Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (160)

plakát

Alicia (1994) 

Je libo surrealismus od Balaguera?Slušná uchylárna :)

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

U Amazing Spidermana doporučuju vychutnat si jeho největší hodnotu (ano, 3D) v tom nejlepším provedení, stojí to opravdu za to. Jinak je to skoro to samý co jednička od Raimiho, jenom s trošku pozměněným scénářem a jinými herci of course. Ikdyž teda Spidey od Raimiho je emočně hlubší, teda alespoň na mě působil víc, Webbův spiderman je i přes poměrně dlouhou stopáž takový prázdný. Tunu klišé ale zachraňuje docela povedený humor, některé scény jsou přimo k popukání. The Amazing Spider-Man je solidní zábava a můžeme se těšit na pokračování, doporučuju setrvat až do konce titulků. [IMAX, Rotterdam]

plakát

Amer (2009) 

Vizuální lahůdka, to bez debat. Když už ne v kině, tak alespoň v HD na velké plazmě, jinak to nemá smysl. Hodně mi připomělo nedávno viděnou Argentovku - Suspiria, ovšem ta zapůsobila ještě víc, hlavně díky dokonalému hudebnímu doprovodu. Ten totiž u Amer skoro chybí, a převážnou část audio stopy tvoří různé zvuky viz koment by panjosef. Pár hudebních čísel tady sice je, ale spíše ve chvílích "oddechových". Závěrečnej song je ovšem boží! Každopádně nechci uplně srovnávat s již zmíněnou Suspirií, inspirace je sice očividná, ale Amer je trošku někde jinde. Je to čistá pocitovka, art bez jakýhokoliv děje, nic není vysvětleno, šílenost, která se nedá pobrat. Každej obraz, každá scéna, každej zvuk má jedinej účel - silně zapůsobit a vyvolat pocity. Kdo nenaskočí na tuhle notu, bude asi zklamán. Já dávám zatim krásné 4*, protože tyhle tak trochu samoúčelné artové záležitosti (v tomto případě naštěstí geniálně vizuálně vytříbené a nenudící) mě zas až tak nenaplňují, abych byl uplně odvařenej. Aspoň trochu toho děje nebo vysvětlení bych uvítal, pak bych s 5* neváhal. Ovšem tohle je čerstvé zhodnocení, čerstvý zážitek, dokoukal jsem teprve před chvílí. Je totiž dost možné, že se mi to ještě rozleží, a pokud nepřehodnotím výš během následujících dní, pak možná ještě po druhém zkouknutí (což bude dozajista z blučka).

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Tak po pilotní epizodě jsem nebyl bůhvíjak odvařenej, a viděl bych to tak na 3*, ale hned druhej díl, to už byl docela crazy shit! Uvidíme, jak to půjde dál, ale něco mi říká, že to bude ještě solidní peklo. EDIT: OK, tak po 4. epizodě zvedám na 4*, je to vynikající, začínám u toho být posranej i při rozsvícené lampičce. Tak trochu mi to v jedné věci připomíná LOST, člověk vůbec neví, co se tam děje, tvůrci si pěkně pohrávají s divákem, a toho to pekelně baví. Navíc je tady famóźní atmosferická hudba, doplněná různými zvukovými výjevy (viz např. opening, psycho vloupačka ve druhé epizodě atd...), a občas perfektní hrátky s kamerou. Tohle všechno diváka hezky vtáhne. Rychle, chceme pátej díl!!

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

"Přátelé, něco vám povim jo. Viděl jsem hada srát tyvole......žábu bušit pěstí do skály tyvole.....koně zvracet v barvách francouzský trikolóry tyvole. Dokonce sem viděl i stíhačku couvat, vole. Ale todleto sem teda ještě neviděl tyvole" Joo Zdenda rozesmeje za kazdyho pocasi tyvole. Ale i krome toho milionu hlasek to ma i slusnou informacni hodnotu, v kazdym dile se clovek dozvi neco zajimavyho a uzitecnyho. Treba tuhle jsem vubec nemel poneti, ze vyvar kali hlavne micha z obratlu, a hlavne, ze na odkaleni se daj pouzit bilky, tyvole! A to uz mam neco nakoukano a odvareno tyvole. Hned vyzkousim. Nejlepsi TV show u nas, ever!

plakát

Antropofág (1980) 

Závěr měl koule. KURVA KOULE. Scény jako hledání manželky v jeskyni za doprovdu parádní atmosférické hudby s WTF zakončením, nebo naháněčka ve studně, jsou nezapomenutelný. Samotná poslední tečka taky nehorázná. Škoda opět slabších hereckých výkonů (ale pořád lepší, jak v nedávno viděné Phenomeně) a taky těch futuristických iritujících melodií. A ten anglickej dabing, to byla taky tragédie. Ale celkově spokojenost.

plakát

Avatar (2009) 

Jako jo, vizuálně a zvukově absolutní lahůdka (viděno na Blu-ray).Akční scény opravdu berou dech, stejně tak toulky přírodou Pandory.Ale všechno ostatní už je horší, prošpikováno spoustou klišé, kdy mi nesčetněkrát naskočila husina z toho, jak dané situace byly trapné.Hodně zklamala i hudba od Hornera, která ono klišé na obrazovce ještě umocňovala.Snadno prokouknutelný příběh radši rozebírat nebudu a dialogy už vůbec ne.Každopádně jako prezentace Cameronovy fantazie vynikající, jako film to má k dokonalosti hodně daleko, takže 5* to prostě být nemůže.80%.IMDb 98/250.

plakát

Až vyjde měsíc (2012) 

Čekal jsem, že to bude zvláštní film s velkou porcí legrace. Bohužel je to jenom zvláštní film s malou porcí legrace. Jinak ale každopádně nejlepší úvodní a závěrečný titulky z letošních filmů co jsem viděl. A slyšel. Nejdřív rozbor klasickýho orchestru "And finally the percussion family, all those drums and gongs and things you hit" v doprovodu perfektní kamery (která je super v celym filmu btw), a nakonec důkladnej rozbor hudby samotnýho autora soundtracku, jímž je skvělý Alexandre Desplat. Člověk si kolikrát ani neuvědomí, kolik různých hudebních nástrojů se schovává v klasickym soundtracku, tohle byla paráda, slast pro uši. Jinak ale další 2012 zklamání, opravdu jsem po trailerech čekal větší zábavu, takže čekání na pětihvězdu pro film roku 2012 pokračuje....

plakát

Blbec k večeři (1998) 

Uffff, ke konci to tak gradovalo, že to rozdejchávám ještě teď, neuvěřitelnej záhul na bránici. Edit po 13 letech a druhym zkouknuti: Tak se tak divam na hlavni stranku CSFD na TV tipy dne a vidim : CT2 - Blbec k veceri....hmm to mi neco rika....tak mrknu na profil filmu a koukam, ze jsem 13 let zpatky dal 5*, ale uplne jsem zapomel o co tam jde. No a prave jsem tenhle klenot dokoukal podruhe a uz je to vsechno jasny! Kdyby to slo, tak dam 6*....tohle je neskutecna reznicina od zacatku do konce, opravdu neuveritelna chlama :D a CZ dabing se tady fakt povedl, sileny! Kralovska zabava! Ted uz na tenhle kult nezapomenu a budu si ho pravidelne davat kazdej rok minimalne dvakrat!!