Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (355)

plakát

La figlia di Elisa - Ritorno a Rivombrosa (2007) (seriál) 

Úplnou náhodou jsem si připomněla Elisu z Rivombrosy. A vůbec jsem netušila, že má seriál toto volné pokračování. Jak mi to mohlo uniknout? A ještě ke všemu, když v něm hraje můj oblíbený Giulio Berruti! Každopádně, bylo to hezké a milé. Hlavní roli tu hraje láska. A kolem ní se točí úplně vše. Vittoria byla dost často na facku, Andreův úsměv byl kouzelný, Agnese zdědila krásu po matce i otci, Loya byl zloduch, Martino byl čestný a spravedlivý... Až na intimní vztah mezi sestřenicí a bratrancem, což ale v té době nebylo nic až tak neobvyklého, to vše jako celek působilo hezky. Za mě jsou to lepší tři hvězdy.

plakát

Delirium (2014) (TV film) 

Na tenhle film jsem narazila čistě náhodou. Celou knižní sérii mám doma už roky, ale ještě jsem se k ní nedostala. Nic jsem od filmu nečekala a vlastně mě mile překvapil. Mám ráda Emmu, líbí se mi, jak hraje, a v roli Leny mi sedla. Námět je zajímavý, zpracování mě nenudilo. Jen je škoda, že nevzniklo pokračování.

plakát

Mladá dáma (2024) 

Příběh, zpracování, vizuál... Vše bylo celkem fajn. Jen tomu chyběla jiskra. Něco, co by mě posadilo na prdel a nepustilo. Když se z MBB stane Xena bojovnice, je to maličko úsměvné. A Výraz MBB v závěru, ten už byl úsměvný hodně. MBB mám ráda hlavně ze Stranger Things (seriál) (2016). Nejsem si ale jistá, zda pro ni byla role Elodie to pravé ořechové. Film nebyl úplný průser. Ale že by to byla až taková pecka, kterou si budu pamatovat i za půl roku, o tom silně pochybuju.

plakát

Jiskra Vánoc (2022) (TV film) 

Tohle byl zbytečný film. Hlavní představitele jsem si před stopadesáti lety oblíbila v Dr. Quinnové, ale tenkrát se na ně koukalo hezky. Dnes už to říct nemůžu. Všichni stárneme, na tom nic není. Všichni máme právo a nárok na lásku v jakémkoli věku. Ale... V době Dr. Quinnové nebyl až tak patrný desetiletý věkový rozdíl mezi hlavními protagonisty. A i když dnes Joe vypadá v 61 letech skvěle a Jane v 71 letech také, spolu nevypadají moc romanticky přesvědčivě. Kdyby kamera nezabírala Jane až tak zblízka, možná bych s přivřeným okem uvěřila, že jsou hlavní představitelé téměř stejně staří. Teď mě napadá, že vlastně ani nevím, jestli se ode mě očekává, že si budu při sledování filmu říkat, že jsou hlavní představitelé šedesátníci nebo zda mám uvěřit tomu, že se šedesátiletý chlap zabouchne do sedmdesátky. Kdo ví? Ale abych se netočila jen kolem věku, tak příběh jako takový nebyl ničím zajímavý. Tohle už tu bylo milionkrát. A v daleko lepším podání.

plakát

Slzotvůrce (2024) 

Co k tomu napsat? Na film jsem se těšila. Příběh pojednávající o slzotvůrci je zajímavý. Myšlenka zlomených dětí, které vyrůstaly v sirotčinci, který vede zlá ženská, je zajímavá. Ale tím pro mě veškerá zajímavost končí. Hlavní hrdina mi nebyl moc sympatický, hlavní hrdinka měla od začátku do konce v obličeji ten samý výraz, chemie téměř žádná... Ostatní postavy zde byly spíš do počtu. Snad jen ta albínka za něco stála. Jí jsem její herecké představení uvěřila. Hudba slušná, námět zajímavý, ale to je vše. Za mě jsou to slabší tři hvězdy a myslím, že jednou a dost pro mě v tomhle případě platí na stopro. Škoda. Určitě se to dalo udělat lépe.

plakát

S tebou nikdy (2023) 

Celkem fajn romantická komedie. Místy lehce trapná - např. scénka kdesi na výletě na skále, ale jinak to bylo milé. Na oba hlavní představitele se dívalo hezky a chemie mezi nimi fungovala. Samozřejmě, že film nepřinesl nic nového, je to po stopadasáté to samé, ale nenudila jsem se. Za mě lepší tři.

plakát

No Way Up (2024) 

Dávám dvě. Jsou to lepší dvě, ale na tři to není. Žraloků bylo tak akorát, kousali pěkně, čekání, zda někdo přijde a zachrání je, bylo lehce klaustrofobické, sem tam lekačka... Ovšem, pokud sleduju něco, kde se dost kecá a přitom je vám buřt, kdo přežije, asi je něco trochu blbě. I když se v úvodu hlavní aktéři pěkně "představili", nedokázala jsem si ani k jednomu vytvořit alespoň nějaký vztah. No, nebylo to až tak špatné, ale jednou stačilo.

plakát

Halo - Cíl (2024) (epizoda) 

Tak tohle byl hustý díl. Akce, akce, akce. Super, velká spokojenost.

plakát

Abysses (2023) (seriál) 

Už od začátku se mi zdálo téma nějaké povědomé. A když jsem si všimla autora předlohy, byla jsem doma. Knihu Vzpoura oceánů jsem zatím nečetla (čeká v pořadí), ale vím o čem je. Seriál se mi líbil, i když bez některých ukecaných až zbytečných pasáží bych se obešla. Myšlenka je zajímavá. Zpracování je poutavé, ale některé herecké výkony jsou ploché až nudné. Například Joshua Odjick (Leon Anawak) nehrál, jen se tvářil celý seriál nepřítomně. Ano, je tu určitá podobnost s filmem Propast, ale nevadí mi to. Každopádně konec seriálu zůstal otevřený, takže by si zasloužil pokračování. Přece jen zůstalo dost otázek nezodpovězených. Za mě lepší 3 hvězdy.

plakát

Time Is Up 2 (2022) 

Možná by bylo lepší, kdybych nezjistila, že má Time Is Up pokračování. Tohle bylo ještě o level horší jak jednička. Bella působila proti Benjaminovi ještě přifoukleji, šatník byl příšerný (ani jedny šaty jí nelichotily), herecky - dá se klesnout ještě níž, než už to bylo? Benjamin byl stejně toporný jako v jedničce, jen mu to tady víc slušelo (delší vlasy). Když říkal: "Miluji tě.", bylo to, jako kdyby říkal té dotyčné, že právě posnídal. Naprosto bez emocí. Co se týče příběhu, tak je tak jednoduchý, že je každému hned po příchodu "tajemné ženy", která teda fakt není tajemná, jasné, o co půjde. A tajemná Anna, které z očí šlehají chvílemi blesky a vypadá, že by se Viv nejraději zbavila, se ve finále ukáže jako chápavá holka, bla bla bla. WTF? A všechno to ještě prošpikujeme sexem a líbačkou holky s holkou. Nuda. Jedna hvězda s odřenýma ušima.