Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Obsahy (4)

Mladá mrtvá

Mladá mrtvá (1965)

Drama z prostředí venkova líčí střetnutí otce se synem, který se vrací po letech z vězení zpět domů a nenachází zde svou mladou ženu. Konflikt vrcholí nevšední tragédií. Příběh střídá přítomnost s minulostí, životní realitu se vzpomínkami.

Prazdnik svjatogo Jorgena

Prazdnik svjatogo Jorgena (1930)

Satirický úder proti nepravým mýtům, jejichž pomocí dovedou mnozí druzí vydělávat na důvěřivých. Film bojuje proti pokrytectví, odhaluje lidskou hloupost i vychytralost. Původně byl natočen jako němý, ale v průběhu práce byl dodatečně ozvučen.

Don Diego i Pelageja

Don Diego i Pelageja (1928)

Satirická komedie bojující proti byrokracii a bezduchému jednání s lidmi. Je zde celá galerie figurek. Samolibý přednosta, byrokrati a kancelářské krysy, milicionáři, soudce, pop, komsomolská mládež. Středem celého příběhu je postava babky Pelageji.

Osamělý muž

Osamělý muž (1970)

Psychologické drama muže a dvou žen. Muž se zamiluje do dívky, která trpí pyromanií. Vše kvůli ní opustí, přestane si uvědomovat její chorobu, sám ji dokonce podléhá a se zbraní v ruce se staví na ochranu své lásky. Když vidí, že jeho boj je marný a již není jiná volba, dojde k tomu nejhoršímu.

Reklama