Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Oblíbení režiséři (8)

Michael Haneke

Vystudovaný psycholog narozený s kamerou v ruce... Jeho statické záběry a konce s otevřeným dějem mi zprvu vadily,ovšem v konečné fázi považuji jeho tvorbu za neotřelou,originální... Co více mohu od režiséra čekat? Nejlepší počiny: Utajený (2005) a Bílá stuha (2009)

Darren Aronofsky

Mistr obrazového ztvárnění. Mistr emocí. Mistr spolupracující s převážně s Clintem Mansellem. Jednoduše Aronofsky.

Florian Henckel von Donnersmarck

Mladíčkovi na filmové škole se nelíbilo točit krátké skeče a tak se rozhodl škole ukázat,kdo je zde mistr. Přestal být žákem,sehnal pár renomovaných německých herců a rozhodl se natočit snímek o praktikách Staze,jenž poté dostal Oscara za nejlepší cizojazyčný film... Krásná pohádka,že? Ne,zajímavý příběh na jehož pokračování se velice těším!

Lars von Trier

Co zde dodávat více? Tanec v temnotách (2000) byl jasný důkaz úmění tohoto Dána.

Stanley Kubrick

Ne, tak Osvícení (1980) se sekerkou v ruce mi nesedlo... Sice perfektně natočené,znovu zde vyzdvihnu již onu mnohokrát zmiňovanou scénu s výtahem,avšak má nechuť k hororům zde i přesto přetrvává... Ovšem Mechanický pomeranč (1971)! Jak jsem k tomuto filmu usedala se smíšenými pocity,mohu jen říct: "To jsem doopravdy nečekala!" Působivých pár minut onoho děje s již legendární písní Sing in the rain je jedna z mála,jež okupuje mé uši dodnes.

Roman Polański

Doposud jsem o něm jen četla. Až nedávno se mi podařilo udělat čas a shlédnout jeho Pianistu... V některých záběrech mě až mrazilo! Pro mě byl tento film doposud nejlepším válečným z období 1939-1945...