Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (350)

plakát

Krásná katastrofa (2023) 

No, co k tomu napsat. Ze začátku se mi zdálo tohle dílko celkem vtipné. Pobavila mě scéna v koupelně, kdy se Abby převlékala do jiného trika, ale místo převlékání se svlékala a odhalovala. To bylo zábavné. Působilo to tak nějak opile přirozeně. Jenže čím víc se snažil film tvářit romanticky, tím víc to bylo otravné. Moc chemie jsem teda mezi hlavními představiteli nezaznamenala. On mi přišel proti ní hrozně mrňavý. Ne, že by Virginia působila jako veliká (vysoká), ale prostě vedle Dylana mi tak přišla. Takže mi k sobě moc neseděli. Jako kámoši dobrý, ale jinak nic. Proto pak ty "milostné" scény nepůsobily moc příjemně ani... vlastně nijak. Možná bych i dala tři hvězdy, protože než přišlo Vegas, docela jsem se bavila. Ale... Pak přišlo Vegas a šlo to totálně do kopru. Rádoby vášnivá scéna v hotelovém pokoji? WTF??? Z rádoby romantiky máme najednou akční krimi thriller či co? WTF? To se fakt nepovedlo. A nikdy jsem si za dob 90210 nevšimla, jak blbě hraje Green a jak blbý hlas má. Vyloženě mě tam jeho postava rušila. Vymazat! No, takže suma sumárum, ze začátku huj a ke konci fuj. Asi tak. Dvě hvězdy... ani nevím, za co. Jedna možná za Dylana, ale bez Virginie. Druhá za Virginii bez Dylana. Dohromady by to byla nula.

plakát

Spící město (2021) 

No, co k tomu napsat. Dětem (11 a téměř 9) se to líbilo. Mně již o poznání méně. Námět je určitě zajímavý. O to víc mě mrzí, že jsem z filmu necítila vůbec žádné emoce. Rodiče usnuli, a co jako? Žádná dráma. Bráchu necháme odjet s podivným týpkem, a co? Starší Svátek nejenže mdle mluví, ale i se tváří celou dobu naprosto bez výrazu. A ten mladší? Když už tuší, o co jde a co by se mohlo stát, sní o své rodině, ale jinak projev emocí žádný. Ano, děti jsou různé, různě dávají najevo svoje pocity a emoce, ale jsem si jistá, že kdybych se někde v osmi letech ocitla sama a s vědomím, že moji rodiče spí a nevím, jestli se někdy probudí, byla bych v řiti. Jako matka musím přiznat, že dějová linka s prodejem dětí na mě vůbec nepůsobila dobře. Rabování, sebranka v kostele, vyčuraní jedinci, kteří se snažili vytěžit ze vzniklé situace... Vše působilo celkem věrohodně. Ovšem bez hlubšího prožitku. A vůbec si nejsem jistá tím, že by se vše zhroutilo a většina těch bezdětných lidí se začala chovat jako zvěř vlastně hned od začátku nastalé situace spících rodičů. Jaký by k tomu měli najednou důvod? Copak v každém z nás dřímá zvíře, které jen čeká na příležitost? Nemyslím si. VĚTŠÍ SPOILER!!! Ve finále, kdy se sejde celá rodina a rodiče se probudí, žádné objímání (krom s bráchou), pláč, vyjádření štěstí, že se máma a táta konečně probudili... Smích. To jediné tam bylo. Protože rodiče ha ha ha neměli tušení, že se něco stalo, a že byli víc jak 14 dní mimo. Vlastně mi teď došlo, že ten mladý hodný motorkář (Hes), když se mu probudil otec, tak to přešel jen tím, že se probudil. Jako kdyby spal jedno odpoledne. Tohle se prostě moc nepovedlo. Za námět dávám jednu hvězdu, že se to líbilo mým dětem druhou. A tím jsem skončila. Raději jdu na toto dílo zapomenout.

plakát

Silo - Ochránci plamene (2023) (epizoda) 

I když jsem se ukecávala, abych nečetla knihy dřív, než skončí alespoň první série, neodolala jsem. A jsem jednou z těch, kterým odklon od knih vůbec nevadí. Beru to tak, že byla kniha tvůrcům seriálu předlohou a poté si přizpůsobili děj tomu, jak potřebovali. Za mě bez problému. Je to temné, tajemné, napínavé. Baví mě to. Tenhle díl jsem při sledování ani nedutala, jak jsem byla napnutá. Dozvěděli jsme se spoustu nových a zajímavých věcí. A opět konec nekonec. Takže už aby byl další pátek a další díl sila. Ještě dodám, že je Rebecca v roli šerifky výborná. Skvělý výběr herečky. Za mě to dnes bylo plných 100%.

