Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (67)

plakát

Škola dobra a zla (2022) 

Jako začátek byl slibný... ten nápad... jistá část toho příběhu vypadala dobře, ale pak se to celé zkazilo. Jestli ta blondýna měla být jako něco wauw žena, tak upřímně... já jsem se docela smál, jak se tam nakrucovala a dělala očíčka na ostatní, jako že z ní pánové padají na zadek. Samotný zvrat byl trochu překvapení, ale... prostě... je to laciné a takové nedodělané a moc hr.

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

On to není špatný film. Ne že ne. Jen to bylo nějaké takové... Ten příběh. Ze začátku ok. Člověk to bere, přemýšlí a čeká co z toho vyjde. Ale bohužel to co z toho vylezlo, bylo tak trochu pro mě nelogické a nesmyslné. Bojové scény jsou na vysoké úrovni. Obraz a efekty výborné. Jen ten příběh. Budu si muset asi vyhledat originál mangu a zjistit si o tom víc. Takhle bohužel 3 hvězdy. Nicméně doufám, že to třeba bude mít pokračování.

plakát

Jsem matka (2019) 

Film na téma co by, kdyby. Lidstvo vyhynulo. Proč tomu tak je ze začátku nevím. Vidíme jen humanoidního robota, jak se stará o o jedno dítě, které si vypěstovalo v inkubátoru. Náznaků toho, co se děje, je zde vícero, ale až na konci se to pěkně dá docelku. Je to poměrně zajímavý film, který asi každému nesedna. Nicméně nastiňuje tu věčnou otázku, jestli by lidstvo bylo lepší, kdyby bylo lépe vedeno?

plakát

Kraj světa (2019) 

pro děti to možná by byla zábava. Ale na druhou stranu je tam dost drsných scén. Dospělý ale zírá. Takové chyby McG snad nemůže dělat. Chápu, že rozpočet byl, jaký byl. Odpustil bych tak i divné efekty, které občas vypadají, jako první počítačové efekty z roku 98. Ale už nechápu, jak může jedna stíhačka v takové rychlosti vidět mezi stromy Vetřelce. Proč kurňa do každé rádoby komedie musí nacpat fekální scénu a ... bylo by toho víc. Tak trochu jsem se nudil. Ale jinak to vypadalo zajímavě.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Dal jsem si den na rozmyšlenou, jak ohodnotit tento film. Ze začátku jsem si říkal, že prostě to je na 4 hvězdy. Že hejtí jen zarputilý StarWars maniaci, kteří nemohou stále překousnout, jak bylo smazáno rozšířené universum a tedy i neplatí to, co se o starých postavách dál napsalo. V kině (4Dx) to vypadalo opravdu pěkně. A ano, v určitém případě jsem i uronil tu pomyslnou slzu. Pak se mi to ale rozleželo a přišly i ty negativa. Takže popořádku. Už v předešlém díle nám yoda ukázal, že dokáže jako duch ovládat sílu a zneškodnil ten starý chrám. To bohužel zůstalo a člověk si říká, kurňa co to je? Předešlý duchové jen provázely hlavního hrdinu a dávali mu moudra a tady najednou ovládají hmotné předměty. V předešlém díle bylo Rey řečeno, že je nula (mimochodem, víte jak se píše japonská nula? No Rey) aby se pak ukázal její původ. A vy pak přemýšlíte nad tím, jak se tohle mohlo stát? Kdy to ten dotyčný asi tak stihl udělat si dítě. A kdo byla ta nešťastnice? V předešlém díle se dva Kaylo a Rey propojovali napříč vesmírem a mohli spolu kecat. No tak teď dělají spolu pomocí síly i víc věcí. A vy si říkáte. Proč to takhle doprkený ohrady nebylo i v případě Dart Vadera a Luka? Nebo jiných Jedy? Aha, protože osudové propojení, které tu ještě nikdy nebylo. A těch kravin je tam z prominutím opravdu víc než dost. Jeden recenzent napsal, že se mu protočily panenky, jak si přečetl úvodní letící titulky. Ani se mu nedivím. Nakonec, ať se na mě nikdo nezlobí, z celé téhle série nejlépe vychází 7 epizoda, která přinesla to pomyslné tajemno. Nové postavy u kterých jsem odhadovali jejich původ a vznikala spousta teorií. 8 epizoda tohle vše zabila a 9 se to pokusila nějak napravit. Bohužel to je tak prkenné a úmělé, že jediné plus je ten vizuál.

plakát

Vražda na jachtě (2019) 

Celou dobu jsem doufal, že to bude jen sen manžela. Taková parodie na detektivky, které čte jeho manželka, by bylo super vysvětlení toho všeho. Nicméně. Nestalo se tak. A protože jsem se zasmál až na konci, tak to ani nebyla dobrá romantická komedie a ani vlastně akční a mysteriózní už vůbec ne.

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) odpad!

