Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (37)

plakát

Punk (2019) (seriál) 

Joker Punx: napsat hned po sobě "skvělej dokument" a "co čekat od debilních amíků" je fakt masterpiece. Jedinečnej punk není jenom v Anglii, ale i v Japonsku, Švédsku, Finsku, Jugoslávii, Polsku, Francii, Španělsku, Brazílii, Kolumbii, na Islandu a dalších asi 50 zemích světa. A ta "skurvená Amerika" mu mimochodem dodnes dává stovky výbornejch kapel. Ale aspoň někdo konečně určil, kde že je to ten pravej punk :))) Jinak z dokumentu jsem nadšenej, sice se tady chodilo dost po povrchu a hodně toho chybí, ale víc se prostě stihnout nedalo (rozšíření o dalších pár dílů by byla pecka). Nicméně pokaždý když se tam objevil Lydon, tak jsem se hrozně lek. Takže jsem se hlavně v druhym díle lekal poměrně hodně často. A mimochodem, to byl dycky hroznej blbec.

plakát

Lovecraftova země (2020) (seriál) 

Asi by bylo fajn, aby si tvůrci předem ujasnili, co chtěj vlastně točit. Tady se to měnilo každým dílem. Nebo tam chtěli zahrnout tolik žánrů, že z toho vznikla jakási slátanina, kde ani dva díly za sebou nedržely pohromadě a chování některejch postav bylo (nechtěně) legrační. Plus za soundtrack a vizuální zpracování doby (exteriéry, interiéry, vozidla, atd.). A jestli se stejně jako já předem bojíte dalšího filmovýho zpracování HPL, tak se nebojte, z něj tady totiž není vůbec nic.

plakát

Proč? 13x proto (2017) (seriál) 

Todle jsem nedal, BH90210 bylo fajn před 25 lety a v dnešní konkurenci velkýho množství kvalitních seriálů, je dívat se na něco, kde vás snad každá postava totálně vytáčí, prostě plýtvání času.

plakát

Most - Série 2 (2013) (série) 

Jako jo, je to dobrý (do značný míry díky dvojici hlavních představitelů), ale tahle řada už byla s postupujícími díly hrozně přeplácaná. Množství postav, který po jednom díle zmizely, zbytečně přešroubovanej děj i zápletka.... míň je někdy víc.

plakát

Pátrání (2018) 

Pro mě naprosto nepochopitelně vysoký celkový hodnocení filmu. Snímek je od začátku plnej nesmyslů, totálních nelogičností a legračním chováním aktérů, což bych čekal spíš od komediálnícho žánru a parodií typu Scary Movie. Dvě hvězdy pouze za originálnější nápad / zpracování (což asi není tak úplně pravda, viz komentář Zecka, kterej mimochodem podepisuju) a pár myšlenek (jako třeba reakce "přátel" na zprávy v médiích na sociálních sítích, apod, který bylo bohužel naprosto přesný). Thriller a drama si představuju opravdu dost jinak.

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Po pěti epizodách neskrývám nadšení, tohle je jedna z nejlepších věcí, co u nás kdy byla natočena. V posledních letech možná ta vůbec nejzdařilejší. Když máme finanční podporu a nejsme připosraný, jde to. Atmosféra by se dala krájet, herecký výkony na slušný úrovni, kdo si ale zaslouží absolutorium je Zuzana Stivínová...

plakát

The Whisperer in Darkness (2011) 

Dlouho se tvrdilo, že Tolkien je nezfilmovatelnej, uplynulo pár desítek let a technologie na skeptiky vyzrály. Na HPL jsou ale veškerý technologie krátký, ten je o budování děsu a hrůzy ve vlastní hlavě. Černobílej formát věci určitě prospěl, a přestože se film ze začátku tváří tak trochu inscenačně, ve finále nedopadl zas tak katastrofálně. Z velký části proto, že si tvůrci zvolili tu "natočitelnejší" povídku. U těch, který HPL nečtou, se ale nedivím, že je pro ně tenhle snímek neuchopitelná nuda. Hodně i díky závěru asi todle zpracování ke čtení HPL moc lidí nenavnadí. Lovecraft je nezfilmovatelnej. PS: souhlas se vším co napsal Bloody13.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Pokud by měl následovat ještě další díl, doufám, že si Skynet s tim Soudnym dnem trochu pospíší. Absolutně bezcharismatickej Kyle Reese i už navěky slizkej John Connor by už sami o sobě celkem stačili, ale takhle nesmyslně překombinovanou frašku už nezachrání ani Khaleesi poslouchající Ramones. Achjo.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

1. sezóna: 93% (opravdu masterpiece). 2. sezóna těžící pouze ze jména té první: 38% (z toho 8% za úvodní znělku. Obsadit do takovýhle role V.Vaughna byl ještě větší fail, než jsem se obával, a napětí? Nula). Doufejme, že třetí sezóna zažije buď těžkej restart, nebo možná radši už vůbec nebude.

plakát

Spása (2014) 

Ve westernu není větší klišé než příběh o pomstě. Tenhle skromnej film si ale naprosto na nic nehraje, přitom tě udrží v napětí od začátku do konce. Eva Green a levičáckej přeskakovač reklamních bannerů z Old Trafford jako bonus. Škoda toho příliš viditelně digitálního ohně a dýmu, jinak ale moc příjemný překvapení a po True Grit další poctivej western v posledních letech.