Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (584)

plakát

Seaspiracy: Pravá tvář udržitelného rybolovu (2021) 

Cokoli co upozorní na důležitost oceánů vnímám jako plus. Dokumenty Zátoka či Blackfish byly kvalitativně o několik tříd výš (a osobně mě hodně ovlivnily), ovšem mají tu nevýhodu, že vznikaly v době, kdy neměly žádnou platformu ala Netflix a tudíž zapadly bez většího povšimnutí. Seaspiracy obsahuje důležitá témata, ale za 1:30 nutně nemůžete stihnout všechno pokrýt. Páté přes deváté a nic se nedotáhne. Takový rychlokvašený rádoby gamechanger. Ovšem má Netflix a ten tuhle "rychlovku" dokáže zprostředkovat milionům lidí, kteří jsou příliš líní na to, aby si info vyhledávali z vlastní iniciativy. Zarazilo mě, že se nejedná o sérii, ale kluk toho měl asi plný brejle a byl rád, že z těch sraček vyplul ve zdraví. Nemůžeme se mu divit, že se nechtěl příliš zdržovat. Tudíž od každého kousek a to postačí, aby si člověk uvědomil to zmrdstvo. Takže: rozhodně přínosné. Palec hore.

plakát

Noc v ráji (2020) 

Má to klasické prvky jihokorejské žánrovky, které máme tak rádi, ale ani zdaleka to nešlape na paty těm lepším. Poněkud mdlé, a zcela vyjímečně, u Jihokorejců, jsem zacítil čirý kalkul v brutalitě. Jako by měla vyvážit nedostatek invence v příběhu. Park je lepší scénarista než režisér. Neurazí, nenadchne.

plakát

Výměna manželek (2005) (pořad) 

Hodnocení u dna, ovšem všichni na to čumí. Neviděl jsem v životě jediný díl avšak pobaveně čtu komentáře, které zatracují onen pořad i přes to, že jsou jeho diváky. Tomu říkám ironie.

plakát

Vražedné léto (1983) 

Tak to byl twist, jaký bych nečekal. Z letní, lehce komediální, provokativní podívané do temného dramatu o pomstě s tragickým koncem. Adjani jako vždy nádherná, herecky bezchybná. Přidávám hvězdu za dokonale plynulý přechod mezi žánry.

plakát

La teta y la luna (1994) 

Krásná Star a její dokonalá ňadra. Scéna, kdy "nakrmí" malého Teteho, by si zasloužila (možná tam je?) místo ve světové kinematografii.

plakát

Las edades de Lulú (1990) 

Rozhodně žádný tupý pokus o skandál s explicitními sexuálními scénami, ale plnohodnotná psychologicky-erotická studie sexuality a jejích dopadů na jedince a vztahy, respektive, v tomto případě, jednoho vztahu. Nevšední, jak bývá u Luny zvykem. Dusná hutná atmosféra, která funguje na jedničku, podbarvená výborně zvolenou hudbou. Všechny erotické scény mají říz a drží diváka s jistotou v napětí. Paralela k Almodovarovi je na snadě,. Vztah dvou hlavních postav mi letmo připomněl Polanského Hořký měsíc. Plný počet nedávám pouze z důvodu "nedotaženého konce". Jakýsi rychlý cut mi přišel unáhlený a kdyby to Luna protáhl o 20min, abychom viděli, jak se s tím Lulu a Pablo popasovali, udělal by lépe. Bardem vynikající. Zřejmě jeden z nejlepších erotických filmů, co jsem kdy viděl. Neprávem zapadlý.

plakát

Meghan a Harry v rozhovoru s Oprah Winfreyovou (2021) (pořad) 

Jedna hvězda za prostředí. Chtějí klid, ale ještě ani nevybalili a lezou k Oprah, kde perou špinavé prádlo pro milióny diváků. Ruku na srdce, mohlo to dopadnout jinak? Meghan se cítila v pasti, hrozné. Američance se nelíbily povinnosti a etiketa plynoucí ze sňatku s britským královským členem. Nedokázala predikovat? Jistěže dokázala, pouze nechtěla. Jakoby královská rodina neudělala dost ústupků, teď dostala nůž do zad od královnina nejoblíbenějšího vnuka. Ta póza, ta faleš, to pokrytectví, všech zúčastněných, je zkrátka naprosto neuvěřitelné. Z Markleové manipulace doslova číší. Neštítí se očerňovat korunu (plytkým způsobem osobního charakteru), ale titul si s klidným vědomím ponechává. Jak příznačné. Harry je dokonalým důkazem toho, co s chlapem dokáže udělat ženská. Nečekal bych, že je to takový vůl. Jestli je takhle šťastnější, prosím. Ale ruku do ohně bych za to nedal. Čirý kalkul.

plakát

Vetřelec ³ (1992) 

Naprosto jiná, a to na trojce miluju.