smrt v tom aby nadále uplatňovala své vymítačské praktiky - to je i na mne trochu moc. Plus se přidá další pošuk s hracíma kostkama. Nevím proč, ale tyhle postavy mi připadají až komické. Rozhodně slabší než první díl, ale pozitivní je, že ve mě tento film probudil strach, a to konkrétně strach z následujícího dílu. Mám totiž obavu, že nebude lepší než díl druhý. U jedničky jsem se párkrát lekl a měla své kouzlo, dvojka už prakticky neobsahuje atmosféru a nemá žádné lekavé momenty. Není zde ani žádná scéna, která by se vryla pod kůži. Horor který zkouknete a druhý den sice víte o čem byl, ale nemáte potřebu ho vidět znovu.

plakát

Nebezpečná známost (2005) 

Správný psychofilm, který začíná šílenstvím a postupně vás vrací zpátky do reality, jediné co mi na filmu vadí, že tvůrci ho trošku nenatáhli, protože tahle podivaná se mi opravdu líbila. V bytě jsem se ztrácel a tápal, říkal jsem si: "Co se to sakra děje? Tohle snad není normální!" No prostě film si mě zjískal poměrně snadno. Ve chvíli kdy jsem byl uplně zmaten tím jak se film vyvijí jsem se podíval na časomíru a chybělo necelých 20 minut do konce což mě velice zamrzelo. I když jsem během té krátke doby dostal odpovědi na všechny své otázky, mohli tvůrci nechat děj ještě chvilku běžet. Scéna kdy příjde na konci na návštěvu ten muž a otevřou se dveře mě dostala uplně nejvíc, to uvědomění si toho o co celou dobu šlo... Mazec.

plakát

Le Monstre (1903) 

Upřímě nevím jak to mám hodnotit, je to více jak 100 let staré a na svoji dobu určitě úžasné. Ale jak to už u kratkometrážních filmů bývá chybí tomu jisté prvky, které já osobně potřebuji k tomu, abych to mohl považovat za film. Jde spíš o muzejní raritu, která ukazuje jaké byly začátky filmové tvorby.

plakát

Mary a Max (2009) 

Přátelství, které započalo nevinné dítko ve věku osmi let, které vydrželo roky a roky. Ti dva se nikdy neviděli a přesto toho měli tolik společného. Animovaný film, který závažností témat, kterými se zabývá překoná mnoho srdce rvoucích dramat. Tento film mě naprosto uchvátil. Nejen tím, že skvělým způsobem otevírá vrátka do prožívání lidí s aspergerovým sydromem, ale dá se říci vším. Animace, která na první pohled není nijak přenádherná, je pro film perfektní. Ani nevím jak krátce a výstižně film popsat, myslím si, že jakékoliv popisy děje budou ve srovnání s tm co film nabízí absolutně bezobsažné. Adame Elliote - před vašám filmem smekám klobouk - jde dle mého názoru o mistrovské dílo a velice mě těší, že nejsem jeden z málo kdo film vidí stejně, podle hodnocení a komentářů, které zde vidím.