Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (11)

plakát

M3GAN (2022) 

Docela se divím, že tu v komentářích nikdo nezmínil seriál, kterým se už na první pohled režisér více než inspiroval. Po celou dobu filmu jsem se nemohl zbavit dojmu, že sleduji pouze další epizodu seriálu Lepší než my (seriál) (2018) , který je navíc ve všech aspektech lepší, než M3gan. O zařazení autorů do žánru horor bych tu navíc dost pochyboval. Vraždy tu navíc nejsou vůbec vidět, přičemž bych právě naopak čekal, že si režisér dá práci s tím, vymyslet něco originálního, protože to "vymyslela AI". Divákům, kteří podobných filmů neviděli mraky to může minimálně námětem připadat originální, ale reálně film oproti konkurenci nevyniká vůbec ničím, takže slabý průměr 45%.

plakát

Born a Champion (2021) 

Pro ty, co očekávají figterský film a převázně zápasení, tak upozorňuji, aby nebyli zklamáni. Nejde tam čistě o boj, ale o lásku k boji samotnému a o životní příběh fightera se všemi strastmi i radostmi. Sám bych ho oproti zdejšímu zařazení dal spíš kategorie Romantický / Drama / Životopisný. Jde o příběh člověka, který boji obětoval celý svůj život a jde tak trochu o "NO NAME" fightera, jehož příběh zůstal zapomenut kvůli útokům na USA 11. září 2001, kdy šlo naprosto všechno stranou a neřešilo se nic jiného.   Vzhledem k tomu, že jsem k filmu dělal titulky, tak mi asi přirostl k srdci trochu víc, než ostatním a mám trochu zaujatější hodnocení. Každopádně za mě jde rozhodně o nejlepší Drama, které jsem tenhle rok viděl a všem (i nefanouškům bojových sportů) jej vřele doporučuji. I manželce, která má k MMA odpor se hodně líbil.

plakát

Animales Humanos (2021) 

V místě, kde se děj odehrává jsou 2 sousedské rodiny, které se vzhledem k intelektuálním rozdílům nemají příliš v lásce. Přesto se ten inteligenčně indisponovanější pár snaží navázat nějaký hlubší kontakt a se sousedy vycházet. To však končí v době, kdy jejich pes pokouše sousedovic dceru, které poškodí ruku a dle doktora je možné, že s ní bude mít doživotní problém. Rodiče to vyřeší po svém - zbaví se jejich psa - což vzhledem k tomu, že jde o zvířecí fanatiky bojující za práva zvířat není to úplně nejlepší řešení.

plakát

Vicious Fun (2020) 

Docela vtipná hororová komedie o týpkovi, který se vykalí v baru kvůli holce a probere se po zavíračce v hospodě, kde už má mezitím sezení skupinka chladnokrevných zabijáků. Aby ho hned nekrouhli, tak se vmísí mezi ně, protože jim naštěstí jeden chybí a oni si myslí, že to je on. Krev lítá na všechny strany, i když samotný vraždy by mohli ukázat detailně a ne dát vždycky střih a cákanec krve někde na zdi. Nejlepší scéna je asi koukání se na vlastní třepotající se oko na skalpelu. Hlášky občas taky slušný, takže za mě s tím nemám problém.

plakát

The Vigil (2019) 

Mladého židovského muže přepadne banda výrostků a omylem zabijí jeho mladšího bratra, což si dává za vinu. Psychicky se z toho zhroutí a pokusí se uniknout vystoupením z židovské komunity a nalezením nového smyslu života s tím, že chce žít jako "normální" člověk. Jednoho dne ho však navštíví kolega z bývalé kolonie, kde předtím pracoval jako shomer a prosí ho, aby vzal ještě poslední práci, s čímž nakonec pod vidinou výdělku souhlasí. Své peníze si ovšem bude muset tvrdě odpracovat.

plakát

Skull: A Máscara de Anhangá (2020) 

