Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (67)

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Poté, co minulý díl byl obviněn z pouhého remaku epizody IV, tu máme díl, který se opravdu nebojí jít trochu svou vlastní cestou. I když určitě se objeví pár hlasů, že je to zase remake epizody V. Celkově je film pěkný. Nenudil jsem se u něj a nesledoval hodinky, kdy už skončí. Ten čas prostě utekl, protože se opravdu pořád něco dělo. Film má nicméně, pro mě, dvě zásadní vady na kráse a pár drobností. Aniž bych úplně spoileroval, tak jsou to linky Lei a Snoka. Hlavně Lea byla velké WTF. Dost lidí to tu už zmínilo a upřímně tohle nerozdýchal v sále snad nikdo. Přesněji, nevěřili jsme, jestli si z nás nedělá někdo prdel. Ale budiž. Pokud jde o Snoka, tak to je doslova zvednutý prostředníček a pak, aby to bylo jasné, dáni si prsty na nos a křičení hlasité "Tůdle nůdle". Menší vada je pak příběhová linka Finna. Asi hodně lidí se shodne, že být vystřižená, tak by se toho moc asi nestalo. Za mě velké díky, i když taky dost lidí na to bude nadávat, je linka Luka a hlavně závěrečný souboj. Tady měl režisér opravdu koule a nutno říci, pro mě to byl lepší souboj, než Anakin proti Obi Wanovi. Je to ale jen můj skromný osobní názor.

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Od kdy, Androidovi rostou vlasy? Proč Scott nečetl základy robotiky? Jak je možné, že vyspělé mimožemšťany vyhubil jeden Android? A co tedy ten Vetřelec je vlastně zač? Na většinu otázek nedostanete odpověď a když už, tak to bude fakt blbá odpověď. Na Vetřelci bylo kouzelné, že je to něco, za co nemůže člověk. Něco nelidského. Něco, co pak člověk zkusil ovládnout. Ale to kouzlo je díky otci tohoto monstra pryč. Může za to Andorid, který se rozhodl vyhubit lidstvo. Takže tři hvězdy jsou ještě hodně. Ale tak koukat se na to dalo. Jenom ten děj :-( .

plakát

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) 

Člověk čekal nudnou podívanou o tom, jak se stal jeden zázrak. Přesněji o následném vyšetřování celé události. Nicméně tenhle film velmi mile překvapil. Ukázání postupu vyšetřovací komise a do toho ono přistání z několika úhlu pohledů, v tomto případě různých aktérů, opravdu nenudilo. Naopak.

plakát

Dívka ve vlaku (2016) 

Dost lidí to napsalo. Nelze to nesrovnávat se zmizelou. Tenhle film má dobrý námět, ale provedení je trochu víc špatné. Nudné. Hlavní hrdinka mi nebyla sympatická a nic na tom nezměnila celá ta změna všeho. Ve skutečnosti jsem jí ten její osud přál a tímhle mě nakrkli. Faktem, ale je, že jsem se nudil a čekal na konec, abych už to měl za sebou.

plakát

Vinnetou (2016) (seriál) odpad!

Pokud připustím, že se jedná o Vinnetoua, tak je to odpad. Pokud zapomenu, že se jedná o Vinnetoua, tak je to odpad. Původní zfilmování mělo jednu zásadní věc. Tou je dobrodružství. Toto zpracování jen filozofuje a ještě k tomu blbě. Nedokoukal jsem ani první díl, to opravdu nešlo.

plakát

Příchozí (2016) 

Tohle je SCI-FI tedy vědeckofantastický film. Ne žádná pohádka alá StarWars a další, kde je bum bum prask akce. Na druhou stranu, pokud máte rádi A.C.Clarka, Assimova a další velikány SCI-FI a třeba i podobné filmy, tohle si zamilujete.

plakát

Den nezávislosti: Nový útok (2016) 

Nic nového pod sluncem. Nic pěkného na koukání. Tedy, jako obrázky a efekty dobré, ale to vše okolo je už.... Prostě set o nepovedlo. A pokud se u takového filmu vyloženě nudím a nevěřícně kroutím hlavou, je to už co říci. Nejvíc mi tam ale vadili ty děti. Jako k čemu ten autobus s dětmi má být uprostřed bitvy o všechno?

plakát

Krotitelé duchů (2016) 

Kdybych to hodnotil subjektivně, musel bych tomuhle filmu dát 1 hvězdu případně odpad. Nebudu to dělat. Zapomenu teď na to, že existují Krotitelé duchů a Krotitelé duchů 2, kteří i přes své stáří, mají lepší triky a vytříbenější humor, než tohle rádoby pokračování, nebo remake, či co to je. Jako obyčejná komedie je to nic moc. Má ale své světlé stránky a občas jsem se i zasmál. Nicméně jinak jsem se docela i nudil. O tricích, které tentokrát byly plně digitální, se nemohu vyjádřit nijak zvláště pozitivně. Duchové byly spíše groteskní a připomínali my vyobrazení duchů jedné staré počítačové hry, kde jste se snažili vystrašit obyvatele domu tak, aby z něho utekl. Tehdy to byla zábava a roztomilé. Teď je to trapné.

plakát

Jedna noc (2016) (seriál) 

Detektivka, jak ma byt. Do posledni chvile si nejste jisti, jak presne tenhle dej dopadne. Udelal to? Nebo to byl nekdo jiny? Nejdriv mu fandite, pak si rikate, ze je to totalni hajzl, ktery se pekne v base vybarvil. Aby jste pak na konec nadavali na neschopne poldy. Serial krasne ukazuje, co se muze stat, kdyz se relativne slusny kluk priplete k mrtve divce a hlavne, kdyz je pak hozen do jamy lvove, do basy. A kdo je nakonec vitez? Prakticky nikdo. A o tom zivot je.

plakát

The Boy (2016) 

Začíná a probíhá to jako klasický duchařský film. Tajemná loutka, nahrazující syna, jenž uhořel za záhadných okolností v domě. Prapodivný rodiče, kteří se k loutce chovají, jako k živému tvoru. Dívčina z USA, která prchá před agresivním přítelem, jenž se tam také ukéže, a má loutce dělat chůvu, zatím co rodičové vyrazí na zaslouženou dovolenou, a rádoby vtipný a hezký zásobovač, který se rozhodl tu krásku z USA sbalit. Jenže ouha. Loutka je proti. Takže místo toho, aby slečna plnila své povinnosti a dodržovala pravidla, která dostala od ročiů, prochází se po baráku, plánuje večerní dovádění a nakonec se ještě diví, že se začnou dít divné věci. Fakt už jí z toho nakonec hrabe tak, že i my začneme věřit, že ta loutka je vzdálený příbuzný paneky Chuckie.. Originalita se cení. Ale ty hloupé chyby a nelogické věci v ději ne.