Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (608)

plakát

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) 

Tak davali v televizi Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, tak jsem se na to podíval. A došlo mi jak krásný a kouzelný byl původní díl této celé serie... Ihned sem začal hrabat ve starych kazetách a musel jsem si ho hned jít pustit. Ta pohádkovost, klasika, no to je prostě něco. Rok vzniku 1977.... To je neuvěřitelné! Jak jsem se sděsil, když jsem zjistil, že jsem tento film mohl hodnotit jinak než 5ti hvězdami.

plakát

Halloween (2007) 

Podobný případ jako Hanibal nebo Batman, lidi se mermomocí chtějí přiživit na již slavném fenomenu, jenomže nemají kam a tak se vrací do hrdinova dětství. Tím se ale vysmívají původním hororům. Ruší tím tajemno a strašidelno zahadnosti a z batmana je nahle ninja a z Michala Mayerse je nakonec zakomplexované dítě. Díky to jsem jako divák vidět nechtěl, ale povznesu li se nad to, že jde o umělé natahování serie točené převážně pro zisk, tak jsem se u tohoto filmu rozhodně nenudil a splnil většinu mých očekávání.

plakát

Lidská stonožka 2 (2011) 

Druhý díl je podle mne lepší než první. Naivita obětí odpadá tím, že jím není věnováno tolik prostoru. Film se soustředí na psychopata, který si to dozajista zaslouží. Laurence R. Harvey se nejspíš zařadí mezi moje nejoblíbenější psychopatické postavy. Jeho upocený, ukašlaný herecký výkon je odpudivě přesvědčivý. Černobílost jsem uvítal, protože v barvách bych tento film nejspíš neustál. Velice příjemně působí vytržení děje z reality tím, že nikdo umrtí v garážích neřeší. Celkově film působí trochu absurdně, ale mě byl způsob narkózy celkem sympatický. Co se týče brutality a tematiky tak tohle je asi nejzašší mez kam jsem schopný zajít a hodnotit to kladně. Neříkám tím, že jsem se bavil, mnoho scén mě opravdu odpuzuje a přiznám se při prvním shlédnutí jsem je i přeskakoval, zvádl jsem je až na podruhé, ale uznávám, že tohle je poctivě udělaný brutální horor s atmosférou i značnou mírou krve a brutality. Neodpustím si dodat, že způsob zapojení Ashlynn Yennie mi přišel geniální a opravdu jsem ji litoval.

plakát

Dinotopie (2002) (seriál) 

Nechce se mi pošlapavat něco o čem vím, že to sledují naprosto jiní lidé než sem já... Ze stejného důvodu jsem nedal odpad Teletubbies... Je to koukatelné, vizualně zajmavé, děj je lehce zkonzumovatelný... Je to prostě rodinný seriál, u kterýho o nic nepříjdete když pár dílů vynecháte. Rozhodně nejsem fanouškem tohoto seriálu.

plakát

Lidská stonožka (2009) 

Situace do kterých se oběti zvráceného lékaře dostávají jsou dosti zapeklité, a samotný konec filmu je pro mne snad nejstrašnějším koncem jaký jsem kdy viděl - prostřední článek to má opravdu nezávidění hodné. Role doktora je podle mne i velice dobře obsazená a zahraná (Dieter Laser - výborný výkon). Během filmu jsem tak nějak nevěděl co mám očekávat a kam až se film dovolí zajít, ale narozdíl od Srpského filmu tento film balancuje na hranici toho co ještě považuji za vhodný námět pro horor a co ne. Lidská stonožka mě dokázala místy dokonce i pobavit. Téma je dozajista svým způsobem extrémní stejně jako provedení. Pět nedávám jen proto, že film obsahuje mnoho prvků stupidních béčkových hororů (chování obětí hned z počátku) a také proto, že místo aby rozvedl utrpení obětí skrze atmosferičtější záběry a hudbu, rozhodl se sázet na krev, což je velká škoda.

plakát

Srbský film (2010) odpad!

Když jsem filmu Angst dával 5 * tak jsem si připadal trochu zvráceně. Nyní mě napadá mnoho argumentů, proč bylo Angst podle mne kvalitně znepokojujícím filmem. Přiznám se, chtěl jsem vidět něco netradičního a drsného, proto jsem tento film stahoval. Ale pokud existuje nějaka petice za stažení tohoto filmu z oběhu rád se na ni podepíšu. Tento film by neměl spatřit světlo světa, jeho tvůrce považuji za trestně postižitelné za šíření morálně odporného a tematicky a filmařsky ilegalního materialu. Absolutně žasnu, že se tomu tak nestalo a tento film se vůbec považuje za film. Všichni účastníci filmu a obvzláště rodinní příslušníci těch mladších hereckých rolý, tak z těch je mi zle. Nemyslel jsem si, že budu nad něčím tak zhnusen. Objektivně film přišel s mnoha super nápady a celková zápletka, odmyslím li si to co mě na filmu tak pohoršuje je velice zajmavá, ale pro argumenty které jsem uvedl výše nelze hodnotit jinak než odpadem. U tohoto filmu mě napadá jak by někdy lidem prospěla zdravá selská cenzura - kterou zdůvodním slovy - tohle není normální natáčet, natož promítat. Na stoprocent nejodpornější film který jsem kdy viděl. Film má vyvolávat emoce, a tento film je rozhodně vyvolává, vzpoměl jsem si na Lovce Jelenů, film který sem pro jeho zvracenost odmítal hodnotit. Nyní vím, že Lovec Jelenů je umělecký kousek.

