Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (967)

plakát

Match Point - Hra osudu (2005) 

Osobně tento nezvyklý film pana Allena považuju za jeden z jeho nejlepších, ať si říká kdo chce, co chce! Nevidím na něm jedinou vadu, dokonce i onen zlom, o kterém všichni mluvíte u mě prošel (nejspíš i pro to, že jsem věděl, že nějaký zlom přijde, ale očekával jsem něco trochu jiného). Na režisérovu hru jsem přistoupil a zažil dvě velmi intenzivní hodiny - prsten a míček jsou dvě pekelné scény roku, stejně jako jedna z posledních vět filmu: "Je mi jedno jestli bude skvělý, doufám, že bude šťastný..."

plakát

Absolvent (1967) 

Jeden z těch několika málo filmových zážitků, na které se nezapomíná...

plakát

Ghost in the Shell 2: Innocence (2004) 

Oprovdu bezchybný film! Atmosféra je pohlcující, žádné filosofování mi nevadilo a vůbec vše je zde opravdu v dokonalém souladu a naladěno na mé vlně! Krásný zážitek, na který se dá koukat pořád dokola...

plakát

Moderní doba (1936) 

Kouzelné... chvíle, kdy Tulák poprvé ve filmu promluví je nezapomenutelná...

plakát

Manželé a manželky (1992) 

Výborné, ale nikoli originální, což je prostě veliká škoda. O to víc, že se mi film velmi líbil a osobně myslím, že patří k Woodyho nejlepším!! Woody variuje v lepším případě sám sebe (to by ani tak nevadilo) a v tom horším Bergmana (především Scény z manželství, na které si vzpomenete až moc často). Ale film má velmi zajímavou práci s kamerou, vypiplaný scénář (co se také dalo čekat), velmi dobré herecké výkony, režii... a... prostě mi mluví z duše :)

plakát

Hodina vlků (1968) 

Po Personě opět mistrně "nezvyklý" Bergmanův film. Důkaz pro všechny diváky, kteří jeho dílo nesmyslně odsuzují jako sterilní intelektuálštiny, že jsou pěkně vedle. Opravdu děsivé (ano, scéna s chlapcem na skále, nebo celá závěrečná půlhodina, brrr) a stylově zmixované do svěží a nezvyklé atmosféry. Opravdu je silným zážitkem vidět vedle sebe prvky Bergmanovské, Felliniovské a Bunuelovské ve vzájemném souladu!!!

plakát

Kladivo na čarodějnice (1969) 

Neuvěřitelně krutý a nelítostný film!! Postava sadistického primitiva Edelstadta nemá ve filmu obdoby...

plakát

Krátký film o lásce (1988) 

Kieslowskiho "panelákově" poetický minimalismius sedí příběhu o osudovém míjení dokonale. Symfonie pro tři a jeden dalekohled, do kterého se všichni jednou podívají...

plakát

Káva a cigarety III - Někde v Kalifornii (1995) 

Do-ko-na-lé!!! Miluji hudbu od obou aktérů, takže jejich setkání v baru s juboxem je opravdovou lahůdkou!! "Od té doby, co nekouřím, můžu si tu jednu cigaretu dát..." :)))