Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (267)

plakát

Znovu a lépe (2018) 

Těšil jsem se a celkový dojem je veskrze pozitivní - má to příběh, má to duši, byla i docela sranda. Hudba i herci fajn. Svému oblíbenému subžánru časové smyčky však neodpustím obří botu v logice v závěru a hromady nevyužitého humorového potenciálu, tam šlo ždímat ještě řádově víc. Ke zhlédnut rozhodně doporučuju, ale nepřehánějte to jako s Farallonem 5, tolikrát bych nikomu nepustil ani Star Wreck VI. :)

plakát

I'll Be Next Door for Christmas (2017) 

To komické duo slečen je fajn, rád bych je spolu viděl v něčem dalším, jinak jde o naprosto standardní vánoční film s adekvátní dávkou patosu. Malý plus taky za cameo Lil Buba. :)

plakát

Zamčený pokoj (2018) 

Pánovi domu chybí charakterová prokreslenost, což je hodně na škodu, naopak ženské charaktery jsou napsané i zahrané dost slušně. Policajta jsem, přiznám se, nepochopil. Určitě se nedá vyhnout srovnání s nedávným filmem Kůže, kterou nosím, za mě tohle dílko srovnání zvládá ustát - navzdory zdejšímu hodnocení. Zajímavý dům a decentní hudební podkres drží ligu. Trochu se to táhlo, ale co - kdo se nudí, kouká na zrzku.

plakát

Třeba jsi vrah (2018) 

Příliš blbě zahrané (sakra, Buffyin legendární sidekick je někdy fakt poleno), příliš blbě sestříhané (ačkoliv kompozice vyprávění z jednotlivých střípků děje je osvěžující). Bohužel film nedokáže bavit, ale je ještě vcelku bez problému koukatelný. Jinak musím dodat, že Jenna Harvey mi někoho strašně připomíná a doufám, že rozjezd kariéry se jí povede - tady jako jedna z mála stála aspoň za něco.

plakát

Dead in a Week (Or Your Money Back) (2018) 

Film vypráví dva příběhy - příběh nihilistického kreativního sebevraha a příběh nájemného vraha na prahu odchodu do důchodu. Oboje zvládá v duchu nepříliš koncentrovaného, ač kvalitního britského humoru. Pro mě příjemný film na večer, čtvrtá hvězda je za ten závěr.

plakát

Final Space (2018) (seriál) 

Líbila se nám první řada tohohle seriálu? Líbila! Víc očí víc vidí. Oproti Futuramě nebo RaM slabej odvar, nicméně je fajn nemít to jen jako epizodky, ale jet nějakou koherentní storylajnu. Na druhou řadu se podívám rád.

plakát

Peppermint: Anděl pomsty (2018) 

Já tyhle revenge movies prostě můžu. V tomhle si vypravěči trochu pohráli se skoky v čase a pro mě to celkově bylo na poměry žánru dost uvěřitelné. Hodně tomu bohužel ubírá chabý a nevykreslený záporák, přitom když se tam mihla jeho dcerka, bylo to slibné. Celkem lepší průměr, tady přidávám hvězdu, aby se to trochu vytáhlo, protože pod 60 to nepatří.

plakát

Origin (2018) (seriál) 

Těch konin, co tam je - zejména neexistující fyzikální síly, na které se zapomíná, a jejich kombinace s designem lodi. Pominu-li tohle, ani příběhové linky nejsou kdovíjaké. Casting převážně povedený, prostředí a triky pěkné. Všehovšudy šedý průměr, od kterého jsem vzhledem ke konceptu čekal mnohem víc - tohle by fakt šlo sestříhat do maximálně dvoudílného filmu s tím, že by se vykašlalo na většinu materiálu z flashbacků. Ještě musím dodat, že na odhalení se čekalo strašně dlouho, nebylo příliš překvapivé a bylo na mě moc klišoidní. Useknutí na cliffhangeru jim ale asi neodpustím, protože tohle se druhé řady nedožije a závěrečná scéna mě ještě zaujala.

plakát

Král psanec (2018) 

Jak jsem měl kdysi rád Braveheart, líbilo se mi i tohle. A takovou královnu by si nejeden nechal líbit, ta musela vyrůst z animované Brave. :) K samotnému filmu: ideální stopáž, sympatické a dobře zahrané postavy, vhodná hudba, minimum patosu, krásná výprava, dobrá kamera. Víc vážně nepotřebuju.

plakát

Seat 25 (2017) 

Nálepky sci-fi si nevšímejte, jde čistě o příběh ženy, která není spokojená se svým životem a nemá žádné plány, které by mohla na Zemi naplnit. Co ale má, je sen z mládí podívat se někam mimo Zemi, takže když se namane šance, prostě ji zkusí. Well, taky bych letěl.