plakát

Hlasy v tunelech (2008) 

Očekával jsem tedy trochu víc. Respektice hodně víc. Myslel jsem, že mi bude prezentována komunita nezávislá na civilizaci, která se rozhodla žít ve stokách a tunelech. Bohužel jsem viděl pouze pár ubohých bezdomovců, kteří by na ulici nepřežili a tak se schovávají v tunelech. Ač nevycházejí při záběrech nikam na ulici, tak k večeři si na petflaškách smaží kvalitní kus masa, a bohužel ho musí jíst bez příloh,... Většina z těch bezdomovců je závislá na cracku a ten jim na stěnách metra neroste. Proto je zřejmé, že někde ty drogy musí brát, a někde musí brát peníze, kterými by ty drogy zaplatili. Takže i když nám vztah těchto bezdomovců k civilizaci není nijak prezentován, je zřejmé, že ven chodí, nebo jsou aspon s někym z venku v kontaktu. Až naivně jsem se zaradoval, když sem se dozvěděl, že jedna šlapka z tunelu je těhotná. Dítě, které by se v těchto podmínkách narodilo a vyrostlo by jistě vykazovalo mnoho zajímavých psychických odchylek, ale nejen že mi nebyla prezentována ona těhotná, ale dokument skončil bez jakýchkoliv informací. Dá se říci, že jde o dokument o obyčejných bezdomovcích, kterým šplouchá na maják a tak (anebo z toho že) žijí v tunelech. Tito lidi žijí ve svých drogových snech a každý den čekají na to až umřou. Ostudou celého lidstva je, že stále není naše civilizace na takové úrovni aby tyto jevy dokázala eliminovat. Ona psycholožka, která dokument provazí a komentuje si pouze na těchto sociálních případech udělala karieru, ale nijak onu situaci nepomohla řešit, dokonce jsem nabral dojem, že po delší době výzkum vzdala, protože na to neměla asi nervy nebo žaludek.

plakát

Americký chopper (2003) (pořad) 

Jakožto fanoušek motorek nemůžu hodnotit tento počin nijak negativně. Bohužel věci a informace, které bych od tvůrců motorek chtěl slyšet jsem se nedověděl. Mnohdy více než faktické informace vám dokument předkládá problémy rodiny, která motorky staví, a ne to jak sou motorky stavěny. Přesto jsou některé jejich výtvory dechberoucí a úžasné. Bohužel si myslím, že z celého seriálu by šel udělat jeden úplně úžasný super dokument, jenže to bych nesměl žít ve svě+tě kde cílem je kvalita, ale kvantita, která tvoří zisky...

plakát

Život je krásný (1997) 

Kuriozni kombinace nacistických témat a témat komediálně romnantických je pro mne něco jako Klepání na nebeskou bránu. Člověk se pak při scénách úsměvných ani nedokáže smát, protože si uvědomuje to, co se děje kolem. Ale možná to má přeci jen blíž k životu než se jen může zdát. Život je tragikomedií na jednom velkém jevišti, kdy usměvy jsou střídany neštěstím. Bez neštěstí by nebylo ani štěstí a myslím si, že o tom tento film je. Čtyři * jen proto, že tematika nacismu mě odpuzuje. Bylo a je to něco co každý den vidím kolem sebe, lidi se tvaří jako, že problematika rasové nesnášenlivosti byla pouze problémem pouze Adolfa a nacistického německa, ja si ale myslím, že takový rasismus vůči romům je stale více aktuálním tématem.

plakát

Hra na utrpení (2008) 

Místo abych měl pocit gradace a postupu v ději tak jsem tápal. Věřím, že na podruhe by to mohlo být lepší, ale žádné podruhé se zatím konat nebude. Film toho nabízí pramálo. Nesympatický zaporňák, chování některých postav je naprosto nelogické a stupidní. Tvůrci to podle mě moooc překombinovali a chtěli mít ve filmu to a tamto, a na konec je tam toho tolik, až to člověka dokáže otrávit. Rozhodně je ve filmu minimálně jedna nebo dvě scény, který svým provedením mohou konkurovat opravdu špičkovým hororům, ale to je moc málo. Když teď vidím, že film měl pouhých 81 minut je celkem podiv, že za tak krátkou chvilku dokáže své diváky začít nudit, bude to asi tím, že člověk až na konci zjíská jakousi představu toho co na první pohled nesouvislé příběhy spojuje.