Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (584)

plakát

Adamova jablka (2005) 

Není moc snímků, které by dokázaly to co tento. Příjemný mix dramatu a černého humoru s poselstvím, které je nevtíravé a ani chvíli nenudí, právě naopak. Malý-velký film. Je obrovská škoda, že podobné snímky nejsou zcela doceněny, že jsou vytlačeny (a zapomenuty) filmovými nesmysly do kterých se investují stamiliony dolarů. Tohle je totiž ta pravá filmařina a důvod proč kinematografii miluji.

plakát

Aféra Thomase Crowna (1999) 

Takhle má vypadat remake. Skutečně dělá čest původnímu snímku. Film zraje. Ve svém žánru jeden z nejlepších. Bohužel doplácí na to (nespravedlivě), že v hlavní úloze nevytupuje Steve McQueen a podobně rozkošná kráska, jakou byla Faye Dunaway. Jde vůbec překonat něco, kde vystupuje Steve McQueen a jemu podobní? On byl esencí stylu. Zákonitě narazíte na nepřekonatelnou překážku s názvem "legenda". Pierce Brosnan byl vskutku skvělá volba, má všechny atributy k tomu, aby postavě dodal přesně to, co se od ní očekává. Filmařina velmi povedená už jen tím, že tupě nekopíruje svého legendárního předchůdce.

plakát

Air: Zrození legendy (2023) 

Je to neškodný. A je to výborný. Herecky, atmosférou, hudebně, vizuálem. Feel-Good v tom nejlepším slova smyslu. Affleck, Damon a Trucker na jedničku.

plakát

All of Us Are Dead (2022) (seriál) 

Je to hezky barevný, ale to je tak všechno.

plakát

American Crime Story (2016) (seriál) 

Po letech vynikající Travolta, kterému to přeji, jelikož si něco takového, po všech těch příšernostech, prostě zaslouží. Ucelená sonda do jednoho epického soudního procesu. Je úžasné sledovat, jak se z jasného případu stává případ nejasný a jak žalobcům mizí pevná půda pod nohama pod tíhou právnických es, které zastupovaly "amerického hocha". Zároveň jsem byl velice překvapen zjištěním, jak se herečtí představitelé neobyčejně podobali svým reálným předlohám. Neuvěřitelné podoby.

plakát

Americká reportérka (2016) 

Plakát i zařazení do žánru komedie je mimo mísu. Na cestě Dubai-Kenya mi to sedlo náramně. Inteligentní, s nadhledem, uvěřitelné, poctivé. Tinu Fey vidím snad prvně v kvalitním filmu.

plakát

Americký sniper (2014) 

Celý film mě provázela nevysvětlitelná nervozita. Kvalitní záležitost. Ovšem od Eastwooda jsem už viděl mnohem působivější kousky.

plakát

Anna (2019) 

Besson překvapil. Mile.

plakát

Apocalypto (2006) 

Po letech se vracím a jednoznačně zvedám- a smekám. Gibson je mistr.