Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (154)

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Moc jsem Alence nevěřila a dlouhou dobu odolávala. Nakonec ale nelituji. Alenka Tima Burtona je pro nás "odrostlejší děti" osvěžujícím výletem do světa fantazie, který je narozdíl od všech předchozích verzí, vizuálně příjemný pro oko. Tvůrcům se navíc povedlo docela úspěšně vyhnout i infantilním dětinským klišé. Shlédnuto dvakrát ve 2D.

plakát

Avengers (2012) 

Skvělá akční podívaná tohoto léta, k dokonalosti to má ale hodně daleko. Je to taková barevná těžce popcornová jízda s přístupností P-13, a i když bych nikdy nevěřila, že něco takového řeknu: Já chci vidět krev! Film drží pohromadě hlavně díky Starkovi a Jossově skvěle časovaných vtípcích, a Shakespeare v parku, to bylo vždycky moje. I přesto pociťuji mírné zklamání. Ty čtyři hvězdičky jsou jen s odřenýma ušima.

plakát

Barbie (2023) 

Otravné, neuvěřitelně otravné a nudné. Hrozný a zbytečný film. Mdlý feminismus. Zabitý potenciál. Za mě špatné, velmi.

plakát

Batman začíná (2005) 

Nolan si dal na svém prvním komixovém dítku záležet. Prostředí Gothamu nepostrádá temnotu, ani bonton vyšší společnosti, batmanova supermoderní udělátka působí relativně věrohodně, a Baleovo charisma je tak konzistentní, že by se dalo krájet (jeho přeměna z 55 kilové trosky do podoby namakaného atleta je neuvěřitelná). První polovina filmu má pomalejší rozjezd, dost se toho nakecá, a k hlavnímu hrdinovi člověk pociťuje spíše antipatii a nechápavě kroutí hlavou nad jeho rozmařilostí. V druhé polovině se to ovšem přehoupne, se zrozením legendy se dostavuje silná sympatie, nechybí dechberoucí scény, honičky, bitky, nezapomenutelné hlášky, ani romantika, která bohužel silně dojíždí na castingový přehmat v podobě Katie Holmes, která je tak mizerná herečka, že se z toho chce člověku místy až brečet. Vyrostla jsem na Burtonově interpretaci Batmana a jako mnozí další na ni nedám dopustit dodnes, nicméně musím uznat, že i tato verze si mne po letech konečně získala na svou stranu. Čtyři hvězdy putují do statistiky.

plakát

Benga v záloze (2010) odpad!

První cca. 3 minuty s Rockem byly super, pak ale na scénu nastoupí Ferrell s Wahlbergem a dílo zkázy je neodvratně započato. Neuvěřitelná p.......a. Na tomhle filmu bylo špatně snad úplně všechno, castingem počínaje a "humorem" (dá-li se to tak vůbec nazvat) konče. Zámořskému stylu zábavy jsem nikdy moc nerozuměla, ale toto? Třikrát tfuj!!!

plakát

Beowulf: Král barbarů (2005) 

Komorně pojatý nezávislý film s překrásnými islandskými exteriéry a jemnou poetikou. Takhle nějak si představuji zpracování epické básně ( ne jako krvavou digitální vyvražďovačku - viz. "pruhovaní" kamarádi ze zámoří ). Pár úsměvných momentů s Grendelem navíc dodalo snímku ještě větší nádech nenucenosti. Milé pokoukání s příjemným obsazením a skvělou závěrečnou melodií. Spokojenost.

plakát

Bouřlivé srdce (1992) 

Po přečtení synopse a zdejším vlažném hodnocení jsem od filmu nečekala mnoho. A byla jsem překvapena, jak mnoho se mi nakonec dostalo. Příběh byl zajímavý, postavený na reálných základech. Obsazení skvělé, zvraty neočekávané, humor a vykreslení charakterů sympatické. Líbilo se mi to příběhově, herecky, scénáristicky i stylisticky. Vlastně bych až řekla, že nemám co vytknout. Za mě výborné. Pokud se někdo nikdy nezajímal o problematiku kolonialismu v USA a kulturu původních obyvatel Ameriky, zřejmě pro něj nebude  film natolik atraktivní. Pokud se však v těchto věcech orientujete a téma vám nevadí, vřele doporučuji. Je to příjemný, decentně napínavý film bez zbtyečných romantických narativů, jindy tolik přítomných v Holywoodských filmech.

plakát

Californication (2007) (seriál) 

První dvě série jsou fajn, postupem času ale začíná koncept nudit, nemá nic moc dál co nabídnout a propadá se do nemilosrdného průměru. Existují i mnohem lepší seriály.

plakát

Captain Marvel (2019) 

Oh, to bylo tak zábavně devadesátkové. Ta pohoda, ta hudba, bez zbytečných sáhodlouhých rádoby-srdceryvných (vlasteneckých) projevů, na které jsme nejen v této sérii tak zvyklí. Sympatická hrdinka, dokonce i nezáporáci a záporaci vám přirostou k srdci. Žádné složitosti, žádná hluboká psychologie. Tomuhle já říkám zábava na úrovni. Jen houšť a více podobných filmů. Stýská se mi po starých časech, kdy nebyly věci tak komplikované. Při sledování jsem se cítila podobně jako u prvních Mužů v černém. Skvělý styl, jen tak dál Marvele ;-))))) A cameo Lee Stana dojalo.

plakát

Castle na zabití (2009) (seriál) 

V prvních sériích se jednalo z mé strany o naprostou srdeční záležitost. Milovala jsem hašteření všech hlavních i vedlejších postav, humor a přiměřené skeče. Přibližně kolem čtvrté série se ale něco změnilo a dříve výborný seriál se začal zvrhávat v přehnanou (pitomou) komediální soap operu bez konce. Castle měl skončit o mnoho let dřív a hlavní postavy měly dostat svůj happy-ending. Za tím si do dneška stojím a nikdo mě nepřesvědčí o opaku. Tak žalostný úpadek kvality bylo bolestné sledovat a přiznávám, sama jsem to nevydržela. Bylo to prostě moc. Hodnotím cca. do čtvrté série. Seriály by zkrátka neměly překračovat dobu expirace.