Jde o docela povedený slasher, kde je vyvolán staletí pohřbený duch pomocí masky nalezené na archeologickém nalezišti. Maska pochází ještě z dob předkolumbovské Ameriky, kdy na jižním kontinentě na území dnešní Kolumbie, Ekvádoru, Peru, Bolívie, Chile a Argentiny existovala tzv. Incká říše a údajně má moc přivolat pohřbeného démona z útrob Země. Ač to může znít zajímavě, tak jde o klasickou vyvražďovačku zahalenou do starodávné mystiky. Film ocení asi hlavně fanoušci létajících hlav, vlajících vnitřností a hektolitrů krve. Občas jsou k vidění i bradavky, ovšem jen pár sekund, než z nich hlavní postava udělá sekanou. Nejzajímavější scéna byla asi ta, kdy si to rozdává nějaký páreček v autě, vrah k nim přijde, ženský rozřízne hrudník a na jejích střevech oběsí toho týpku, s kterým si to rozdávala. V tomhle místě jsem si to dokonce pozastavil, protože měla fakt super mlíkárny. Další velmi zajímavá scéna byla z párty v maskách, kdy týpek přišel do davu pařících lidí, kde začal mačetou sekat do davu. V některých místech je vidět, že film byl dost omezen rozpočtem, nicméně pro fanoušky zabijaček je tohle takřka povinnost vidět.

plakát

Next (2020) (seriál) 

Za mě osobně v prvních dílech velmi slibný rozjezd. Bohužel mě trochu zklamalo, že televize FOX kvůli nízké sledovanosti někde u 6. dílu oznámila konec natáčení a v následujících posledních 4 dílech to museli nějak uhrát na důstojný konec. Na těch posledních dílech bylo strašně znát, že se snažili nacpat všechny věci, které měli připravené na další díly 2.série a najednou z toho bylo docela slušně gradující krimi. John Slattery byl v hlavní roli super a géniuse se smrtelnou nemocí za rohem zahrál bravurně. V seriálu bylo i několik super scén, kdy byl na scéně 3x se svými přeludy a hádal se sám se sebou. Za mě je určitě škoda, že další série nebudou, jelikož jde do budoucna jistě o velmi alarmující téma.

plakát

Vlčí dům (2018) 

Byla to moje prvotina, kterou jsem z Chilské kinematografie viděl a musím říct, že až do půlky filmu jsem vůbec netušil, na co to vlastně koukám a co mi chtěli tvůrci říct. V půlce jsem film zastavil a šel jsem si něco přečíst o historickém pozadí Chile a kolonii Dignidad. Po přečtení pár článků mě hned začaly docházet souvislosti a smysl celého počinu. Rozhodně to tedy není film pro ty, kteří si bez znalosti souvislostí prostě pustí večer film a začnou koukat.

plakát

México Bárbaro II (2017) 

Zde si dovolím nesouhlasit s názory ostatních komentujících, kteří u prvního dílu říkali, že je lepší než dvojka. Minimálně co se úrovně nechutností týče je dvojka daleko před prvním dílem. Masturbace jeptišky pomocí kříže s následným pitím smíchané menstruační krve se spermatem přišla i mě vážně nechutná. Další velmi zajímavá podívaná byla na fanatickou rodinku, kterou týral a znásilňoval jejich vlastní otec. Proč ho tedy nezabít a neuvařit si z něj chutné pozole, které pak naservírujete na oslavě svým sousedům?

plakát

México Bárbaro (2014) 

Film je rozdělen do 8 různých povídek, přičemž všechny jsou založené buď z části na skutečnosti nebo jsou to jen takzvané babské báchorky z různých míst Mexika. Jelikož jsem fanouškem gore a různých úchyláren za hranou, tak mě nejvíc zaujmula 4. povídka, kdy si mladý páreček jede užít svoji první velkou noc na samotu u lesa, akorát ji místo jejího přítele nakonec odpaní zmutovaný trpaslík. Pak mě nejvíce zaujala poslední povídka, kdy si asi autoři řekli "To nejlepší na konec". Zde se parta striptérek, které už měly dost oplzlých keců a urážek od hostů rozhodla oslavit "Svátek mrtvých" formou krvavých jatek, které nadělaly z hostů.