Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (155)

plakát

Bídníci (2012) 

Po dlouhé době mám opravdu potřebu Vám něco říct pěkně od plic a za čerstva. Nejdřív rada - Máte rádi muzikály? Ano? Tak Vám radím držet se od tohohle díla co nejdál to půjde. Nemáte rádi muzikály? Tak doporučuju vůbec se teď chvíli nepřibližovat k multiplexům a jiným kinosálům. Začátek filmu měl u mě přesně tolik šancí, jako Sweeney Todd od Burtona (i když Burton má u mě vždycky pár bodů navíc...). Prší...tahání lodi - dobrý, společný chór - dobrý, (...prší...) zvednutí vlajky - dobrý, Hugh a Russell otevřeli zobáky - špatný. Au (pořád prší...). Ale dobře dáme jim šanci. Ještě tak na Anne Hathaway se dalo chvílema koukat a i poslouchat (scénu I dreamt a dream považuji za úctyhodný filmový výkon), ale pak od barikád už to šlo totálně do kopru. Takhle zprasený muzikálový písně jsem teda nezažila, protože dělat umění s písní na rtech na smrtelným loži je vo kejhák. Kéž by šlo o kejhák jen dotyčné siroty a nezabilo to celej film... Pořád prší. Otřesností naprosto neodpustitelnou je způsob, jakým z Vás film celou dobu ždímá emoce. Kéž by z toho vynechal písně. Jenže ono je to nejspíš ještě emotivnější, když umíráte či Vaše srdce drásá žal a vy si u toho z posledních sil skuhráte smuteční ódy. A fakt by mě zajímalo jestli tak červený voči maj ty herci přirozeně, nebo to maj namalovaný od maskérů, nebo jestli je prostě stačí do těch očí dloubnout prstem.

plakát

Báječný svět shopaholiků (2009) 

Jako pardón, ale já se teda královsky bavila. Jestli Vás to uráží tak to máte teda blbý. Jen by mě zajímalo, co je špatně na kombinaci žlutý se zelenou...?

plakát

Kouzelná romance (2007) 

Super :D. Tohle byl prostě kouzelný zážitek. Průnik hořké reality s pohádkovou jednoduchostí a kýčovitostí. Upřímně mě nenapadá lepší postava na charakterové předělání nežli sám Patric Dempsey. No uznejte sami, viděli jste ho někdy v roli, ve které by se upřímně smál? Na začátku jsem teda nechápala, co ve filmu tohoto typu dělá a kolik mu za to zaplatili... Ale vlastně až do scény "true love's kiss" jsem měla pocit, že to myslí smrtelně vážně... Všechna poklona.

plakát

World of the Dead: The Zombie Diaries 2 (2011) 

Hrůza, děs. Takhle pomalý zombíky jsem neviděla od filmů ze 70.let. A takhle špatně udělaný snad zatim vůbec. Od tohohle bijáku roce pryč!

plakát

Černá smrt (2010) 

Děj tohoto filmu bych shrnula do dvou vět: "Tak jsme došli. Ahoj babi."

plakát

Nebojte se tmy (2010) 

Nejenom, že je tento "horor" nudnější než jakákoli přednáška na VŠ. To co nedokážu u podobných mystery filmů překousnout je totální nelogičnost a vypuštění "AHA" momentu. Takže se člověk snaží pochopit o co ve filmu jde a odhalit celé pozadí příběhu, aby mu bylo nakonec naservírováno velké "WTF rozuzlení" bezjakékoli logiky či myšlenky.

plakát

Černobílý svět (2011) 

Pecka. Po dlouhé době kvalitní filmek, který si zaslouží pozornost. A tímto předpovídám Emmě Stone velkou budoucnost. Ta ženská má prostě něco do sebe.

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011) 

Opravdu by mne zajímalo, jak se některým zúčastněným dámám v sále podařilo přesvědčit svoje pány, že prostě to Twajlajt musí nutně vidět. Leda, že pánové byli opravdu velmi zoufalí a nutně si potřebovali vrznout, jinak si jejich nedostatek sebezáchovy nedokážu vysvětlit. Ve chvílích, kdy vedle mne vzdychaly a slzely moje spolusedící spoluslečny, jsem se přidušovala záchvaty smíchu, když jsem si představovala o čem asi tak zrovna daní pánové v sálu přemýšlejí (např. pochopte ženskou přirozenost, že prostě nemůže na sex hupsnout s neoholenýma nohama). Duchaplné rozhovory Bely, Edwarda a Jacoba mě dostávaly do kolen. Nicméně ani já si to prostě nemohla nechat ujít a odcházela jsem s pocitem zadostiučinění, že jsem zase projednou přispěla na masový rozvoj akčních trháků, které s kvalitním snímkem nemají společného ani zbla. Uctivá poklona hollywoodským producentům.

plakát

Láska a jiné závislosti (2010) 

Jednoúčelný slaďárny nežeru. Natož ty, které se z vás uměle snaží vymačkat milion emocí. Tenhle film, ale k takovým nepatří. Anne Hathaway by za tuhle roly mohla dostat oskara. Jo, možná si teď ťukáte na čelo, co to plácám. Nevadí, pro mě je tenhle film jeden z mála, který se snaží o lítostivý smutný drama naprosto nenuceným způsobem.

plakát

Hledám Amy (1997) 

Jediná vtipná věc byl knírek Bena Afflecka. A pak ten iritující ječák hlavní herečky. Ee, moje představy o komedii vypadaj diagonálně jinak.