plakát

Silo - Holstonova volba (2023) (epizoda) 

Ok, takže i druhý díl byl super. Je to temné, tajemné a hrozně napínavé. Mám nutkání sáhnout po knize, kterou mám doma, abych zjistila, jak se věci mají. Nutně potřebuju co nejdřív další díl. Nejlépe celou sérii. Rebecca je skvělá. Za mě opět plný počet.

plakát

The Last of Us (2023) (seriál) 

Nikdy jsem nehrála hru, ani jsem o ní neslyšela, takže když se objevily na netu první jásající komentáře, jak je seriál boží a jak nemá chybu, bla bla bla, nechala jsem se strhnout davem a seriál začala sledovat. Ze začátku to bylo celkem fajn. Pak následovaly díly, kde se děj sem tam táhl jak sopel, řešily se tam pro mě naprosto zbytečné a nezajímavé věci... K dokoukání mi bývají poslední dva díly a nějak nejsem schopná se přinutit je sledovat. Asi půjdu lehce proti proudu, ale mě až tak seriál neoslovil. Koukat se na něj dá, ale že bych si z něj sedla na prdel, to v žádném případě. Snad se jednou dokopu k tomu, abych ho dosledovala. Možná, až bude druhá série.

plakát

Silo - Den osvobození (2023) (epizoda) 

První díl se povedl. Miluju žánr postapo. Jak ve filmech, seriálech, tak i v knihách. Knihy od Howeye, které byly předlohou seriálu, jsem zatím nečetla, ale chystám se na ně. Trochu mi život v sile - pod zemí - připomíná film Město Ember, kde hrál shodou okolností také Tim Robbins. Potěšilo mě, že v seriálu hraje Rebecca Ferguson, kterou mám osobně moc ráda. Těším se na další díly, které si rozhodně nenechám ujít. Za mě plný počet hvězd. Snad to tak bude i u dalších dílů.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Vizuelně se mi to líbilo. Ale jinak jsem zmatená jak lesní včela. Zřejmě se budu muset podívat po hodně letech na předchozí části. Upřímně, kdyby tenhle film nevznikl, nic by se nestalo. Keanu a hlavně Carrie už nejsou žádné mladé kusy, ale tak nikdo z nás nemládne, že? Každopádně si dám tenhle film ještě párkrát, abych ho pořádně vstřebala.

plakát

Případ mrtvého nebožtíka (2020) 

Nejsem fanynka českých děl. Většiny. Prostě to tak mám. Tahle kravina byla tak blbá, až byla vlastně zábavná. Dokonce jsem se místy i usmívala a asi dvakrát se zasmála nahlas. A to už je u mě při sledování českých filmů co říct. Herci pobavili, takže takové slabší tři hvězdy si toto dílo zaslouží.

plakát

Duna (2021) 

Tohle se povedlo. O kvalitě tohoto snímku vypovídá už jen to, že jsem si pustila Dunu k žehlení. Jakože budu žehlit a sem tam kouknu na telku. Za dvě a půl hodiny jsem vyžehlila dva kousky a rukáv třetího. Žehla mi tu pípala jako zběsilá každou chvíli a já nalepená na obrazovce. Příběh, akce, herci, efekty... Vše super. Hrozně mě to bavilo. Akorát jsem teda na konci zjistila, že se konec vlastně nekoná, a že pokráčko bude až kdoví kdy. To mě krapet naštvalo. Ale tak, kdo si počká, ten se dočká. Snad. Jo a ten chlapec Timothée je fešák. Za mě čtyři a půl.

plakát

Voyagers - Vesmírná mise (2021) 

Slabota. Farrell tam byl jen do počtu. Nezajímaví mladí lidé, mladá Deppka hrozná, většina z těch puberťáků mě štvala téměř celý film... Jako potenciál to mělo, celkem zajímavý námět (i když nic nového pod sluncem), ale zpracování děsné. Jsem ráda, že jsem to dokoukala. Za mě dvě hvězdy s odřenýma ušima.

Ovládací panel
14 bodů