Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (423)

plakát

Květa (1981) (TV film) 

Komentář: Michal Pavlata. Scénář: Robert Bakalář a Pavel Pospíšil.

plakát

Bakaláři - Pepík (1976) (epizoda) 

Bakalářská povídka na téma: Co z toho kluka bude.

plakát

Na dvore a na pažiti (1986) (seriál) 

Hraný seriál, podobný těm, které v devadesátých letech začal natáčet pan Chaloupek. Názvy dílů: Co ukryva klonka***Plavecký deň***Mám koníčka vraného***Zuzkin svetrík***Kozliatka***Prvý strach***Daždník***Domček, domček, kto v tebe býva?***Muškáty. Pro ČST Bratislava vyrobil Krátký film Praha, studio Prométheus Ostrava.

plakát

Strom (2012) 

AZYL Festival 2012

plakát

Jiří Wimmer: Legendární scénky (2008) (pořad) 

Vyšlo na DVD v květnu 2008. Nezapomenutelné scénky a vystoupení komika Jiřího Wimmera. Divák a posluchač na nich najde především kreace Jiřího Wimmera jako učitele maďarštiny, hry na housle nebo tance ve dvojici s Karlem Černochem. Nechybí ani "rozkašlaná" recitace básně Ostrava, scénka s Miroslavem Horníčkem a další humorná čísla z pořadů Šance, Možná přijde i kouzelník a Proměny Jiřího Wimmera. Téměř dvě hodiny skvělé zábavy na DVD Jiří Wimmer - Legendární scénky! (oficiální text distributora)

plakát

Helena Růžičková – Ať žije smích! (2008) (pořad) 

Vyšlo na DVD v říjnu 2007. Nepřehlédnutelná osobnost Heleny Růžičkové, herečky a zpěvačky, nadané tak sympatickým komediálním darem a schopností brát s humorem i sebe samu, nemohla chybět po více než půl století v žádném ze zábavných pořadů Československé a České televize. Nejen, že se bez ní neobešel žádný televizní Silvestr, ale ani kabarety, písničkové pořady, pohádky a seriály. I z malé epizodní role dokázala stvořit živoucí postavu a dostala-li více prostoru, její hrdinky převyšovaly mnohdy okolní spoluhráče. Náš výběr přináší kompletní pohled na tvorbu tohoto symbolu češství (tak ji nazval režisér Zdeněk Troška). Z televizního archivu se soustředíme na parodická písničková vystoupení, komické scénky z kabaretních a estrádních vystoupení, a ukázky ze slavných seriálů a pohádek. V bonusu objevíme i druhou tvář Heleny Růžičkové, skvělé představitelky tzv. charakterních rolí (ukázka ze seriálu Vlak dětství a naděje, Přítelkyně z domu smutku a Revizor z Činoherního klubu). Portrét populární komediální herečky, velké nejen svou postavou. (oficiální text distributora)

plakát

Dobšinského rozprávky (1969) (seriál) 

U příležitosti 190.let narození slovenského vypravěče a vydavatele Pavola Dobšinského připravila slovenská dvojka ve své premiéře padesát let staré krátké pohádky. Shrnula je do tří částí: v první O hlúpej žene, O troch bratoch a Ďuro truľo, ve druhé Nebojsa, Dlhý nos a Tri citróny a ve třetí části uvedla závěrečnou pohádku Červeňkráľ a Žltovláska. Pohádkami nás provede Július Pántik, který se ujal režie celého cyklu a hraje ve všech hlavní roli. Dále mu sekundují Ján Géc, Bronislav Križan, Jarmila Koleničová, Michal Dočolomanský, František Vereš, Mišela Beranová-Cajchanová, Vilma Jamnická, Samuel Adamčík a další. Scénář napsala Zuzana Pántiková a hudbu složil Svetozár Stračina.

plakát

Atlet roku 2018 (2018) (pořad) 

Monika rodí, Háma to zvládl. Potěšila úvodní píseň atletek a sympatický byl i výběr účinkujících Lenny, Kristína, Mirai, Anna K., Olga Lounová. Nikola Ogrodníková zaslouženě první.