Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (192)

plakát

Frontline - Pro Samu (2019) (epizoda) 

Vzácný pohled drsných záběrů ze skutečné války? Spíše kýč plný největších dnešních stereotypů, jak správně vylíčit v médiích škaredé věci. Pokud je získání jednoho kusu ovoce svátkem pro celou rodinu, pak vlastnictví mobilního telefonu povinností, stejně tak mobilní data. Trpí lidé ve válce? Předně děti, proto se utrpení ukazuje zásadně na dětech - na ostatních až zase tak nezáleží. Bojovali v Aleppu různé strany? Ne, jasně se zde dozvíte, že to byly pouze chudáci běžní lidé proti vládě s podporou Ruska. Rusové samozřejmě byly tak zlý, že pokud jste potřebovali jet navštívit přátele v Turecku (kteří ačkoliv to nebylo zmíněno, tak podporovali opačnou stranu), Vás pustili oběma směry. A nakonec Vás ti zlý agresoři nechají jen tak odjet... Bohužel drastické záběry s komentářem vyprávějí příběh, který Vám říká co si máte myslet, nikoliv co se opravdu stalo. Běžně bych hodnotil odpadem, zde jsem kvůli některým věcem hodnocení upravil, aby bylo jasně vidět, že jsou přínosné.

plakát

Blade Runner (1982) 

Po druhém shlédnutí ponechávám hodnocení na zasloužených ****. Blade runner je dobrý film, který vyniká promyšlenými rozhovory, které jej mohly a věřím, že v očích mnoha i povznesli do sekce výjimečných filmů. U mě k tomu nedošlo, zejména kvůli svým způsobem zbytečným soubojům, kdy hlavního „záporáka“ nebylo třeba vůbec honit, natož pak riskovat při boji s ním. Přesto vyznění a množství chytlavých myšlenek donutí k zamyšlení i po skončení filmu po několik následujících dnů.

plakát

Neuvěřitelný svět pavouků (2015) (TV film) 

Vůbec by mě nenapadlo, že detailnější záběry, než nám pravidelně servíruje David Attenborough přinese dokument o pavoucích z Jihoafrické republiky. Nesmírně pozitivní překvapení.

plakát

Zaklínač - Zrádce měsíc (2019) (epizoda) 

Ve třetím díle už mně postupné přepisování kánonu začalo štvát, zejména v povídce Zaklínač, ale i parabola Yen a strigy by mohla poukazovat na nepochopení jedné z nejzajímavějších postav vůbec. Začínám mít strach o celý seriál.

plakát

Zaklínač - Čtyři marky (2019) (epizoda) 

Druhý díl zcela zbytečně prolínají tři příběhy, z nichž zejména představení Marigolda je hodně odfláknuté... Proč tedy dávám *****? V prvních knihách je naznačeno co utvářelo psychiku Yennefer, zde je celý příběh domyšlen a fantasticky natočen takovým způsobem, že pozorný divák si jistě všimne drobných detailů, které se později objeví až bude Yen pečovat o Ciri. Už jen pro tuto část má smysl tento díl vidět!

plakát

Zaklínač - Začátek konce (2019) (epizoda) 

Úvod do Zaklínače mě dost zklamal, první scénka vyznívá zbytečným dojmem. Na rozdíl od prvních knih, kde se střídali ucelené útržky ze života Geralta a jeho přátel, zde se prolínají dva příběhy, dost možná, aby působili zmateným dojmem, což se zcela povedlo, protože při královské oslavě nestačí ani 6 knih přečtených, abych s jistotou poznal o čem je řeč... Filmové efekty působí lacině, příběh z knihy je dost osekaný a navzdory přesným citacím je výsledný dojem o poznání horší. Na druhou stranu ponuré a zamlžené prostředí přesně zapadá do zaklínačova světa.

plakát

Revoluce v Silicon Valley (2017) 

Dobrý nápad kazí příliš povrchní přístup s „uplakánky“, kteří se ani po třiceti letech nejsou schopni přenést přes odmítnutí ženy...

plakát

Francouzská revoluce (1989) (TV film) 

Toto nic v šesti hodinách se pro mě postupem času stalo nedokoukatelné... ** dávám za pokus vykreslit důležité historické události, které změnily celou Evropu.

plakát

Présumé coupable (2011) 

Naprostá bomba! Po návštěvě Francie si už o její civilizovanosti iluze nedělám, přesto je tento film příkladnou ukázkou kam vede státní moc a podobné zvěrstvo by se mohlo stát kdekoliv jinde. Film je celý negativní, napínavý a po odhalení celého příběhu člověka nutí k zamyšlení. Příběh neodkrývá jen naprosté bezpráví a bezmoc, které provázeli hlavního hrdinu spolu se 49 dalšími lidmi, ukazuje také mnohé další životní zkušenosti, jako lidi schovávající se za rozhodnutí jiných, i když si sami špiní ruce, nepřiznání vlastní chyby a zvláště pro státní moc typické rozhodování bez ohledu na fakta, které ani nikdo nechce probrat... I kdyby se nejednalo o příběh podle skutečné události, tak bych jej doporučil jako důležitou příručku pro život. Jen se divím osudu hlavního hrdiny, pro jeho cestu nemám pochopení...

plakát

Kandahár (2010) 

Velice příjemné překvapení, které bylo navzdory mému očekávání mnohem blíže uvěřitelnosti, než většina amerických filmů, které jsem v posledních letech viděl. Nižší hodnocení zde přikládám pomalejšímu ději v některých částech, sám bych jej neviděl negativně, neboť pomáhalo dotvářet atmosféru zajatců, čekajících co, případně jestli vůbec něco se s nimi stane. Jako bonus bych viděl vykreslení Afghánistánu po skončení studené války a opuštění oběma znepřátelenými "velmoci".

Ovládací panel