Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (160)

plakát

Městečko Twin Peaks - Epizoda 8 (2017) (epizoda) 

Tenhle dil ma Nine Inch Nails, atomovku, Vesmirnou Odyseu, Boba, a Lauru. Co vic byste chteli? Totalni psychedelie. Naprostej kult!

plakát

The ABCs of Death (2012) 

Nejlepší: D is for Dogfight (Sarmiento) - originální, vizuální lahůdka, super hudba. X is for XXL - Xavier Gens nezklamal, perfektní, nechutný, a hudebně odkaz na Requiem For a Dream, paráda. L is for Libido (Tjahjanto) - typická asijská perverznost. R is for Removed (Spasojevic!!) - musim se přiznat, že ze začátku jsem myslel, že tohle bude Xavier Gens, parádní gore a killing spree na chodbě v super hudebním doprovodu, tohle se mi líbilo, ikdyž příběhově docela hovadina. Y is for Youngbuck - sick pedo barevná zvrhlost, zajímavý. Tohle jsou asi tak nejlepší brutalitky, z těch komediálně laděných mě hodně bavil Wingard a jeho Q is for Quack :), J is for Jidai-geki, N is for Nuptials (papoušci jsou svině :) ) a Z is for Zetsumetsu, to je klasika :)). Za zmínku stojí ještě O is for Orgasm od tvůrců Amer a boží T is for Toilet. No a zbytek jsou už menší nebo větší sračky, mezi nimiž je král asi W is for WTF, WTF? Also G is for Gravity jsem těžce nepobral.

plakát

Zabít tiše (2012) 

Plochý, bez hloubky. Naprosto zbytečnej film, na kterej si za pár dní ani nevzpomenu. Totální mrhání Bradovým potenciálem, přišlo mi to jako kdyby si to odehrál s přístupem "Yea, whatever" a šel se věnovat radši jiným projektům. A to jsou gangsterky mým oblíbeným žánrem. Asi jsem už moc rozmlsanej.

plakát

John na konci zemře (2012) 

Spousta dialogů o ničem. Přitom takovej zajímavej námět, z kterýho by se dalo vytěžit určitě víc, ale tohle byla fakt víceméně nuda, pár funny scén a lehčí posilnění vínem ale k vyššímu hodnocení bohužel prostě nepomůže.

plakát

Až vyjde měsíc (2012) 

Čekal jsem, že to bude zvláštní film s velkou porcí legrace. Bohužel je to jenom zvláštní film s malou porcí legrace. Jinak ale každopádně nejlepší úvodní a závěrečný titulky z letošních filmů co jsem viděl. A slyšel. Nejdřív rozbor klasickýho orchestru "And finally the percussion family, all those drums and gongs and things you hit" v doprovodu perfektní kamery (která je super v celym filmu btw), a nakonec důkladnej rozbor hudby samotnýho autora soundtracku, jímž je skvělý Alexandre Desplat. Člověk si kolikrát ani neuvědomí, kolik různých hudebních nástrojů se schovává v klasickym soundtracku, tohle byla paráda, slast pro uši. Jinak ale další 2012 zklamání, opravdu jsem po trailerech čekal větší zábavu, takže čekání na pětihvězdu pro film roku 2012 pokračuje....

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

U Amazing Spidermana doporučuju vychutnat si jeho největší hodnotu (ano, 3D) v tom nejlepším provedení, stojí to opravdu za to. Jinak je to skoro to samý co jednička od Raimiho, jenom s trošku pozměněným scénářem a jinými herci of course. Ikdyž teda Spidey od Raimiho je emočně hlubší, teda alespoň na mě působil víc, Webbův spiderman je i přes poměrně dlouhou stopáž takový prázdný. Tunu klišé ale zachraňuje docela povedený humor, některé scény jsou přimo k popukání. The Amazing Spider-Man je solidní zábava a můžeme se těšit na pokračování, doporučuju setrvat až do konce titulků. [IMAX, Rotterdam]

plakát

Hra na zajíčka (2010) 

No dobře, 1* za opakujíci se sekvenci s nožem , která mne v kině opravdu silně rozesmála (samozřejmě v mírném alkoholovém opojení) + pár dobrých hudebních čísel ze začátku by Harassor, jinak totální, samoúčelná, nudná rádoby-art-exploitation hovadina.

plakát

The Theatre Bizarre (2011) 

The Mother Of Toads - pro mne asi nejslabší povídka, nebavila, nudila. I Love You - taková normálka, o bizarnosti tady nemůže být sice moc řeč, ale líbilo se mi. Minimálně za ten závěr stojí dokoukat. Wet Dreams - při zobrazení "Directed By Tom Savini" jsem se začal hodně těšit, no nakonec se z toho vyklubala zase jenom taková blbůstka, naštěstí gore nechybělo, ale gore bohužel není všechno. Tady jsem čekal teda rozhodně víc. The Accident - meh, tahle povídka je hodně mimo obor ostatních, nicméně je docela silná a působivá a vedla mne trochu k depresivnímu zamyšlení nad smrtí, takže myslím účel splnila, dobré. Vision Stains - pro mne jednoznačně nejpůsobivější a nejzajímavější povídka. Hnusná, odporná, velice nepříjemná (jehla - oko, co může být hnusnějšího? Snad jen kladivo - zuby :) ), ale zatraceně působivá a bavila mne nejvíc. Sweets - tady mi strašně vadil ten uřvánek, ten byl na facku, ale jinak docela zvrhlá, bizarní a docela nechutná povídka, ale celkovej dojem tak nějak prázdnej.

plakát

Šest prstů v Zeleném (2012) (amatérský film) 

Tak lehké počáteční obavy z délky stopáže se ukázaly být zcela zbytečné již během několika minut. Bavil jsem se nadmíru a celý film uteče rychleji, než byste řekli "šest prstů v zeleném". Jak už jsem někde jednou psal, Lukáš má opravdu hodně nakoukáno, a je to zatraceně vidět i tady. To pak filmového fanouška prostě baví, baví ho sledovat takový film plný odkazů na různé kultovní snímky. A když tam je zajímavý příběh, živé, nenudící dialogy (okořeněné ještě severomoravským dialektem :) ), a super hudební podkres, tak pak není vůbec co řešit, o čirou zábavu postaráno. A ještě by bylo namístě pochválit Lukášův herecký výkon, perfektní. Za mě tedy velká spokojenost, pane Horrorwatch :).