Nebudu se vyjadřovat k hercům. Napíšu jediné. Jako celek je to hnusné. Nelíbilo se to ani mému pětiletému synovi a tak je to prostě odpad.

plakát

Mamma Mia! Here We Go Again (2018) 

První díl beru jako příjemnou letní podívanou. Hlavní výhodou prvního dílu byly lokace řeckého ostrova a známé písničky, které pěkně zapadaly do nastoleného příběhu. To bohužel druhým dílem padá. Oproti prvnímu dílu je tento méně zábavný a spíše více tlačí na sentimentální notu. To, že jedna z hlavních postav prvního dílu je po smrti a všichni na ní vzpomínají by bylo ok, ale díky tomu jsou písničky moc smutné a nudné. Samotné písně jsou sice pěkné, ale do příběhu moc nezapadají, přesněji vypadá to, že příběh je násilně udělaný tak, aby písně do něj zapadaly. A tady nastává ten největší problém. Příběh. Tohle nemůžeme brát jako pokračování. Je to samostatný film Mamma Mia!, který má známé postavy, ale jinak vůbec příběhově moc nenavazuje na události prvního dílu. Tak prvně. V prvním díle bylo už v úvodu řečeno, že Donna nejdříve pozná Samma, který ji vezme na o ten slavný ostrov. Následně potká Billa, kterého ona vezme na tento ostrov a poté potká Harryho. Dále je i řečeno, že Donnina matka je mrtvá a směje se jí z nebe, jak to zvládá. A její nejlepší kamarádky se poprvé o všem dozvídají právě v této době a samozřejmě prvně potkávají potenciální tatínky. To informace v prvním díle. A druhý díl, který tohle měl odvyprávět a ukázat, si s tím hlavu nelámal. Nejprve Donna potká Herryho v Paříži, aby si tam zazpíval Waterloo (kde jinde tohle zpívat že) a měli sex. Následně jí Bill vezme na ostrov (ne ještě sex nemají), kde potká Samma (s tím sex má), a po zlomeném srdci se znovu objeví Bill (a ano mají sex). Do toho tam přijedou její kamarádky, které najednou o všem vědí. Hezké, že v prvním díle si tuhle její eskapádu vůbec nepamatují a jsou celé překvapené z toho, že jsou tu možní tři otcové. A co víc, vůbec je úplně jedno, že Rosie poprvé potkala Billa v prvním díle, prostě je do něj zamilovaná už od začátku (ukázáno v druhém díle) a je naštvaná na Donnu, když Billa použije jako náplast na bolavé srdíčko. To jako fakt? Třešničkou na dortu je pak babička, která záhadně vstala z mrtvých, je známou umělkyní a její životní láska se jmenuje, a teď se podržte "Fernando" schválně, jestli uhodněte píseň, kterou pak zpívá, když se s ním na ostrově setká. On je to film zajímavý, je fajn, dá se na něj koukat, určitě se někomu i líbí ale není to pohoda, jako první díl. Není lepší než první díl. Nudil jsem se, čekal jsem na konec. Budu prostě brát, že tohle je nějaký samostatný film z alternativního vesmíru. Nicméně víc,jak tři hvězdy tomu nedám.

plakát

Mrakodrap (2018) 

Ne že by to bylo vyloženě špatné... koukat se na to i dalo... jen tam něco tak trochu v tom haprovalo. Vzhledově je to opravdu pěkný. Ale tak trochu méně uvěřitelné, jak policajti se zmůžou jen na jednu jedinou věc a to pokusit se chytit mrzáka na co šplhá na jeřáb. Nepovede se jim to a pak jen zírají, co tam ten týpek vyvádí. Což je další málo uvěřitelná věc. To, že hned od začátku víte, co se bude dít - viz Ukážeme co je perla zač a hned víme, jak super to bude vypadat, až tam bude probíhat závěrečný souboj. Nebo Rodinka jde z mrakodrapu na pandu, a jehle, tenhle týpek se je snaží dostat pryč, ale asi to nevyjde. No rodinka se vrátila do Mrakodrapu a máme zápletku, jak jednonohý tatík, obviněný ze žhářství a vraždy natře policistům zrak a vše zachrání. A už vůbec nejhustší je, jak mrakodrap je v celý v plamenech a stačí restart systému a voala začne fungovat požární ochrana, neb na začátku filmu Rocky té své krásné ženě řekne - stačí to jen vypnout a zapnout drahá. ale jak jsem napsal výše, než jsem uvedl pár spoilerů, koukat se na to tak nějak dá.

plakát

Nebezpečná laskavost (2018) 

Velké mínus tohoto filmu je, že je moc dlouhý. Bezmála dvě hodiny je moc a tak díky tomu v některých pasážích nudí. To ovšem vyvažují a v určitém smyslu i převažují ty pasáže, které jsou fakt dobré. Mám rád filmy, kde se hádá, jak to bylo. Většinou to vím do půl hodiny filmu. Tady jsem neměl tucha. Je to pěkně servírováno a na konec i dobře zakončeno. Ve výsledku to byla zábava sledovat, jak se tenhle film vyvine a pro mě je to milé překvapení na konci roku.